Tiistai 25.6.2019

Presidenttiehdokkaat paljastivat terveystietonsa – Niinistö: Olen yhä nikotiiniriippuvainen

Luotu: 
22.1.2018 18:51
  • Kuva: Uusi Suomi / Markku Huusko
    Kuva
    Kaikki presidenttiehdokkaat Iltalehden vaalitentissä.
|

Presidenttiehdokkaat kertoivat avoimesti omasta terveydentilastaan Iltalehden järjestämässä vaalitentissä. Kaikki ehdokkaat kertoivat olevansa hyvässä kunnossa presidentin tehtäviin.

Vaalien aikana etenkin keskustan ehdokas Matti Vanhasen terveys on noussut esille, kun hän joutui sydämen rytmihäiriöiden vuoksi jättäytymään sivun viime syksyn vaalitentistä.

–Se sitten joulukuussa sähkösokilla korjattiin kuntoon. Minulla on pysyvä verenpainelääkitys.

Pääministerikaudellaan Vanhanen kärsi nivelvaivoista varpaissa, jotka hoidettiin heti hänen jätettyä pääministerin tehtävät.

Ehdokasjoukon ”ikäpresidentti”, valitsijayhdistyksen ehdokas Paavo Väyrynen kehui olevansa ”hieman nuorempi kuin Donald Trump” ja pärjäävänsä ”siinä missä hänkin”.

–Minun tilanteeni on ollut jo julkisuudessa. Minulla on sepelvaltimotauti, tehty kaksi pallolaajennusta ja saanut niihin lääkitystä. Minulla on ollut eteisvärinää, rytmihäiriö, joka on saatu kuntoon. Polvi vaihdettu kuten Nils Torvaldsilla. Aika tyypillistä 71-vuotiaalle, mutta täydellinen työkunto, Väyrynen sanoo.

Koripalloa harrastaneelta Torvaldsilta polvet ovat operoitu, eikä hän omien sanojensa mukaan kykene enää lajin pariin.

Istuva presidentti, valitsijayhdistyksen ehdokas Sauli Niinistö puolestaan kertoi kärsivänsä nikotiiniriippuvuudesta ja käyttävänsä nikotiinivalmisteita. Muuten hän kertoi pitävänsä itseään hyväkuntoisena ja liikkuvansa jatkuvasti.

–Olen huono jättämään niitä valmisteita, joilla olisi kuulemma pitänyt päästä (tupakasta) eroon, Niinistö tunnusti.

Vihreiden Pekka Haavisto, SDP:n Tuula Haatainen, vasemmistoliiton Merja Kyllönen sekä perussuomalaisten Laura Huhtasaari kertoivat kaikki olevansa hyvässä terveydentilassa.

–Kyllä joku vaivaa, jos politiikkaan on lähtenyt. Se on tietysti selvä, Kyllönen sanoo.

Aivan vastaavaa riippuvuutta kenelläkään ei ollut kuin Niinistöllä nikotiiniin, vaikka Kyllönen korostikin, että hän on sauna-addikti ja Haatainen kertoi olevansa riippuvainen suklaaseen.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Sauli Niinistö puolestaan kertoi kärsivänsä nikotiiniriippuvuudesta

Se on sitten Salenkin kohta mentää "saunantaa" sauhutteleen kun kepu,kok hallitukset tekee tupakoinista rikoksen. Suunnittelevat savutonta Suomea .
Kuten aikoinaan täys raitista Suomea kieltolain aikana.
Olisinpa näkemässä vielä silloin ,mutta voi olla että kasvan jo Horsmaa kun tuo"toteutuu".
Jk.Muutamat kampaviineri kaffeet ja kokouspalkkiot on tuollakin puuhastelulla saatu verovaroja "hyödynnettynä".

Irma Asikainen

Niinistölle voisin antaa muutaman vinkin, joilla pääsee irti nikotiinista. Itse lopetin 47 vuoden "praktiikan" jälkeen laakista, eikä tehnyt häijyäkään. Kun on lapsikin tulossa, niin olisi hyvä olla haisematta röökille.

Marja-Liisa Kalkela

Itse polttanut 21v lähtien.Nyt 71v täysin terve 2 lapsen ja 5 lastenlapsen mummo.
Kasvanut tupakinsavussa.Työurani tein savuisessa ravintolaympäristössä ja itse poltin.
Joten miksiköhän nyt on ennätysmäärä 100 vuotiaita ja isoikäpolvi elää aina vain vanhemmaksi?
Geenit? Vai joku muu mikä altistaa myös syövälle?Pienhiukkaset,aurinko,aspesti,ruoka,kauneustuotteet,ympäristömyrkyt ym.

Lauri Kiiski

Sanomisista päätellen addilti käyttää nyt sekä tupakkaa, että korvaustuotteita.
Tupakoinnin lopettamiseen tarvitaan hieman jämäkkyyttä ja selkärankaa. Olennaista on päätös, josta pidetään kiinni, eikä edes pienessä mielessäkään anneta viikkojen kuluessa sijaa ajatukselle savusta tai nikotiinista.