Sunnuntai 20.1.2019

Laura Huhtasaarelle kipakka kuittaus: ”Ei rajat kiinni -politiikka ole mikään vastaus”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.1.2018 19:17
  • Kuva: Alma Talent arkisto
    Kuva
    Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren mielestä Ruotsi rikkoi yhteisiä sopimuksia. Arkistokuva.
|

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari katsoo, että Suomen olisi pitänyt jyrkemmin käännyttää turvapaikanhakijoita Ruotsiin syksyn 2015 pakolaiskriisin aikana. RKP:n Nils Torvalds taas arvioi, että Suomi hoiti oman osansa mallikkaasti.

–Meidän olisi pitänyt sanoa, että nyt Ruotsi rikkoo yhteisiä sopimuksia, Huhtasaari sanoi Iltalehden vaalitentissä Alma-talossa.

Dublin-säädösten mukaan turvapaikanhakijat tulee käsitellä siinä maassa, mihin he ensimmäiseksi saapuvat. Myös presidenttiehdokas Paavo Väyrynen katsoo, että rajojen sulkemista olisi pitänyt käsitellä.

SDP:n Tuula Haatainen tyrmää tällaiset ehdotukset täysin.

–Ei rajat kiinni -politiikka ole mikään vastaus näihin kysymyksiin. Siis nämä noin 30 000 turvapaikanhakijaa, jotka tulivat Suomeen Ruotsin kautta pyrkivät turvaan. Jos heidät olisi siellä rajalla käännytetty, sinne pakkaseen olisivat jääneet, Haatainen sanoo.

Jatkokautta hakeva Sauli Niinistö sanoo, ettei hän usko, että Ruotsi ”olisi noin vain ottanut” turvapaikanhakijoita takaisin.

–Jos Euroopan maat alkavat yksinään toimia, syntyy dominoefekti. Siksi kannatin sitä, että mitä jos Euroopan unioni toimisi.

Samalla kannalla oli myös keskustan Matti Vanhanen. Hän painotti, ettei kannata sitä, että EU:n jokainen jäsenmaa tekee itse omat ratkaisunsa, vaan katsoo, että järkevämpää on EU:n yhdessä huolehtia ulkorajoistaan.

Vihreiden Pekka Haavisto taas katsoo, etteivät ulkorajamaina olevat Kreikka ja Italia millään kyenneet vastaamaan niihin pakolaismääriin, joita syksyllä 2015 nähtiin.

–He pyysivät apua Saksalta, Saksa ei sitä antanut pakolaisten rekisteröintiin. Nyt meillä on EU:ssa Frontexin järjestelmä ja suomalaisiakin rajavartioita voidaan lähettää näihin tehtäviin, Haavisto sanoo.

Vasemmiston Merja Kyllönen toivoo Dublin-järjestelmän uudistamista ja katsoo, että EU:n jäsenmaan tulee saada sanktioita, jos se ei ota pakolaisia vastaan.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Gun-May Arffman

EU-direktiivi sallii ottaa käyttöön väliaikaiset rajatarkastukset, kuten Ruotsi ja Tanska tekivät 2015, samoin Dublin sopimus antaa mahdollisuuden käännyttää rajalla turvallisen maan kautta tulevat ja nuo 2015 tulleet olivat lampsineet useamman turvallisen maan läpi. Lisäksi Ruotsissa ostettiin junalippuja ja neuvottiin tulijoita järjestelmällisesti junaan Tornion kautta Suomeen.

Haatainen, Niinistö, Vanhanen ja Haavisto puhuvat roskaa.

Pasi Anttila

Mä todella toivon ettei Suomi joudu koskaan tilanteeseen jossa meidän itärajan yli tulee kymmeniätuhansia tai satojatuhansia pakolaisia, tilannetta jossa me ollaan todellakin se ensimmäinen turvallinen maa.

Näillä kommenteilla ei varmaan hirveästi sympatiaa ja apua siinä tilanteessa heru.

Teidänkö mielestä meidän pitäis jättä Italia ja Kreikka yksin noiden pakolaismassojensa kanssa. Hiiteen solidaarisuus?

Tuolla samalla mentaliteetilla teidän ei pidä hirveesti arvostella esim Suomen varakkaampaa väkeä kun he haluavat laittaa rahahanat kiinni ja lopettaa heikomassa asemassa olevien tukemisen verovaroillaan. Hiiteen solidaarisuus. Hiiteen yhteisvastuu. Tulkoot kaikki toimeen omillaan. Se on reiluinta.

Gun-May Arffman
Vastaus kommenttiin #19

Sanohan Pasi Anttila. Mistäs setelitukusta se mahdollinen satojen tuhansien elättäminen otetaan nykyisillä säännöillä? Varsinkin kun nyt on tuhlattu 1,8 miljardia jo 2015 tulleisiin, joista vain murto osa on ollut niitä oikeita turvapaikanhakijoita.

Turha on vetää tuota korttiakaan "tulkoon kaikki toimeen omillaan." Kansan edustuslaitoksen on ensisijaisesti ajettava Suomen kansalaisen etua, kaikissa olosuhteissa.

Jyrki Tikkakoski
Vastaus kommenttiin #19

Mistä repäisit tuon Italian ja Kreikan tähän. Niillä olisi myös ollut mahdollisuus rajatarkastuksiin. Kreikka tietysti on eu:n peukalon alla, mutta bisnekseksi sekin heillr kääntyi.
Eu:n olisi pitänyt sulkea rajansa ja auttaa pakolaisia kotimaassa.

Mikko Toivonen

Täysin samaa mieltä. Mainitut tahot puhuvat puhdasta potaskaa yhdestä luukusta.
Oli hallinnolta paha virhearvio laskea kaikki ns. pakolaiset rajojen yli, sillä jokainen olisi YK pakolaismäärityksien ja juridiikan mukaisesti voitu käänmnyttää suoraan rajalta takaisin siksi että olivat tulleet, ei ainoastaan yhden turvallisen vaan useamman turvallisen maan läpi täänne.

Sitten hallinto antautui kaikenkarvaisille rahastajille muka pakolaisten huollossa , asuttamisessa ja kotouttamisessa.

Tuon viimeisimmän suurtulon aikana sisäministeri ja asiasta vastuullinen ministeri oli Herra Orpo. Presidenttinä Hertra Niinistö ja Pääministerinä Herra Sipilä.

Olisimme täysin kansainvälisen oikeuden mukaisesti voineet pysäyttää tuon tulvan ja pitäytyä kiintipakolaisten hyväksytyn määrän vastaanottamisessa, mutta emme tehneet niin.

Gun-May Arffman

Mikko Toivonen, puhut asiaa juuri niin kuin se on. Vastuulliset Sipilä, Orpo, Soini ja presidentti Niinistö istuivat käsiensä päällä maamme itsenäisyyden historian pahimmassa tapahtumassa 2015.

Muistellaanpa aikaa hiukan myös taaksepäin. Tämä maahantulo ei tullut yllätyksenä valtiojohdolle, vaikka mediat siitä aina mielellään täten markkinoi. Kokoomuslainen Jyrki Katainen pyysi 2013 silloiselta sisäministeri Päivi Räsäseltä (Kristilliset) varautumisraporttia 80 000:lle maahantulijalle. Tämä oli suunniteltu juttu etukäteen, tuo raportti on jokaisen kansalaisen luettavissa.

Gun-May Arffman

https://www.nykysuomi.com/2018/01/22/valehtelivatko-lahes-kaikki-preside...

Iltalehden vaalitentissä kaikki muut presidenttiehdokkaat kielsivät kuulleensa pakolaisaallosta 2015 etukäteen, paitsi Laura Huhtasaari.

Todisteet huomioon ottaen, ei voi olla mahdollista, ettei muunmuassa presidentti Niinistö olisi kuullut varoituksia pakolaisaallon saapumisesta, koska toimenpiteisiin ryhdyttiin ennen syksyn 2015 maahanmuuttoaaltoa.

Jari Rahkonen

Kummallista jankkaamista täysin selvästä asiasta. Ihmisvirtojen houkutteleminen oli virhe ja tulijoista suurin osa oli muita kun turvapaikkaa tarvitsevia. Se olisi voitu estää, mikäli maan hallituksessa olisi ollut muita kuin lampaita. Tuo virhe maksaa maltaita ja samalla rahalla olisi autettu moninkertaista joukkoa todellista apua tarvitsevia. Myös kaikenlaiseen paskan jauhamiseen käytetty aika olisi jäänyt huomattavasti vähemmälle.

Vesa Invenius

Suurin osa turvapaikanhakijoista on todettu huijareiksi ja saaneet kielteisen päätöksen. Rajatarkastukset olisi pitänyt ottaa käyttöön ja pitäisi olla edelleen. Tällä saataisiin estettyä laittomasti Suomeen pyrkivät, jotka ei hae turvapaikkaa. Lisäksi turvapaikkaa haluavat tulisi pika tsekata dublin tapausten ja rikollisten maahantulon estämiseksi. Lisäksi rajatarkastukset antaisivat viestin, että Suomi vartioi rajojaan eikä tänne kävellä noin vain. Näin tehdään itärajallakin, miksi ei länsirajalla.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Rajatarkastukset olisi pitänyt ottaa käyttöön ja pitäisi olla edelleen.

Taisi tulla "yllättäin" pakolaiset Sipilän hallituksen syliin-15?
Vai tuliko sittenkään?
Tuota pakolaisaaltoa oli uummoiltu jo-07 lähtien.
Nukkuiko meidän päättäjät ? Vai luuliko että Suomi EU -maana välttyy ottamasta vastaan ottamasta pakolaisia?

No hyvin on ainakin pakolaisbisnes toiminut ja rahastettu verovaroista mukavia summia. (miksi sitä olisi estänyt?)

Jonne Peto

Sipilä (rikollinen) kutsui tänne näitä elintasoshoppareita. Tosiaan nämä nuoret muslimimiehet eivät ole hätää kärsiviä (kuten viher-vasemmisto haluaa antaa ymmärtää). Vuoden 2015 aaltoa maksetaan yhä. Viime vuoden kulut yli miljardi euroa. Kaikki tämä raha on pois suomalaisten hyvinvoinnista ja nuorten syrjäytymisen estämisestä.

Timo Hietanen

Haatainen, Haavisto, Niinistö ja Vanhanen puhuvat potaskaa. Dublin sopimus on
ja oli olemassa. Mutta jos Kokoomuksen unilukkarin Jyrki Kataisen märkä uni
vuodelta 2008 vaati 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa seuraavan vuosikymmenen
aikana - niin alkuhan oli lupaava. Sitä paitsi sisäinen turvallisuus olisi ollut yksi
mahdollisuus rajatarkastuksiin. Mutta Niinistön ja hallituksen arvot menivät ja
näyttävätr menevän "omien lapsien" ohitse. Ovat vastuussa ihmisoikeuslouk-
kauksista kotimaassamme, jotka aiheutuivat tuntemattomien massoista M.O.T.

Rami Ovaskainen

"Siis nämä noin 30 000 turvapaikanhakijaa, jotka tulivat Suomeen Ruotsin kautta pyrkivät turvaan. Jos heidät olisi siellä rajalla käännytetty, sinne pakkaseen olisivat jääneet, Haatainen sanoo."

***************
Siis Ruotsi ei ole Haataisen mukaan turvallinen maa? Ei tuossa ole mitään logiikkaa ja eiköhän Haatainen itsekin sen tiedä ellei nyt ole ihan ideologian sokaisema. EU:n taakanjaot erikseen miten sopivatkaan, mutta ei pidä alkaa älylliseen epärehellisyyteen. On se toki rankkaa, jos Ruotsistakin pitää pyrkiä turvaan Suomeen - pikkaisen sopii epäillä.

Ja Ruotsiin tultu turvallisesta Tanskasta? Ja Tanskaan turvallisesta Saksasta? Turvallisuus tuskin on se suurin syy enää tuossa vaiheessa ellei sitten ole laskelmoitu että esim. turvapaikan saa helpoiten Suomesta (silloin siinä on jo loogisuutta) - mutta tuollaiset asiat Haatainen jättää sanomatta mikäli niistä on tietoinen.

Hannu Rautomäki

Silkkaa EU-mädännäisyyttä.
Elintasomatkailjoiden vyöry olisi pitänyt käsitellä siinä EU-maassa, jonne ensimmäiseksi laittomasti saapuivatkin.
Suomi olisi voinut Haaparannassakin käännyttää elitasomatkailijat takaisin Ruotsiin, mutta päättäjillä ei riittänyt suoraselkäisyyttä.

Marja-Liisa Kalkela

Pssst!
Jo kun EU sopimusta sorvattiin tuli ensimmäiset Somalit Suomeen keväällä-91.
Kannattas lukea mitä Kepu,kok,rkp,krst sopi tuolloin EU kanssa.
Kannattaa lukea myös Eurooppa-2020 sopimus Suomen osalta.
Maahanmuutto,paperittomat,Romanian kerjäläiset,Sengelmaista tulevat.
Hallitusha oli :Kepu,kok,Rkp,Vihr.-07-11

Tuohon aikaan istui suuressavaliokunnassa myös oppositiosta persut,demarit,vasem. Joten EU päätetyt asiat on kyllä tiedossa kaikilla.
Jos taas "dementia" vaivaa jo niin onko presidentinvirkaan enää asiaa ?

Joka puolueen Pj pöydälle tulee kaikki tiedotteet ja asiakirjat.
Joka ministeriöiden valiokunnissa istuu myös opposition edustajia,hallituspuolueiden edustajien kanssa.
Kukaan ei voi olla tietämättä mistään asiasta mitä eduskunnassa käsitellään.EI ennen eikä nytkään.

Timo Virtanen

Persut, siis Huhtasaarikin, oli hallituksessa, kun tuo suuri pumpsi tuli. Farisealaista toimintaa Huhtasaarelta. Hallitus se silloin oli vastuussa, ei Presidentti. Turhaa sitä Huhtasaaren on nyt vuositolkulla myöhässä viisastella.

Gun-May Arffman

Timo Virtanen, 2015 pääministeri Juha Sipilä, sisäministeri Petteri Orpo, sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg. Perussuomalaiset olivat kyllä hallituspuolue, mutta tapahtumat eivät kuuluneet Huhtasaaren vastuualueelle. Nythän myös tiedämme, ettei Kok/Kepu halunnut noudattaa olemassa olevaa hallitusohjelmaa Perussuomalaisten osalta, jota Timo Soini oli silloin komppaamassa.

Presidentti hoitaa ulko-, ja turvallisuuspolitiikkaa, joten kyllä asia kuuluu myös presidentille.

Kauko Kaaresoja

Vast. kommenttiin 21. Ja Niinistökin oli alun perin sitä mieltä (uudenvuodenpuhe 2016), että kansantalus ei kestä invaasiota ja on väärin, että asylumilla pääsee maahan kuka tahansa, mutta linja muuttui, takki kääntyi.
Valitettavasti Huhtasaari ei yksin ole voinut tehdä asialle mitään, kun Soininkin takki kääntyi. Hänen kantansa kuitenkin oli heti selvä, kun pääsi eduskuntaan.

"Ensimmäisessä eduskuntapuheenvuorossaan 22. toukokuuta 2015 Huhtasaari totesi kansanedustaja Ozan Yanarille, että ”humanitaarisen maahanmuuton integraation epäonnistuminen” ”näkyy työttömyystilastoissa ja rikollisuustilastoissa”. Huhtasaari totesi, että länsimaalaisten arvojen kannattaminen ei edellytä pakolaisten vastaanottoa ja että pakolaisten vastaanotto ei muuta maailman pakolaistilannetta vaan tehokkaampaa olisi auttaa ”paljon enemmän paikan päällä”. Hän kertoi kannattavansa vapaaehtoisia lahjoituksia ja rohkaisi kansanedustajia tekemään lahjoituksia"( lähde:Wikipedia )

Marja-Liisa Kalkela

Olisko käynyt niin että Vanhasen II hallituksesta lähtien oli ollut julkisenpuolen säästöt. Väkeä rajalla vähennetty kuten Kelassakin jossa syntyi Toimeentulotukii 3kk viivätykset-17.
Se julkinenpuolikaan ei toimi ilman henkilökuntaa.Ei edes rajoilla. Kuten ei myöskään maahanmuuttoviraston turvapaikka käsittelyaikojen pitkistyminen.

Jyrki Tikkakoski

Eivät ne silloin pitäneet rajatarkastuksia. Ne alkoivat vasta kun ongelmat suurenivat hallitsemattomiksi.
Ruotin valtioa kuljetti ne 30000 tulijaa ilmaiseksi Tanskan rajalta tornioon. Ja jos tästä ei Orpo ollut muka tietoinen ja jollain tavoin sopimuksessa mukana niin täysin kyvytön....no kyvytönhän se on tehtäviinsä jokatapauksessa ja kova poika vielä valehtelemaankin.

Jaakko Karki

Ruotsi ja myös Tanska, Saksa, Itävalta, Kreikka, jne rikkoivat räikeästi ja tieten tahtoen Dublin-sopimusta jonka mukaan turvapaikanhakijat tulee käsitellä siinä maassa, mihin he ensimmäiseksi saapuvat. Suomella ei ollut mitään velvoitetta ottaa vastaan näitä Euroopan läpi juosseita maahanpyrkiviä, joista 75% ei ollut edes turvapaikkaan oikeutettua. Orpo sisäministerinä ja Sipilä pääministerinä olivat ja ovat täydessä vastuussa aiheuttamastaan vahingosta, jonka taloudelliset kustannukset ovat tätä nykyä jo EUR 3 - 4 miljardia vuodessa. Huhtasaari ja Väyrynen puhuvat parempaa asiaa.

Pekka J. Mäkinen

Huhtasaari on täysin oikeassa. Olemme liian sinisilmäisiä ja lepsuja. Siis numero 5. Näyttääkin siltä että on tulossa Huhtasaari-jytky. Jokatapauksessa Huhtasaari-ilmiö on jo todellinen ja suomalaiset rakastavat häntä enemmän kuin mediamme.

Jiri Keronen

Rajat voidaan sulkea (eli siis rajatarkastukset palauttaa ja ilman mitään järkevää syytä Suomeen tulevat notkujat palauttaa) ja se nimenomaan on ratkaisu valtavan moneen ongelmaan.

Minkähän takia nuo presidenttiehdokkaat eivät tiedä edes perusasioita. Esimerkiksi Haatainen tuossa väittää: "Siis nämä noin 30 000 turvapaikanhakijaa, jotka tulivat Suomeen Ruotsin kautta pyrkivät turvaan. Jos heidät olisi siellä rajalla käännytetty, sinne pakkaseen olisivat jääneet."

Ensinnäkään turvapaikanhakijan ei pitäisi edes pystyä hakemaan turvapaikkaa enää Suomesta, kun hän on jo ylittänyt Ruotsin ja monia muita turvallisia maita. Toiseksi jos heidät olisi palautettu Ruotsiin, olisi se ollut Ruotsin viranomaisten tehtävänä varmistaa, että eivät olisi jääneet sinne pakkaseen. Vai luuleeko tuo demari, että Ruotsin feministit olisivat sitten jättäneet ne pakkaseen palelemaan?

anita frisk

Poliitikot tietävät kyllä perusasiat, mutta eivät pidä niistä koska ne viittaavat ikävästi faktoihin eivätkä mielikuviin ja ideologioihin joilla myydä itseään. Tämä ihmiskaupan muoto on Suomessa sallittua ja jopa arvostettua.

Haataisen lausumasta tulee varmaankin klassikko - ja tutkijoiden rahasampo. Tarvitaan monta akatemiatutkijaa (tavallinen ei kelpaa) laskeskelemaan sitä kummassa oli syyskuussa 2015 enemmän pakkasta, Haaparannassa vai Torniossa. Ja kirjoittivatko tp-anomukseensa syyksi kotimaan vainot vai Ruotsin pakkaset. Jnejne.

Suomeen tulee jatkuvasti näitä humanitäärisiä, viitisen tuhatta vuodessa mutta tästä ei juuri puhuta. Kiintiöpakolaisia, (joita hyvin harva muu maa ottaa), EUn taakanjakoa (joita vain Suomi ja Malta ovat ottaneet käsketyn määrän ja Suomi jostain ällistyttävästä syystä eniten eritrealaisia - maassa ei käydä sotaa mutta siellä on kurjan pitkä asevelvollisuus) ja sitten näitä mjm-miehiä (ravintolaskun mukaan mjm=menee jos menee). Nyt sitten lisäksi pohditaan että kai meidän pitäisi ottaa takaisin nämä jo kerran poistetutkin koska ei voida selvittää ovatko jättäneet anomuksen aikaisemmin jo jossakin muualla. Nykyteknologiaa hehkutetaan yli äyräiden, kaikki ja enemmänkin on mahdollista - paitsi hämmästyttävästi juuri tämä asia. Kaikki nämä interpolit, europolit, frontexit ja kymmenet muut alan organisaatiot ovat ilmeisesti kuin Suomen terveydenhuolto: upotetuista miljardeista huolimatta ohjelmat eivät vaan toimi keskenään.

Ilkka Tikkanen

Tämä pakolais/pakolais turismi on tosiaan hölmölästä kotoisin. Henkilöitä kuljetellaan sinne sun tänne kun ensimmäistä tarkastusmaasta ei ole sevyyttä. Tämä tapahtuu verovaroin eikä loppua näy. Rajatarkastukset voimaan. Tällä jo hieman siivilöidään tosiavun tarpeessa olijat. Merkille pantavaa on , että harva päättävässä asemassa (politikot)ei ota tätä onkeen. Loputon myötäily johtaa siihen , että "pää tulee vetävän käteen".

Tero Lehtonen

Miksi helvetissä meidän pitäisi elättää täällä muslimeja joilla ei todellakaan ole mikään hätä.? Hukkasivat paperit ja valehtelivat ikänsä jotta olisivat lapsia ja saisivat paremmat edut. Tämä kaikki on niille neuvottu etukäteen mitä pitää tehdä ja sanoa että turvapaikka irtoaa ja ikuinen ylläpito. 2 on jo teurastettu ja 8 oli päästä hengestään tämän Turun teurastuksen jälkeen viimeistään olisi rajat pitänyt sulkea ja pyytää kansalta anteeksi! Mutta ei Niinistö oli huolissaan kun matu lapsi ei kerinnyt linja-autoon! Ilmeisesti Suomi on tarkoituskin miehittää muslimeilla!
https://youtu.be/dtL4shT8UhE

Kauko Aalto

Tämän päivän [25/1] Hesarista saamme lukea, että kielteisestä turvapaikkapäätöksestä saa valittaa teoriassa loputtomiin. Kun kaikki asteet, on käyty läpi, aloittaa ”turvapaikan” hakija koko prosessin alusta. Tämä tarkoittaa, että Suomessa on kaksi oikeusjärjestelmää. Kantasuomalaiselle, siis ihmiselle, jolla ei ole mitään etnistä, kulttuurista tai uskonnollista erikoissuojaa, laki ja rangaistukset luetaan lainkirjaimen mukaan. Turvapaikanhakija tarvitsee kunnioittaa lakia vain siltä osin kuin siitä on hänelle välitöntä hyötyä. On siis tosiasia, eikä populismia, että Suomi on koko ihmiskunnan sosiaalitoimisto. Jokaisella maapallon ihmisellä on subjektiivinen oikeus elää ja asua Suomessa vastikkeetta. Tämä oikeus ei tietenkään koske natiiveja, sitä välttämätöntä pahaa, jonka velvollisuus on rahoittaa, tämä humanismi. Koko turvapaikkaprosessi haastatteluineen ja loputtomine valitusoikeuksineen on tyhjänpäiväistä rahan ja resurssien haaskausta. Ottakaamme siis muutaman sadan miljardin laina ja rakentakaamme miljoonien asukkaiden metropolit tarvittavine palveluineen. Asukkaista ei tule olemaan pulaa.

Jyrki Tikkakoski

On ne vaan niin pöhlöjä,,,vai onko se tahallista tietämättömyyttä ja äänestäjien kosiskelua kun Laura puhuu taustoiltaan tuntemattomista, ts. paperittomista, ts. laittomista, niin pari pöhelöä kuvittelee että kaikki maahanmuuttajat ovat taustoiltaan tuntemattomia.
Kertoo kyllä paljon pääkaupungin punavihreiden tietämyksestä mitä kansalaisten keskuudessa puhutaan.