Keskiviikko 19.6.2019

Sauli Niinistö täysin ylivoimainen ennakkoäänissä – toisena Haavisto

Luotu: 
28.1.2018 20:01
Päivitetty: 
28.1.2018 20:10
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Istuva presidentti Sauli Niinistö vaalivalvojaisissaan – jotka muuttuivat ennakkoäänten myötä voitonjuhliksi.
|

Jatkokautta hakeva istuva presidentti Sauli Niinistö on saanut 64,4 prosenttia äänistä presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen ennakkoäänestyksessä.

Niinistö on saanut ennakkoääniä kaikkiaan 993 373, kun ennakkoääniä on kaikkiaan annettu noin 1,5 miljoonaa.

Ennakkoäänten jälkeen toisella sijalla on Pekka Haavisto 11,2 prosentin äänisaaliilla. Kolmatta paikkaa pitävät perussuomalainen Laura Huhtasaari sekä Paavo Väyrynen molemmat kuuden prosentin ääniosuudella.

Keskustan Matti Vanhanen on 4,5 prosentissa ja SDP:n Tuula Haatainen 3,5 prosentissa ennakkoäänten jälkeen.

Merja Kyllönen sai ennakkoäänistä 3,2 prosenttia ja RKP:n Nils Torvalds 1,3 prosenttia.

Niinistön valintaa jo ensimmäisellä kierroksella on ennakolta pidetty hyvin todennäköisenä, mikäli hän saa yli 55 prosenttia ennakkoäänistä. Ennakkoääniä ja varsinaisen vaalipäivän ääniä odotetaan tällä kertaa tulevan kutakuinkin yhtä paljon. Ehdokas valitaan presidentiksi suoraan ensimmäisellä kierroksella, mikäli hän saa yli 50 prosenttia äänistä.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mikkola

Edesmennyt pitkäaikainen kansanedustaja, lakitieteen lisensiaatti Veikko Vennamo (1913 – 1997) kirjoittaa muistelmateoksensa ”Kulissien takaa” sen viimeisessä kappaleessa ”Olen aina ollut sitä mieltä, että kun Suomen kansalta ei salata totuutta, vaan kerrotaan tosiasiat, niin kansamme enemmistö löytää oikean ratkaisun”. Nämä Veikko Vennamon sanat sopivat käsitykseni mukaan hyvin myös tähän presidentinvaaliin. Tosiasiat tulivat monista harhautusyrityksistä huolimatta kuitenkin kansan tietoon. Vennamoa edelleen lainaten ”Kyllä kansa tietää.”

Jonne Peto

Edelleen ihmettelen etteikö kansa kuitenkaan ole tiennyt totuutta ylioppilas Haavistosta. Mies on tunaroinut suomen tappioksi jokaisen ministeri pestinsä. Höpöttämällä "monikulttuurisuudesta" ei kovat faktat kustannuksista ja ruotsin ongelmista (= suomen kohtalo) ole päässeet kansalaisten tietoon.