Torstai 21.2.2019

Nils Torvalds hermostui Nato-keskusteluun: ”Ketä tässä oikein yritetään harhauttaa?”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.1.2018 19:24
  • Kuva: Lauri Olander / Alma Talent
    Kuva
    Nils Torvalds.
|

RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvalds huomautti sunnuntain vaaliväittelyn alla, ettei muilta ehdokkailta ole vaalitenteissä tullut selvää vastausta siitä, mitä Suomi tekisi, jos Ruotsi päättäisi hakea Nato-jäsenyyttä.

–Emme voi pistää päätämme pensaaseen, ja lykätä omia kantojamme siinä toivossa, että Ruotsi ei hakisi Nato-jäsenyyttä, Torvalds sanoo.

Suomen Nato-jäsenyyden puolesta kampanjoiva Torvalds sanoo, että Suomi olisi puristuksessa Naton ja Venäjän välillä, jos Ruotsi liittyisi puolustusliittoon. Hänen mukaansa ”jokainen asiaan perehtynyt henkilö” tietää tämän.

–Ketä tässä oikein yritetään harhauttaa, hän kysyy.

Torvaldsin mielestä on väärin antaa sellaista kuvaa, ettei lähimmän naapurin päätös vaikuttaisi.

Hän muistuttaa, että Ruotsin kokoomuksen, eli moderaattien, puheenjohtajan Ulf Kristerssonin mielestä Ruotsin tulisi hakea Nato-jäsenyyttä kymmenen vuoden sisällä. Aftonbladetin teettämän kyselyn mukaan 43 prosenttia ruotsalaisista kannattaa Nato-jäsenyyttä, kun taas 37 prosenttia vastaajista vastustaa sitä.

–Jos me edes nyt 2010-luvulla pääsisimme eroon tästä henkisestä YYA-asenteesta, joka vallitsee suomalaisessa keskustelussa. Emme voi aloittaa keskustelua Nato-jäsenyydestä vasta sitten, kun muita vaihtoehtoja ei enää ole. Se olisi suomalaisen demokratian halveksimista, tai ainakin ongelmien lakaisemista maton alle, Torvalds sanoo.

Presidenttiehdokkaat kohtaavat tänään illalla MTVn vaalipaneelissa. 

Lue myös:

Nils Torvalds ärähtää kilpailijoilleen: ”Olemme ihan hakoteillä, ärsyttää vietävästi”

Selvintä mitä Sauli Niinistöltä Natosta irtoaa: ”Ei” ja selitys päälle

Näkökulma: Nyt se tuli, Sauli Niinistön Nato-kanta

”Viro pyytää Suomelta sotilaallista apua, mitä teet?” – Näin presidenttiehdokkaat vastasivat Ylellä

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

TJL Lunnas

Käsittääkseni Ruotsin Nato-jäsenyys vaatisi laajaa poliittista yksimielisyyttä eli siihen ei riitä yhden puolueen puheenjohtajan mielipide.
En lisäksi oikein jaksa uskoa että Ruotsi lähtisi kovin helposti muuttamaan nykyistä linjaansa, joka on taannut 200 vuotta rauhaa samaan aikaan kun ympärillä on sodittu.

Jouni Borgman

Jos Ruotsi päättäisi hakea Nato-jäsenyyttä, niin Venäjää pelkäävät voisivat hakea Ruotsista turvapaikkaa. Varminta on kuitenkin hakea turvapaikkaa Norjasta, joka on Naton ydinasekilven vankasti suojaama ja - mikäli pahin vaihtoehto toteutuu - maalla on tarjota kaikkien pelokkaimmille huikean varmoja kalliosuojapaikkoja. Jos kalliosuojan sisäänkäynti tehdään vuononrinteeseen 200 metrin syvyyteen meren pinnan alle, niin sitä ei Veli Venäläinenkään helposti löydä.

Pasi Anttila

Eihän tässä yritetä ketään harhauttaa. Jokainen matematiikkaa osaava ehdokas tietää että saa enemmän ääniä kun on "natovastainen", niin vaikkei oikeasti olisikkaan.

Onko se nyt sitten sitä rationaalista toimintaa.

Pasi Anttila

Mitä sitten? Rkp nyt on ollut hallituksessa miltei aina.
Ja Lissabonin sopimushan on hyvä, saisi tietysti olla selkeempi niin että sotilaallinen apau mainittaisiin selvästi.

Täytyyhän nyt jonkun kyetä päätöksiäkin tekeen. Kun se ei ole vasemmisto niin sen tekee porvarit. Jos kansa olisi tätä vastaan ei ne olisi kokoajan äänestäneet porvaireita pääministeripuolueiksi. Kyllä kansa tietää:)

Mikko Toivonen

Torvalds tulee saamaan vaalipäivänä noin 4 % äänistä eli normaalin RKP kannatuksen. He kokoontuvat aina koko voimallaan äänestämään omaa ehdokastaan kun agenda ja toiveet täysin poikkeavat valtaväestön toiveista ja tarpeista.
Lopullinen tarkka prosenttien kymmenysjako riippuu valtakunnan koko äänestysprosentista. Mitä suurempi kokonaisprosentti, sitä pienenpi RKP prosentti.