Maanantai 21.1.2019

Juha Sipilä kytköksestään Matti Vanhasen tulokseen: Sain palauteryöpyn – vaalitulos ei saa vaikuttaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.1.2018 19:43
  • Kuva: IL/Atte Kajova
    Kuva
    Juha Sipilä kertoo, että hänen saamansa palautteen mukaan Matti Vanhasen tulos presidentinvaaleissa ei saa vaikuttaa hänen asemaansa keskustan puoluejohtajana.
|

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä toppuuttelee aiempia omia puheitaan siitä, että puolueen presidenttiehdokkaan Matti Vanhasen kannatus presidentinvaaleissa vaikuttaisi hänen asemaansa. Sipilän mukaan kenttäväki on ollut asiasta eri mieltä ja tukenut sekä häntä että ehdokasvalintaa.

Julkisuudessa on ihmetelty, miksi Sipilä kytki oman kannatuksensa ja Vanhasen vaalituloksen yhteen Yleisradion pääministerin haastattelutunnilla aiemmin tammikuussa. Sipilä kommentoi tuolloin, että ”presidentinvaalien tuloksella voi olla vaikutusta kentän tukeen” hänelle itselleen.

Uusi Suomi kysyi asiasta Sipilältä sunnuntaina, kun pääministeri saapui Vanhasen vaalivalvojaisiin keskustan puoluetoimistolle.

– Nyt haastattelutunnin jälkeen on tullut iso palauteryöppy, että se [vaalitulos] ei saa vaikuttaa, oli tulos mikä tahansa. Se on uskottava, Sipilä sanoi Uudelle Suomelle.

– Omat tulostavoitteeni oli sidottu hallitusohjelmaan, hän jatkoi.

Sipilän mukaan ”moni kysyy, miksi vaihdetaan [presidenttiä], vaikka meillä [keskustalla] onkin erinomainen ehdokas”.

Vanhasen gallupmenestys on ollut keskustalaisittain surkeaa. Sipilän mukaan istuvaa presidenttiä on vaikea haastaa. Hän kertoi jännittävänsä vaali-iltana kahta asiaa.

– Jännitän sitä, tuleeko toinen kierros ja miten sitten oma ehdokas pärjää.

Lue myös: Juha Sipilän hämmentävä veto nousi esiin Ylellä – kytki itsensä Matti Vanhasen ”uskomattoman heikkoon” kannatukseen

Jaa artikkeli:

Kommentit

Juhani Norrkniivila

Pääministeri Juha Sipilän pitää jatkaa keskustapuolueen johdossa koska Sipilän hallitus on tehnyt loistavan työn suomen hyväksi, nostamalla suomen talouden taas nousuun ja kukoistukseen. Nyt suomessa on kohta varaa taas huolehtia köyhistä, sairaista ja vanhuksistaan, kun velkaantuminen saadaa taittumaan, ehkä v.2019. Tämä on sitä oikeaa valtiontalouden hoitoa kun lopetetaan velaksi eläminen ja ohjataan työttömät töihin.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
kun velkaantuminen saadaa taittumaan, ehkä v.2019

410 000 "ansiotuloloilla" 0 euroa ,verovaroista palkka sosiaaliturvasta.
Laskutapahan tuokin ja kepulle tyypillistä vetää miinukset plussaksi.
Aktivointiaste oli joulukuun lopussa 27,9 % eli 3,7 prosenttiyksikköä
korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. 
Kaikkiaan palveluissa oli 4,2 % työvoimasta.
Laajan työttömyyden eli työttömien työnhakijoiden ja palveluissa olleiden
yhteismäärä oli joulukuun lopussa 410 100.

Työttömyys ei ole vähentynyt yhtään. Eikä palkallista työtä saanut 410 100 .Palkoista verot pois valtion kirstusta.