Maanantai 17.6.2019

SDP:lle ja keskustalle historian huonoin tulos presidentinvaalissa – ”Itsetutkiskelun paikka”

Luotu: 
29.1.2018 12:31
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Niin keskustan kuin SDP:nkin olisi syytä pohtia sunnuntain vaalitulosta tarkkaan, aprikoi keskustan pitkäaikainen kansanedustaja ja entinen puoluesihteeri Seppo Kääriäinen.

–Kahdella keskisuurella vanhalla ”presidenttipuolueella”, keskustalla ja demareilla, on itsetutkiskelun paikka. Poliittinen kenttä elää, Kääriäinen kirjoittaa Twitterissä.

Kumpikin puolue sai presidentinvaalissa historiansa huonoimman vaalituloksen: keskusta 4,1 prosenttia ja SDP 3,3. Itsenäisenä ehdokkaana kampanjoinut Sauli Niinistö voitti vaalin ylivoimaisesti suoraan ensimmäisellä kierroksella.

Yleisradion pitkäaikainen politiikan toimittaja ja vaalilähetysten vakiokasvo Tarmo Ropponen arvioi aiemmin Uudelle Suomelle, että ”SDP:n Antti Rinteellä ja keskustan Juha Sipilällä on kova miettimisen paikka”.

–Heidän alta karkaa väkeä, lähinnä nyt Niinistön taakse, Ropponen arvioi vaalitulosta.

SDP:n ja keskustan puoluesihteerit myönsivät MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa toivoneensa suurempaa kannatusta. Molemmat pitivät nyt käytyä presidentinvaalia poikkeuksellisena ja katsoivat Niinistön uudelleenvalinnan edustavan suomalaisille pysyvyyttä muuten muuttuvassa poliittisessa ympäristössä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Paha takaisku pääministeripuolueelle . Kansa ei taidakkaan olla Kepun politiikan takana. Ei edes omat . Kepulla parhaimmillaan gallupeissa ennen eduskuntavaaleja 27% kannatus. Sulanut Kepu presidentiehdokkaan 4,2% .
Pitäisi kertoa Kepun puoluejohdolle jo jotain.

Seppo Simonen

Presidentin vaalit oli oma lukunsa kun ei edes Kokoomuksella, Sinisillä ja KD ollut suoraan puolueehdokasta vaan olivat kansanliikkeen nimiä keräämällä päässeen ehdokkaan takana. Paavo Väyrynen ja oli kansanliikkeen nimiä keräämä ehdokas joka oli Kansanpuolueen ehdokas.
Pekka Haavisto, Matti Vanhanen, Laura Huhtasaari ja Merja Kyllönen olivat suoraan puolueiden nimeämiä ehdokkaita joiden äänimäärä oli 31,2 % ainoastaan vihreät ja PS-t äänesti suurinpiirtein kokonaisuudessaan omaa ehdokastaan joten Vanhanen oli epäonnistunutta Väyrys torjuntaa, Haatainen ja Kyllönen olivat myös epäonnistunutta porvari torjuntaa,
Jos nyt Keskustapuolue ja Sosialidemokraattinen puolue haluaa vaihtaa puheenjohtajaa onko tehtövä sama konsti kuin Kokoomus että haastajaksi asettuu vanha puoluekonkari alkuun joka molemmisra puolueista kyllä löytyy..

Harri Tapani

"Perinteisten puolueitten retoriikka kaikuu yhä ontompana ja muutoksen tarve on mitä ilmeisin. Veikkaan että Kepun ja demareitten polku kapenee radikaalisti lähivuosina."

Noin on käynyt ja tulee edelleen käymään, se etenee, valitettavasti vaihtoehto on ikävämpi, sellainen joka edelleen vähentää demokratiaa (josta toki uudet hyvinkasvatetut nuoret eivät ole kiinnostuneitakaan), ja tilalle tulee jotain nykyistä paljon ikävämpää, haluttiin sitä tai ei.