Lauantai 25.5.2019

Paavo Väyrynen myönsi heti: Toista kierrosta ei tule

Luotu: 
28.1.2018 20:25
Päivitetty: 
28.1.2018 20:42
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Paavo Väyrynen vaalivalvojaisissaan.
|

Kansanliikkeen presidenttiehdokas Paavo Väyrynen on myöntänyt, että istuva presidentti Sauli Niinistö pääsee jatkokaudelle.

Väyrynen kommentoi ennakkoäänten julkistamisen jälkeen, että ”ei tietenkään kukaan ohita” enää Niinistöä.

– Hän taitaa saada yli 50 prosenttia kaikista äänistä ja valitettavasti toista kierrosta ei tule.

Väyrynen pitää loistavana omaa kuuden prosentin tulostaan ennakkoäänissä. Hän sai ennakkoääniä saman verran kuin Laura Huhtasaari (ps.), kolmanneksi eniten Niinistön ja Pekka Haaviston jälkeen.

– Pienellä porukalla talkootyönä tehtiin tämä. Minusta tämä on loistava tulos.

Kanssaehdokkaista myös Pekka Haavisto, joka ennakkoäänten jälkeen pitää toista paikkaa, onnitteli tuoreeltaan Niinistöä vaalivoitosta.

Paavo Väyryseltä kysyttiin, millaisen viestin keskustalle antaa se, että hän on saamassa enemmän ääniä kuin keskustan ehdokas Matti Vanhanen.

- Minä toivon, että vihdoin keskustan johdossa ruvettaisiin miettimään, mitä puolueen pitäisi tehdä. Puolueen kannatushan on suorastaan romahtanut ja poliittista linjaa pitäisi korjata.

Väyrynen kertoi palaavansa eduskuntaan "kevään mittaan".

- Aivan välittömästi aloitan valmistelut eduskuntavaaleja varten. Pyrin eduskuntaan ja pyritään sitä kautta muuttamaan Suomen suunta paremmaksi.

LUE MYÖS:

Sauli Niinistö täysin ylivoimainen ennakkoäänissä – toisena Haavisto

Näkökulma: Sauli Niinistö menee jatkokaudelle

Paavo Väyrynen myönsi heti: Toista kierrosta ei tule

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Salonen

Ehdokas Väyrynen sanoi palaavansa Eduskuntaan keväällä.
Meppi Väyrynen siis voi ihan yksikseen päättää, missä hän on. Mäntyniemessä (onneksi ei), Brysselissä (jäisi sinne), Eduskunnassa (voi ei) vai Keminmaalla (mieluiten).

Hannele Matsson

Onnea Sauli! Hyvä näin, että saamme pitää edelleen samaa tyyliä Suomessa. Oikea voittaja ilman istuvaa presidenttiä on Haavisto. Huomatkaa myös Huhtasaaren ulosanti ja kursailematon puhe. Hänestä on vielä paljoksi. Väyrynen omana itsenään sai paljon suhteessa ääniä eli kansa pitää hänestä jonkin verran ja kokemusta sekä osaamista löytyy, mutta hänelle ei tulle enää aikaa valtakunnan johdossa. Olisiko nyt aika vaihtaa pääministeriksi Haavisto? Tosin Venäjälle ei liene mieluinen pääministeri tämä Pekka.

Vesa Huhtanen

Ei Haavistolla riitä vääntöä pääministerin tehtäviin, eikä hänen puolueellaan ole edes mandaattia. Antaa nyt Sipilän hoitaa hommansa loppuun. Kyllä seuraava hallitus taas huolehtii siitä jakovarasta eli velkarahan jakamisesta, jota ei ole edes tienattu. Nyt pitäisi keskittyä vihdoinkin tekemään töitä. Sitä tämä maa kaipaa.