Lauantai 20.7.2019

Sauli Niinistö älähti Väyryselle: ”Todellako pidit ministerisalkkua noin tärkeänä? Minusta se on käsittämätöntä!”

Luotu: 
22.1.2018 19:52
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

Presidenttiehdokas Paavo Väyrynen kertoo vastustaneensa sisimmässään Lissabonin sopimukseksi kutsutun EU:n perussopimuksen laatimista, vaikka ajoi sitä samaan aikaan Matti Vanhasen (kesk.) hallituksen ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä.

Jatkokautta hakeva presidentti Sauli Niinistö ällistyi Väyrysen menettelystä.

Väyrysen tunnustus tuli esiin Iltalehden presidenttitentissä, kun ehdokkaat väittelivät turvallisuuspolitiikasta. Lissabonin sopimuksessa EU:n jäsenmaat sitoutuvat antamaan toisilleen apua, jos toinen jäsenmaa tulee hyökkäyksen kohteeksi.

–Minä tein kaiken mahdollisen Lissabonin sopimusta vastaan. Sen jälkeen kun tulin Matin (Vanhasen) hallituksen ministeriksi, Matti totesi, että ehtona on se, että hän määrää EU-politiikasta. Sen takia minä kävin eduskunnassa äänestämässä Lissabonin sopimuksen puolesta, Väyrynen sanoo.

Vanhanen myönsi Väyrysen kertoman todeksi. Niinistö ei ollut uskoa korviaan.

–Menettelitkö sinä todella sillä tavalla, että pidät omaa ministeripostiasi niin tärkeänä, että olet hallituksessa hyväksymässä, eduskunnassa hyväksymässä jotain sellaista, jota nyt noin jyrkästi vastustat, inhoat ja torjut? Minusta se on käsittämätöntä! Niinistö älähti.

Lue myös:

Sauli Niinistöltä kuitti Paavo Väyryselle MTV:llä: ”Meistä vain toinen on ollut hyväksymässä pahamaineista sopimusta ja se olit sinä”

Väyrynen: Sauli Niinistö joutuu vastaamaan näihin kysymyksiin viimeistään toisella kierroksella”

Paavo Väyrynen ja Laura Huhtasaari ajautuivat nokitteluun –”Itse hän on täydessä vastuussa Sipilän hallituksen politiikasta”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jaakko Nevalainen

Uusisuomi kirjoitti heti kaksi uutista vaalikeskustelusta.
1. Sauli Niinistö älähti Väyryselle: ”Todellako pidit ministerisalkkua noin tärkeänä? Minusta se on käsittämätöntä!”
2."Laura Huhtasaarelle kipakka kuittaus: "Ei rajat kiinni -politiikka ole mikään vastaus"

Eli mollaatte Lauraa ja Paavoa jotka eivät kuulu liberaaliin epäisänmaalliseen porukkaan.
Valikoivaa uutisointia. Säälittävää!

Marja-Liisa Kalkela

Kaikki yhtä "tekopyhiä" koska jokainen on eduskunnassa ollut eri hallituksissa
päättämässä enemmistönä hallituspuolueiden eduskuntaryhmissä.
-03-19 Joka ikinen puolue on ollut kepu,kok politiikan takana.Myös persut jotka tuurasi nyt RKP 29.5.2015-16.6.2017.

Teppo Oikari

Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. -vanha sananlasku

Kuvataanpa näiden ketkujen mentaliteetteja;

Niinistö on jengissä kasvanut kuopus jonka omilta tyhmyyksiltä "isot pojat" ovat aina pelastaneet. Väyrynen taas on yksinäisen esikoisen sielulla varustettu taistelija. Kaikki pitää raivata ja varmistaa.

Niinistö muuten myönsi eilisessä MTVn paneelissa, että hallitus olisi pitänyt hajoittaa, mutta jokin muu painoi vaakakupissa enemmän.
Munatonta pöyristelyä globalistien marionetilta.

Marja-Liisa Kalkela

Joku "painoi".Se ettei pääministeri halunut hallituksensa hajoavan.

Vuonna 2000 voimaan tulleen perustuslain, kuten jo 1991 muutetun hallitusmuodon, mukaan
-tasavallan presidentti voi
1)-pääministerin perustellusta aloitteesta
-eduskunnan puhemiestä ja eduskuntaryhmiä kuultuaan sekä eduskunnan ollessa koolla hajottaa eduskunnan ja määrätä toimitettavaksi ennenaikaiset eduskuntavaalit.

Kekkosaika meni jo."St:n tunarit " ja hallitus ja eduskunta lensi pellolle yhden miehen päätöksellä.

Teppo Oikari

Kalkelakin tunnustautuu siis €urokommunistiksi. Tämä on ihan ymmärrettävää eläkeläiseltä. Ongelma on vain siinä, että toisaalta monissa kommenteissasi peränkuulutat Suomen perustuslaillisia oikeuksia. €urososialismissa valta on piilotettu "perheisiin" joka ei koskaan Pohjolan historiassa ole ollut käytäntö, vaan yksilön uudisraivaajatahto sekä sillä saavutetun hyvän jakaminen koko heimolle. Olemme aina olleet enemmän transatlanttisesti samankaltaisempia kuin eteläisemmän euroopan veljiä. Haluatko lopullisesti romahduttaa elintasomme etelän vetelien tasolle?

Teppo Oikari

Vastaus kommenttiin #23:

Onnea sinulle siis, ei mennyt äänesi hukkaan. Juridiikassa Niinistö varmaan pärjäsi/pärjää kohtuullisesti, mutta sosiaalisissa, sosiologisissa sekä sydämensivistyksellisissä asioissa hän on yhtä viisas kuin jäinen kanto metsikössä.

Voisiko olla niin että asiantuntemusta voi myös väärinkäyttää kun vallanhimo sekä egokiima iskee korskeaan nulikkaan? Voisiko olla niin?

Niinistö on hyvin voivien eläkeläisten ehdokas, sekä tietysti hyväveliverkoston ja ISON rahan mannekiini. Eihän me tästä mihinkään päästä.

Sitten on se toinen puoli tarinasta mitä Niinistöläiset eivät kykene tunnistamaan, tai eivät halua tunnistaa. Omakohtaisesti peruskouluvuosina opin puolittamaan pyyhekumeja, vuorottelemaan viivotinta sekä pesemään käsiäni ilman pyyhepapereita. Saattaa olla että oppikin jäi johonkin puolitiehen, mutta inhon muistikuva silloisiin päättäjiin jäi eliniäksi koska myös lähipiirini toimeentulo uhrattiin pankkikriisin aikaan. Tämä on edelleenkin vallitseva tosiasia elämässäni, eikä niinkään mutu tai tunnevammoja aiheuttava muistikuva.

Näillä opein en kykene tukemaan kiiltokuvaa SN ja hänen edustamiaan Globalistieliitin jäseniä.

#ReleaseTheMemo

Ralf Karlsson

Joka vain asetti sekä Vanhasen että Väyrysen samaan veneeseen. Mitä tylyttämistä siinä on Niinistöä kohtaan että Vanhanen myöntää että Väyrynen on ollut munaton kun on toiminut niin kuin PM haluaa eikä niin kuin oma omatunto (jälkikäteen) sanoo. Nyt menee jo naurettavuuden puolelle näistä Väyrysen kiemuroista joista hän jää kiinni koko ajan. Kuvitteleeko Paavo ja kumppanit että ihmisillä ei ole muistia ja ettei päätöksistä ole tehty pöytäkirjoja?

Ahokas Pertti

Halusimpa tai en, Väyrysen Pate on toisella kierroksella.Väyrynen saa ääniä paljon vanhoilta tovereilta, demareilta myös etelän suurissa kaupungeissa.Kunniapuheenjohtaja kerää Keskustan äänten enemmistön lisäksi suuren osan demareiden äänistä.Motolla: äänestämme Väyrystä vaikka piruuttaan.Vasemistoliiton työläisäänestäjät äänestävät Paavoa? Kun Soin, ei ole ehdokkaana ,monet äänestävätkin Paavoa, eikä Huhtasaarta.Pohjoisessa näyttää julki Kokoomuksen väki äänestävätkin Paavoa ainakin ensimmäisellä kierroksella.He eivät halua Haavisto eikä oikean laidan hyökkääjää Laura Huhtasaari? Ken,elää hän näkee?