Perjantai 24.5.2019

Väyrynen rökittämässä Matti Vanhasen – keskustan puoluetoimistolla vaietaan

Luotu: 
28.1.2018 20:53
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Keskustasta kansanliikkeen riveihin siirtynyt Paavo Väyrynen sai ennakkoääniä reilusti enemmän kuin keskustan ehdokas Matti Vanhanen (kuvassa).
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Keskustasta kansanliikkeen riveihin siirtynyt Paavo Väyrynen (kuvassa) sai ennakkoääniä reilusti enemmän kuin keskustan ehdokas Matti Vanhanen.
|

Keskustan varapuheenjohtaja Juha Rehula sanoo nyt vaaliyön katsovansa, miten puolueen presidenttiehdokkaan Matti Vanhasen kannatus kehittyy.

–Itse seuraan sitä nyt tiukasti tämän vaali-illan, sanoo Rehula.

Vanhasen osuus kello 20 julkaistuista ennakkoäänistä, 4,5 prosenttia, oli hienoinen pettymys keskustan vaalivalvojaisissa Helsingissä. Monilla on tunne, että oman ehdokkaan eteen tehtiin lujasti työtä, ja siksi 4,5 prosentin osuus maistui laimealle.

Vanhaselle annettujen ennakkoäänten osuus oli yhtä suuri kuin Vanhasen kannatus viime torstaina julkistetussa Ylen gallupissa. Gallupissa kasvua oli kertynyt runsaan kahden viikon aikana kaksi prosenttiyksikköä.

Vanhanen itse uskoo, että nyt kannatus kasvaa vielä vaalipäivän äänissä, vaikka perinteisesti keskustan kannatus varsinaisen vaalipäivän äänissä on ollut pienempää kuin ennakkoäänissä.

Keskustan kunniapuheenjohtaja, valitsijayhdistyksen ehdokkaana nyt kampanjoinut Paavo Väyrynen sai ennakkoäänistä kuusi prosenttia. Keskustan puoluetoimistolla ei haluttu arvioida Vanhasen ja Väyrysen äänieroa.

Väyrynen itse kommentoi tilannetta vaalivalvojaisissaan. Hänen mukaansa vaalitulos on selvä viesti keskustalle puolueen politiikan epäonnistumisesta. Lue lisää tästä jutusta.

LUE MYÖS:

Sauli Niinistö täysin ylivoimainen ennakkoäänissä – toisena Haavisto

Näkökulma: Sauli Niinistö menee jatkokaudelle

Paavo Väyrynen myönsi heti: Toista kierrosta ei tule

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

"Paavo Väyryseltä kysyttiin, millaisen viestin keskustalle antaa se, että hän on saamassa enemmän ääniä kuin keskustan ehdokas Matti Vanhanen.

- Minä toivon, että vihdoin keskustan johdossa ruvettaisiin miettimään, mitä puolueen pitäisi tehdä. Puolueen kannatushan on suorastaan romahtanut ja poliittista linjaa pitäisi korjata."

Mitä tekee Sipilä? Venkoilu ja selittely alkaa! Ei tule olemaan Niinistönkään helppo seurata sivusta mitä tuli valittua?