Tiistai 19.2.2019

Presidenttiehdokkaat viimeisessä tv-tentissä – Alman faktatoimitus seurasi hetki hetkeltä ja tarkisti väitteet

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.1.2018 20:33
Päivitetty: 
25.1.2018 23:19
  • Kuva: Alma Talent / Antti Mannermaa
    Kuva
    Presidenttiehdokkaat kohtaavat tänä iltana viimeisessä vaalitentissä ennen sunnuntain vaalipäivää.
|

Vaaliväittelyt huipentuvat tänään, kun presidenttiehdokkaat kohtaavat toisensa viimeistä kertaa ennen varsinaista vaalipäivää Ylen tentissä kello 21.05. Ehdokkaita tenttaavat toimittajat Jan Andersson ja Seija Vaaherkumpu.

Alman faktatoimitus tarkistaa ehdokkaiden faktoina esittämät väitteet heti ja palaa niihin tarvittaessa perjantaina. Toimituksen asiantuntija-apuna toimivat Kelan tutkimusjohtaja, professori Olli Kangas ja Itä-Suomen yliopiston professori Pauli Rautiainen.

Varsinaisen faktantarkistamisen lisäksi toimitus poimii seurantaan kiistanalaisia ja kiinnostavia kohtia ehdokkaiden puheista sekä some-kommentteja niihin liittyen.

Mukana ovat Marko-Oskari Lehtonen, Sakari Muurinen, Armi Niemelä, Lauri Nurmi ja Suvi Tanner. He haastattelevat tutkijoita ja muita asiantuntijoita yhteistyössä Faktabaarin faktantarkistajien kanssa.

Liveseuranta alkaa noin kello 20.30.

 

 

Powered by Flockler

 

Gallupeja julki tänään

Helsingin Sanomat ja Yle julkaisivat molemmat tänään uuden kannatusmittauksen. Gallupien mukaan valitsijayhdistyksen kautta presidentiksi pyrkivä Sauli Niinistö on edelleen presidenttikisan ylivoimainen ennakkosuosikki 58–63 prosentin kannatuksellaan.

Vihreiden Pekka Haavisto on gallupien mukaan tässä vaiheessa selvä kakkonen 13–14 prosentin kannatuksellaan. Kolmannesta sijasta taistelevat valitsijayhdistyksen kautta presidentiksi pyrkivät Paavo Väyrynen ja perussuomalaisten Laura Huhtasaari.

Väyrysen kannatus oli Helsingin Sanomien tuoreimmassa gallupissa 7 prosenttia ja Ylen gallupissa 6 prosenttia. Huhtasaaren kannatus oli molemmissa 5 prosenttia.

Helsingin Sanomien gallupin mukaan taistelu kolmannesta sijasta tulee olemaan tiukka, sillä Huhtasaaren lisäksi myös SDP:n Tuula Haataisen ja vasemmistoliiton Merja Kyllösen kannatus oli 5 prosenttia. Ylen gallupissa Haataisen kannatus oli 2 prosenttia.

Keskustan Matti Vanhasen kannatus oli molemmissa gallupeissa 4 prosenttia.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 28. tammikuuta. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta hyväksytyistä äänistä, järjestetään toinen kierros 11. helmikuuta.

Voit ehdottaa faktatoimitukselle tarkistettavia väitteitä tästä tentistä tai muista presidenttiehdokkaiden sanomisista. Lähetä kuvakaappaus tai linkki väitteeseen tällä lomakkeella.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Hietanen

Mukavaa, että Niinistö saa paasata riittävästi. Ja parasta koko keskustelussa oli
vihervassarien agenda pelastaa muiden maiden ( kutsumattomat ! ) vieraat ensin
ja ei väliä, maksoi mitä maksoi. On meillä erikoinen kooste maailmanhalaajia ja
islamilaisten massojen ihailijoita.

Viljo Tuononen

Hallituksen väki ja Presidentti ehdokaat ovat kuin ravihevoset jotka juoksevat kuin laput silmillään etteivät näe muuta kuin oman ratansa ja heistä järkevimpänä ylitse muiden erottuu LAURA HUUHTASAARI joka haluaa nähdä asioita laajemmin joka kertoo hänen älykkyydestään tosi paljon ja sellaista henkilöä me Suomalaiset tarvitsemme ja joka tästä urputtaa muuta , niin on täysin idiootti sen sanon minä. Tähän maahamme ei saa päästää pakolaisia, koska heitä on jo liikaa elätettäväksi työntekijöiden kustannuksilla johon politikot eivät osallistu millään muotoa.
Politikoissa kyllä löytyy kolme järkevää miestäkin joten kunnioitan heitä ja heidän pitäisi olla päättämässä asioista, niin valtakunnassamme olisi kaikki hyvin. He valitettavasti ei ole hallituksessa.

Viljo Tuononen

Laura Huuhtasaari on järkevin ehdokas koko presidentti ehdokkaista joka ajattelee asioita pelkällä järjellään ja se ei ole hänelle edes vaikeeaa eikä mikään ongelma ja siksi kunnioitan häntä naisena joka on ylitse muiden ehdokkaiden . Teillä mies ehdokkailla näyttää olevan ongetmia kun urputatte asioista liikaa turhanpäiväistä ja se johtuu siitä että ajattelle asioita munallanne kun pitäisi ajatella aivoillanne ja siksi olette häpeäksi mies sukupuolille . Laura Huuhtasaari on aivan oikeassa , että pakolaisia ei saa tulla Suomeen, koska kukaan ei voi taata sitä mitä terroristeja Suomeen saapuu maahamme tulleiden ei toivottujen mukana. Monessa muussa maassa on jo käynyt tämä käytännössä toteen, että siellä räjähtelee pommit joten Suomessa täytyy ottaa kovat otteet käytäntöön, koska suomalaiset ei halua kuolla tyhmien vajaasti ajattelelevien Poliittikkojen takia. Tässä esim. teille muille Presidentti ehdokkaille jotka ei varmaankaan teidän vaatimattomissa aivonystyröissänne sytyttänyt yhtikäs mitään, että paperottomasti maahan pyrkijät ovat ensimmäiset epäilly joita ei saa päästää maahamme. Minä tiedän tämän koska olen käynyt armeijan ja siksi ampuisin välittömästi tällaisen henkilön jos astuu rajan yli ilman papereita. Olen Suomen valtiolle valani vannonut, että puolustan tätä maata henkeen ja vereen. Jos jollakin on urputtamista tästä, niin tulkoon minulle sanomaan jos en saa tehdä sitä ja olen väärässä.

Viljo Tuononen

Ne Presidenttiehdokkaat jotka hyväksyvät , että rajojamme ei suljeta pakolaisilta , niin se on tosi köyhää ajattelua. Heidän ajatusmaailmansa on todellakin köyhää ja sellaista Presidenttiehdokasta ei saa millään hinnalla hyväksyä Presidentiksi, koska sellainen Presidenttimme on vaarallinen MAALLEMME SILLÄ HÄN EI VOI TAATA KUKA TULIJOISTA EI OLISI TERRORISTI. Se Presidenttiehdokas joka tällaista hyväksyy, niin häntä ei saa hyväksyä presidentiksemme , koska hän vaarantaa kaikkien elämän täällä kauniissa Suomessamme jonka me työntekijät olemme tämän omilla ponnistuksillamme saaneet tähän pisteeseen.

Viljo Tuononen

Kuinka moni Niinistön äänestäjistä tiesi, että Niinistö on naimisissa serkkunsa tytön kanssa. Minulle on tullut tietooni, että ainakaan 60% äänestäjistä ei tiennyt sitä jotka äänestivät Niinistöä. He ovat tosi vihaisia ja tuntevat tulleensa huijatuksi, koska eivät hyväksy sitä, että serkuihin sekannutaan seksuaalisesti. Vaikka se on kai sallittua nykyisin ilmeisesti vaikka äitiinsäkin sekaantuminen, niin onhan se kornia ja häpeää olla serkun kanssa naimisissa minun mielestäni ainakin. Minäkin tiesin tämän vasta nyt kun kyselin , että kuka tämä nuori nainen on tuon vanhuksen kanssa ja heille on tulossa vielä lapsikin.
Homot ja lespot eivät myöskään hyväksy, että sukulaisiinsa sekaantuisivat.
Tuo on jo kova isku äänestäjiään kohtaan jota ei uskoisi Presidentiltä ainakaan todeksi.
Tässä tulee ainakin ajatukseen ensimmäisenä se , että pyrkiikö Niinistö Presidentiksi vilpillisin mielin, koska silloin se ei ole reilua eikä maamme eduksi, koska rehellisyys on se mikä kannattaa ja silloin voi ihmiseen luottaa.