Perjantai 24.5.2019

Aktiivimallin vastustaminen pysäyttää metron ja raitiovaunut: ”Liikennekaaos – Mittakaava on kohtuuton”

Luotu: 
30.1.2018 09:29
  • Kuva: Länsimetro / HKL / Timo Ojala
    Kuva
    Metro pysähtyy perjantaina aktiivimallin vastustamisen vuoksi vuorokaudeksi.
|

Metro ja raitiovaunut eivät liikennöi perjantaina 2. helmikuuta, tiedottaa HSL.

Myös pääosa bussiliikenteestä jää perjantaina ajamatta HSL-alueella kello 03-18. HSL tiedottaa myöhemmin tapauskohtaisesti bussivuoroista, jotka ajetaan.

–On odotettavissa, että bussiliikenne käynnistyy perjantaina mielenilmauksen jälkeen klo 18 alkaen vaiheittain, mutta myöhäisillan bussiliikenne sekä bussien yöliikenne ajetaan perjantai-iltana jo normaalisti, HSL kertoo.

Lähijunat kulkevat normaalisti.

Kymmenen isoa ammattiliittoa on päättänyt vastustaa aktiivimallia poliittisilla työtaistelutoimilla, lakolla tai mielenilmauksella, jotka toteutuvat perjantaina 2. helmikuuta.

Pääosa mukaan lähtevistä liitoista on SAK:laisia, koska se oli koko hankkeen alullepanija. STTK ja Akava eivät lähteneet keskusjärjestöinä SAK:n kelkkaan, mutta jäsenliitot ovat tehneet omia päätöksiään osallistumisesta.

SAK:laisista liitoista Teollisuusliitto päätti perjantaina vuorokauden mittaisesta laajasta lakosta, jolla se vastustaa paitsi aktiivimallia myös Sipilän porvarihallituksen toimintatapoja yleensä.

Aiemmin viime viikolla vuorokauden pituisesta poliittisesta lakosta ilmoittivat jo Auto- ja kuljetusalan ammattiliitto AKT sekä Rakennusliitto.

KT Kuntatyönantajat on aiemmin paheksunut Julkisten ja hyvinvointialan liittoon (JHL) kuuluvan raitiovaunu- ja metrohenkilöstön päätöstä pysäyttää pääkaupungin raideliikenne perjantaina.

– Näiden järjestöjen osallistuminen vaikeuttaa kuntien toimintaa. Odotettavissa on liikennekaaos, koska myös bussiliikenne keskeytyy samaan aikaan, kun mielenosoittajat suuntaavat Helsingin keskustaan, KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen sanoi tiedotteessa.

– Raideliikenteen lakon vaikutukset kohdistuvat syyttömiin kuntalaisiin estämällä pääsyn töihin. Mittakaava on kohtuuton.

JHL on parhaillaan mukana kunta-alan liittokohtaisissa sopimusneuvotteluissa, joissa on edelleen avoinna useita suuria kysymyksiä. Jalonen varoitti, että poliittinen lakkoilu ei paranna neuvottelujen ilmapiiriä.

Lähde pääosin: Kauppalehti

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Raimo Ilaskivi

Eikös poliittisella lakolla pitäisi kohteena hallitus ja eduskunta - nyt kohteiksi tulevat tavalliset kansalaiset, joitten päivää vaikeutetaan niin paljon kun ammattiyhdistyspomot vaan tahtovat. Pitäisikö peruskoulun lyhyemmät oppimäärät kerrata uudestaan!

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #34

Ei pidä liioitella.

Soveltamisohje (mielenilmauksen ulkopuolella olevat työt)
Linja-autopuoli
Tilausajot (huom! reittiliikennettä ei saa muuttaa tilausajoksi ko. päivänä).
Avoimet koululaiskuljetukset (aikatauluun merkityt kouluvuoden aikana koulupäivinä ajettavat vuorot).
Vammaiskuljetukset sekä ruokakuljetukset (mm. vanhuksille, kouluihin ja päiväkoteihin).

Lääkekuljetukset, sairaalatarvikkeet, ruokakuljetukset (mm. vanhuksille, kouluihin ja päiväkoteihin), maidon keräilykuljetus imuautoilla.

Pasi Anttila
Vastaus kommenttiin #53

Ay-liike sahaa omaa oksaansa. Suomen kansa on sen verran valistunutta tuomitsee kyllä nämä ylimitoitetut toimet ja ulkoparlamentaariset painostuskeinot. Tämä kaikki tulee aiheuttamaan mittavia vahinkoja ay-liikkeen maineelle.

Jukka Mattsson

Ilmeisesti sellainen jossa eduskunnan kaikki työntekijäpalvelut ovat pysäytetty tietyltä tyhmältä eduskuntaa. Hyvä idea... onhan noita naapurimaan poliitikkojakin saarrossa
;-)

Ei olisi kansanedustajilla vahtimestareita, turvamiehiä, rahapalveluita, julkisia kulkupalveluja, siivoojia, pikakirjoittajia, postia, sähköä, lämpöä, hotellipalveluita, pankkipalveluita, telepalveluita, polttoainetta ym. ym. Ei myytäisi baareissa edes kaljaa. Heitä ei päästettäisi edes lähelle Arkadianmäkeä.

Tämä koskisi tietysti vain Hallituspuolueiden kansanedustajia.
Kannattaisiko kokeilla palvelusaartoa?

Pasi Anttila
Vastaus kommenttiin #65

Sitten on tietysti olemassa työsulku. Montako viikkoa työväestö luulee tulevansa toimeen kun kukaan ei SAA mennä töihin.

Oiskohan aika kokeilla realismia ja lopettaa tuo katkeroitunut uhoominen kun se nyt auta.

Pasi Anttila
Vastaus kommenttiin #54

Älä puhu potaskaa. Pam ei osallistu. Minäkin menen töihin ja koko meidän kaupanväki menee töihin.
Pam suosittaa jäsenilleen ei velvoita osallistumaan. Se on sitä realismia ja ihmisen vapaaehtoista toimintaa. Ei vaan nähty tarpeelliseksi osallistua.

Jukka Mattsson

Ai äänestämällä ja uskomalla heidän antamiaan valheita ja katteettomia vaalilupauksia?

Linnaan nämä Uuvattivalehtelijat ja Kokoomus/Keskusta johtajat kuuluisivat.
Tämä hallitus ei ole kansan valitsema vaan nämä poliittiset johtajat ovat valinneet itse itsensä.

Presidentti Niinistökin tietää tämän koska on todennut, että jos Sipilä olisi tullut häntä tapaamaan ja kysynyt presidentin mielipidettä hallitusjatkosta niin presidentin vastaus olisi ollut ei. Nimenomaan Perussuomalaisten johdon muuttuneesta tilanteesta johtuen.

Sipilä johtaa maatamme nyt kuin Roomaa johti Nero aikoinaan.

Irma Asikainen

Jaa´a, kenenköhän ne pitäisi, meinaan ne oppimäärät kerrata? En minä ainakaan muista, että missään peruskoulun aineessa olisi opetettu kääntämään asioita ylösalaisin. Sen sijaan polittisessa retoriikassa aihe on tullut hyvinkin tutuksi. Käsittääkseni tässä pohjimmiltaan kuitenkin kyse on hallituksen totaalisesta tunaroinnista, jonka eduskunta on siunannut, joten sitä taustaa vasten kohde on juri oikea. Kysehän on vaan siitä, että tällä tavalla huomio pyritään kääntämää pois varsinaisesta kohteesta.

Marja-Liisa Kalkela

Väärin. Vain 2,4 ,milj.Palkansaajan työttä tekevän kansanosan mielenilmaus Hallituksen ja EK kepittämislinjalle.

Et tästäkään saa "sisällissotaa" tekemälläkään.
Keitä lakko haittaa valitusposti:
-Eduskunta.fi Pääministeri Sipilä ja muut ministerit.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #8

Mielenilmaus ja "mielenilmaus" on eri asia vai ? Riippuen ketkä sen esittää?
Jos taas itse olet palkansaaja voit odottaa että Aktiivimalli koskee sinunkin työttömyysturvaasi.Vaikka joka tilistä siihen maksatkin ja veroja sosiaaliturvaasi.
On se outoa kun Suomessa on nykyään vain eliittiä jota ei irtisanomiset ja työttömyys koske ollenkaan.

Jaakko Aalto
Vastaus kommenttiin #12

Kyllä ne todella ovat eri asiota silloin, kun yksi "mielenilmaus" pysäyttää ihmisten työmatkaliikenteen ja toinen todellakin on mielenilmaus. Tämä ehkä on vaikea ymmärtää sellaisille, joiden mielestä oman mielipiteen ajaminen oikeuttaa mihin tahansa ketä vastaan tahansa olipa niillä vahingonteon kohteilla sitten mitään tekemistä itse asian kanssa tai ei.

Jaakko Aalto
Vastaus kommenttiin #19

Aika monenlaisia toimiahan tässä on jo nähty. Ei niistä mitään sanomista. Otan kantaa siihen miten EI pidä toimia. Terroristit perutelevat väkivallantekojaan sillä, että he haluavat saada mielipiteelleen vaikuttavuutta. Ei tässä nyt aivan terrorismista ole kyse, mutta ajattelumalli on sama. Ja Sille tielle ei pidä mennä.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #37

Sitä kannattaa kysyä Tiploomi insinööreiltä jotka nyt lakkoon aikovat.
Meille eläkeläisille SAK neuvottelee vain Kelan etuuksien korotukset ja eläkkeisiin korotukset.
(Ei ne hyvänmiehenlisänä EK/Hallitukselta irtoa vapaaehtoisesti) Ei ole koskaan irronnut.

Taisto Pihlajamaa
Vastaus kommenttiin #19

Mitkäs ne demokratian pelisäännöt olivatkaan. Muistuuko mieleen? Eikös se mene niin, että äänestetään ja niin edelleen. Vaalikausi ei ole niin mahdottoman pitkä, etteikö voisi odottaa sitä seuraavaa mahdollisuutta mielipiteensä ilmaisemiseen.

Näillä lakkotempuillako se "jakovara" muka lisääntyy.

Irma Asikainen
Vastaus kommenttiin #17

Jaakko hyvä, kyllä sinäkin varmasti ymmärrät, etteivät nämä liitot aja nyt omaa etuaan (kerrankin), vaan kyseessä on solidaarisuudenosoitus työttömien oikeuksia polkevaa hallituksen Aktiivimallia vastaan ja jos se toteutettaisi viikonlopuna, niin olisiko sillä samaa painoarvoa kuin työpäivänä toteutettuna? Tuskinpa olisi. Ja ymmärrät varmasti myös sen, että tätä ei ole kohdistettu millään tavalla työnantajaöpuolta, eikä teitä epäsolidaarisia työhänne haluavia töläisiäkään vastaan, vaan tämä on muistsutus Somen Hallitukselle ja sen toimet hyväksyneelle Eduskunnalle ja tällä vastustetaan voimakeinoin tätä aivopierua, jota hallitus nimittää aktiivimalliksi ja jolla työttömien kurjuutta on tarakoitus entisestään lisätä. Ja kyllä, tällaisessa tapauksessa jopa minä, lakkoja vastaan taisteleva ihminen olen taipuvainen huutmaan hurraata AY-liikkeelle, joka vihdoin otti käyttöönsä ne ainoat aseet, jotka (toivottavasti nyt) purisivat hallituksen jääriin. Niin ja edelleen tämä on se mielen ilmaus. Sunnuntaina se olis voinut olla vain mielenilmaus.

Pasi Anttila

Onko sulla jotain maanviljelijöitä vastaan vai. Haluatko vastakkainasettelua, taidat oikein tykätä lietsoa vihaa ja eripuraa eri kansalaisryhmien välille. No sellaista on vasemmistolaisuus aatteena, aina hakemassa vastakkainasettelua

Kimmo Tallqvist

Narsistinen hallitus hyökkäsi kansalaisia vastaan.
Veronmaksajat ovat saaneet tarpeekseen elitistisen hallituksen asennevammasta jossa kansalaisia yritetään patriarkaalisesti komentaa ja kyykyttää jo olematonta perusturvaa lisäleikkaamalla.
Jo nykyinen riittämätön perustoimeentulon taso on EU;n peruskirjan vastainen
Kepin sijasta tulisi tarjota porkkanaa.
Hyvä että lepsuilu loppuu ja valtaapitäville pistetään vihdoin kampoihin.
Lakkoilu ja mielenosoitukset ovat etelä- ja keskieuroopassa hyvinkin vakiintunut poliittinen tapa vastustaa hallituksia silloin kun niiden päätökset ovat täysin järjettömiä niinkuin tämä aktiivimalli.
Tavan soisi yleistyä myös täällä mukakonsensus Suomessa.
Väkivaltaista mellakointia mielenosoitusten yhteydessä tosin en hyväksy.
Ajaako hallitus Suomeen Etelä-Amerikan feodaali mallia jossa köyhät varastavat elääkseen ,katurauha on mennyttä ja rikkaat lymyävät korkeiden muurien takana aseistettuine vartijoineen ?

Antti Ollikainen

Lakko on oikein ja se on paikallaan. Hallitus "tekaisi" Aktiivimallin joka ei toimi.
Tämä hallitus vatuloi kaikessa.
Asioista ei enää sovita niinkuin ennen vaan hallitus haluaa tapella järjestöjen kanssa.
EK on myös vaatimassa millon mitäkin joten SAK tekee juuri samaa ja puolustaa omiansa.

Erkki Malinen

Kyllä täälä tuomitaan poliittinen mielenilmaus melkein terrorismiksi, mutta Venäjällä kun Navalny järjestää laittomia mielenosoituksia se on demokratian ajamista. Koeta tässä nyt tavallinen tallaaja pysyä kärryllä.

Gun-May Arffman

Edelleenkään tietyt tahot ja hallitus eivät myönnä sitä tosiasiaa, että tehty aktiivimalli on torso ja käyttökelvoton. Siitä kannetaan nyt seuraus. Turha syyttää heitä, jotka ovat asian kärsijöitä. Syyllinen on yksin hallitus ja sen typerät päätökset.

Kalle Kaskinen

Aktiivimalli, Pirkanmaan alueellinen työllisyyskokeilu mm. hallituksen kärkihankkeita työllisyyden kohentamiseen.
Tässäkohdin kukaan ei ole menettänyt lanttiakaan, vasta tarkastelujakso meneillään.

Hetki sitten haukuttiin Kreikkalaiset pystyyn lakoistaan, samanlaisia ollaan.

Snow Flare

Ongelma ei sinäänsä ole vaan lantin menettämisestä vaan myös siinä että Laki on tehty päin persettä, jos olisivat tehneet sen edes kohtuullisesti 3 kannassa niin eihän se 100kg kakka pussi olisi lentänyt siihen teollisuus tuulettimeen ja tuskin kukaan olisi edes nostanut mitään isompaa meteliä.

Gun-May Arffman

Voi hyvänen aika tätä järjen köyhyyttä. Työtönkin maksaa veroja ja se työtön työssä ollessaan ennen työttömäksi joutumista on maksanut veroja ja työttömyysvakuutusmaksuja työttömyyden varalle. Lisäksi työtön ei ole työtön omasta halustaan, vaan irtisanottu.

On törkeää syyllistää työttömiä, kun syy seuraussuhde löytyy poliittisesta päätöksenteosta.

Marja-Liisa Kalkela

Mihin töihin? Missä ne palkalliset työpaikat on?
TEM mukaan 400 000 tekee Aktiivimallilla töitä sosiaaliturvaa vastaan .
Siellä ne työpaikat on josta ei viitsitä edes palkkaa maksaa.
Sinä minä ja muut maksaa "palkat" Kelasta yritysten puolesta.

Työttömien ?Maksat vai?
Mitä luulet Ex-palkansaajan maksaneen ennen työttömyyttä joka tilistä?
Veroja n.30%+Alv 24% yht: veroja 54% +kunnallisvero+työttömyysturvaan 1,9% palkasta.

Mitä hän nyt maksaa? Toiseen kertaan siitä sosiaaliturvastaan veroja ansiosidonnaisesta 24% työmarkkinatuesta 20%.
Eurot 100% yrityksille ALV valtiolle.
Kansan yhteisistä rahoista se sinunkin sosiaaliturvasi Kelasta maksetaan.
Joka vähennyskin kun käyt hammaslääkäri tai lääkäri,lääke Kela vähennykset.
Vauvasta-vaariin jokainen Suomalainen on sossupummi Kaikista Kelan maksamista etuuksista,tuista,eläkkeistä ym.

JK.Työtönhän n.600 000 kotitaloutta voisi tietysti ostaa ruuan Lildistä,vaate ym. Tokkmannilta Kiinalaista ym.tuontitavaraa.
Jäisi nekin eurot pois PK-yritysten kassasta.

Rikoslaissa ei löydy rikosta nimeltä Työtön .Hän on yhä Suomen kansalainen jolla on samat oikeudet kuin muillakin.

Kimmo Tallqvist

Tuolla samalla järjen köyhyyden logiikalla voitaisiin myös sairaita aktivoida.
Jos et ole tullut terveeksi 3 kk sisällä niin sairauspäivärahaa leikataan 6 % ja rapiat koska voidaan katsoa että et ole kuntouttanut itseäsi terveeksi riittävän aktiivisesti.
Väliäkö sillä onko 3 kk riittävä hoitoaika tai pääsetkö kuntoutukseen.
Hyvää päivää vaan !

Marja-Liisa Kalkela

Jos Aktiivimallia ajetaan on sen koskettava kaikkia.
Työikäisiä,alle eläkeikäisiä myös niitäkin jotka nyt on verovaroilla ilman työtä kotona.
Kotihoidontuilla 3v,Sopeutumisrahoilla,luopumistuilla.
Laki ei voi koskea vain työtä tekeviä palkansaajia.

Irma Asikainen

Sulla ovat kyllä puurot ja vellit nyt niin sekaisin, ettei noista ota tolkkua ei se "Erkkikään", mutta yhden kohderyhmän sinä olet tyystin unohtanut - nimittäin maahanmuuttajat. Miksiköhän aktiivimalli ei koske myös heitä, sillä hehän elävät täällä myös niillä sinun mainostamillasi verovaroilla? Keksisitkö siihenkin vielä jonkun pointin?

Risto Salonen

Hieno homma. Tulee mieleen vuosi 1956. Silloinkin presidentti aloitti kautensa yleislakolla. Nyt sama toistuu, kun osa kansasta on lakossa, ja suuri osa kansasta ei pääse töihin, kun liikennevälineet eivät kulje.
No paineet pitää purkaa. Pitäkää kuitenkin huoli, että aktivoinnin vastustus ei lisää aktivoinnin piiriin kuuluvien määrää, kun tällaisilla toimenpiteillä tuppaa olevan usein työttömyyttä lisäävä vaikutus.

Irma Asikainen

"No paineet pitää purkaa."
Aivan kuin minun suustani. Tämä hallitus on tehnyt niin paljon sutta ja sekundaa, etten muista mikä olisi tätä ennen vastaavaan pystynyt, mutta kansa on vaan niellyt kaiken, kun sille on osoitettu harhaanjohtavia talouden elpymisennusteita ja katteettomia työllistymilupauksia, mutta vihdoinkin kansan mitta tuli täyteen ja se päätti ryhtyä toimiin.
Sillä, onko AY-liike nyt vain pesemässä omia kasvojaa, ei ole tässä härdelissä mitään merkitystä, vaan merkitystä on sillä, että joku tekee vihdoin jotain. Ja se, että nyt vedottaan muka siihen, että työssä käyvät ihmiset ja elinkeinoelämä kärsivät, on täysin väärin, sillä sehän on ainoa väestöryhmä, joka meillä voi näitä palikoita liikutella. Ei siihen pysty työtön, ei siihen pysty eläkeläinen, eikä se pienellä palkalla kituuttava yksinhuoltajaäitikään varmasti jaksa barrkaadeille lähteä, joten on iskettävä niillä voimilla, mitä on käytössä ja niihin kohteisiin, joissa se parhaiten tehoaa, eli siihen työn tekemiseen ja sitä kautta myös työn teettämiseen.
Olen kirollut turhia lakkoja kiristyskeinoina, mutta nyt olen ehdottomasti tämän lakon kannalla, vaikka siitä ei minulle itselleni olekaan sen enempää hyötyä kuin haittaakaan. Ainoa vaikutin on solidaarisuus heikommin pärjääviä kohtaan, mitä Suomen kansalla ei ole tuntunut viimeisinä vuosikymmeninä juurikaan olleen.

Marja-Liisa Kalkela

toimeentulotuki Tanskan kansalaiselle 1 490 euroa kuussa.
Maahanmuuttajalle puolet pienenmpi.

Suomessa toimeentulotuki on 487e/kk yhdelle
Maahanmuuttajalle sama 487e/kk.

Tuoppa nyt näytille onko Tanskalaisten Aktiivimallilla kummat töissä?
Entä Saksan Mini-Jobilla 450e/kk .Oman maan palkansaajat vai maahanmuuttajat jotka ei ole vielä veroja maksaneet sosiaaliturvaansa.

Veikkaan että kummassakin maassa kyse on maahanmuuttajien Työn ja sosiaaliturvan yhteensovittamisesta.
Oman maan kansalainen on kyllä veronsa maksanut omaan sosiaaliturvaansa .Siitä on pitänyt huolen yritysten palkanlaskijat,verotoimisto.

Irma Asikainen

Olet Pasi oikeassa siinä, että siellä on paljon tiukemmat pelisäännöt, mutta siellä on myös putsattu järjestelmästä sellaiset ihmiset, joiden ei enää katsota työllistyvän millään toimenpiteillä. Heidät on ohjattu joko kuntoutukseen, hoitoon tai eläkejärjestemän piiriin, pois rasittamasta sitä organisaation osaa, mikä tähtää työllistämiseen.
Siellä on myös tehty useita toimenpiteitä näiden pätkätöiden aiheuttaman korvausten maksun joustavoittamiseksi. Meillä kyllä vedotaan Tanskan malliin, mutta sieltä ei pitäisi noukkia vain niitä osia, jotka lisääväst keppiä, vaan pitäisi ottaa myös ne osat, joita tarjotaan porkkanana.

Jukka Mikkola

On hyvä muistaa, että ay-pamput eivät ole vaarassa menettää omaa työpaikkaansa eivätkä palkkatuloa lakoissa. Vaara työpaikan ja palkkatulon menetykseen on sen sijaan ay-jäsenillä. Kysymys on puhtaasta vallasta. Demokraattisesti valittu Eduskunta lainsäätäjänä ei tunnu riittävän ay-pampuille.

Suomessa oli 139 lakkoa vuonna 2013, 143 lakkoa vuonna 2014, 166 lakkoa vuonna 2015 ja 71 lakkoa vuonna 2016. Ruotsissa vastaava luku oli viisi lakkoa vuonna 2014. Tämä kertoo sen, että tämä nykyinen ay-järjestelmä ei ole toimiva. Tällä sahataan Suomi-neidon oksaa.

Ihmisillä saattaa olla monia tarpeita ensi perjantain suhteen. Siihen voi kuulua mm. vähävaraisia vanhuksia ja pitkään työttöminä olleita, joiden pitäisi päästä julkisilla kulkuvälineillä esimerkiksi lääkäriin tai sairaalatutkimuksiin. Lakosta vastuussa oleville ay-pampuille ei voi sanoa muuta kuin: hävetkää.

Osmo Vartiainen

Juuri näin. Toki yrittämisen ja työllistamisen kannusteitakij pitäisi tarjota ja esteitä purkaa, vaan kun se taas ei ay-väelle kelpaa koska ”työntekijän saavutetut edut ja ahneet työnantajat jne.”
Me kaikki maksamme tämänkin lakon kumuloituvat miljoonat ja hankaluudet. Maksaisivat ne, jotka lakkoa kannattavat!
Demokratiassa vaalit voittaneilla on kansan antama valta tehdä yhteiskunnallisia päätöksiä. Epädemokraattiset voimat ajavat asiaansa ”punakaartin huutoäänestyksellä” ja lampaat kokontuvat määkimään paimenensa epävireisiä rallatuksia.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
vaan kun se taas ei ay-väelle kelpaa koska ”työntekijän saavutetut edut

Kun laskin vasemmistoa -15 eduskuntavaaleissa äänestäneet ja vähensin ne SAK AY-liittojen jäsenmäärästä jäi yli 230 000 jäsentä jotka ei äänestänyt sdp eikä vas. Ketähän nuo äänesti?

Työläinen on aina työläinen jos saa palkan toisen kädestä.Kulki vaikka "kovatkaulassa" työpaikalla ilman haalareita.
Kenkää tulee yhtä helposti ja pääsee Aktiivitoimille siinä missä muutkin palkansaajat.

Irma Asikainen

No nythä sie vast ääne päästit, sanos mei mummo-vainaa.
"Epädemokraattiset voimat ajavat asiaansa ”punakaartin huutoäänestyksellä” ja lampaat kokontuvat määkimään paimenensa epävireisiä rallatuksia."
Näinkö sinä oikeasti ajattelet? Kyllä tässä nyt on inhimillisyys ensisijaisena vaikuttimena useimmilla ja kun ei muuten saada mitään aikaan (ehkä juuri siksi, että teitä omaan napaansa tuijottavia on niin paljon, eivätkä nämä vähäosaiset voi itse asiaan vaikuttaa), niin otetaan ilolla vastaan AY-liikkeen kasvojen pesuksi tarkoitettu tarjous poliittisesta lakosta. Hyvä, että joku tekee jotakin, oli perimmäinen syy sitten mikä tahansa. Teillä omien etujenne ajajilla olisi varmasti kanttia katsoa sivusta, kun käyhää kyykytetään kyykyttämisen päälle, mutta toivottavasti tällä nyt on ainakin jonkinlainen herättävä vaikutus hallitksen pölvästeille.

Erkki Malinen

Tämä Tanskaan vertaaminen on typerää meillä etäisyydet on aivan toista luokkaa kuin sielä. Tanskassa jos harpilla piirtää 50kmsäteisen ympyrän niin se työpaikka melko varmasti löytyy siitä, meillä se on 300km on siinä helvetillinen ero.

Jukka Heikkinen

Jos kansan valitseman eduskunnan tekemät päätökset eivät miellytä niin asiaan parannusta voi saada äänestämällä uudet ja paremmat edustajat joka neljäs vuosi. Tietysti voidaan muuttaa päätöksentekomallia siten, että kokoonnutaan Senaatintorille säännöllisin väliajoin ja huutoäänestetään paremmat lait. Itse olen kuitenkin edustuksellisen demoktratian kannalla. Aktiivimalliin en ota kantaa.

Marja-Liisa Kalkela

Jos kansalaisadressi ja palkansaajien vastutus aktiivitoimille ei mene jakeluun muulla keinoin syyttäköön hallitus itseään.
Odotetaan vaaleihin vai? Onko mitään käsitystä kuinka kalliiksi tulee lakien kaataminen jälkikäteen?
Ihmettelen kuinka moni on valmis maksamaan lisää veroja toimeentulo ja asumistukeen jotka nyt on räjähtänyt suuremmaksi kuin -90 luvun laman aikana.
Yrityksillä on varaa maksaa palkkaa jos se työttömän palkkaa töihin .Se ei ole veronmaksajien tehtävä maksaa palkkoja yritysten puolesta edes sosiaaliturvasta.
Hallituksellakin on varaa maksaa työnteosta työttömälle toimeentulotuki+perustulo+kelan muut etudet mitkä on leikattu pois jo-94.
Tai Tiilikaisen lupaama 300e/kk.
Harmi kun sitten ei enää tarvitsisi toimeentulotukea.Loppuisi ilmaistyöntekijät koska tuen saamisen ehto on työtä vastaan.
Mutta vain työttömille ei muille toimeentulotukea saaville.
esim.Yrittäjille jolle käteen ei jää kulujen jälkeen edes elantoon rahaa.
(YLE-11)

Matti Virtanen

Jos eduskunnan tekemät päätökset rikkovat aiempia lupaksia niin kuin nyt voidaan e h k ä todeta, on neljä vuotta kohtuuttoman pitkä valitusaika.

Lakosta tietysti kärsivät syyttömät osapuolet, työnantajat ja työssäkävijät mutta kyllä eduskuntakin tästä osansa saa.

Lakko on kuitenkin, oli se syy sitten hyvä tai huono, hieno tapa protestoida.

Tapio Mäkeläinen

Töissä olevat lakkoilevat työtä antaville , hallitus ei välitä hevon p , työttömät ei pääse edes olemattomia töitä hakemaan. Sak pomottaa väkensä torille ja työttömät katsoo kotona Sohvaperunoita joiksi hallitus , Ek, Sy ja Kokoomusnuoret heidät on määritellyt.
Jos perjantaina Nasan kosminen puhelin soi ja joku siihen uskaltaa vastata , niin ohjatkoon Avaruusvieraat Senaatin torille. Takuulla lähtevät oitis pois kuultuaan mikä älynväläys tässä on takana.
Kyseessä on kahden rotkon partaalla olevan järjestön , sdp ja sak, yritys osoittaa jotain. Tällä kertaa purra ruokkivaa kättä.
Olisi pitänyt toimia 2015.

Erkki Malinen

Helsingissä leipäjonossa on työssäkäyviäkin kun raha ei riitä. Meillä päättäjät ja hyvin toimeentulevat ei osaa asettua Pienituloiset asemaan, itsekkys on tämänpäivän trendi. Ei ole 100v paljon opittu täälä pohjantähden alla ,sama kaiku on askelten.

Seppo Simonen

Todellakin AY Pamput pamputtaa kansaa agitoimalla duubarit kapinoimaan laillista ja drmokraattisesti valittua hallitusta vastaan. Antti Rinne ex AY tappi masinoi eduskunnassa huutokuoroa 3,3 %-n pressaehdokkaan Haataisen avulla. Haatainen agitoi syyttelemällä Sauli Niinistöäkin Presidentille kuuluvien tehtävien hoidosta.
Työttömyys kulut oli 2016 luokkaa 4974000000 € ja työttömiä on 589600 henkilöä
On maailman kirjat sekaisin ja hullusti Suomessa kun lähdetään järjen vastaisesti barrikaadeille vastustamaan kun hallitus yrittää suitsia ja ohjata yhteiskuntaa paremmalle tolalle tässä liki 110 miljardin valtion velkataakan alla.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Työttömyys kulut oli 2016 luokkaa 4974000000 € ja työttömiä on 589600 henkilöä
On maailman kirjat sekaisin ja hullusti Suomessa

Kun väkisin aiotaan siirtää palkanmaksaminen veronmaksajille ammattitaitoisten työttömien työpanoksesta yrityksille.

Tuliko noista ilmaistöistä veroja valtion kirstuun? Paljonko valtio menettää verotuloja ja Alv 400 000 ilmaistyötä tekevän palkoista?
1)Eläkeläisten indeksikorotusten -15-20 jäädyttämisen
2)Kela etuuksien indeksikorotusten jäädyttämisen
3) Kiinteistöveron,energiaveron korotukset
4)terv.palv.maksujen 27% korotusten verran.

Jostainhan ne puuttuvat verot on saatava jotka nyt menee ilmaistöiden palkkoihin,asumis ja toimeentulotukeen.

110 mrd velkataakka ei vähene milj.tempputyöllistämisellä eikä ilmaistöillä.
Ellei veroja aleta kerätä yrityksiltä ja PK-yrittäjiltä enemmän.

Kim Floor

(Aktiivimallin vastustaminen pysäyttää metron ja raitiovaunut: ”Liikennekaaos – Mittakaava on kohtuuton”)

Seuraus 1. Työllistäville yrityksillä (ja koko Suomelle) menee vielä huonommin ja sen seurauksena syntyy vielä vähemmän työpaikkoja.
Seuraus 2. Sitäkö SAK haluaa; etteivät työttömät ihmiset aktiivisesti pyrkisikään töihin? SAK varmaan tarvitsee eripuraisuutta ja työttömyyttä, jotta olisi edes joku syy panna keppiä rattaisiin ja kerätä lakkopomoille lisää jäsenmaksuja kassaansa. Siihenkö tällä lakolla pyritään?

Taidankin edelleen yrittäjänä ajaa omalla autolla töihin, koska en halua, että joku SAK päättää pääsenkö minä töihin vai en. Jonkunhan siellä työpaikalla on oltava, etten minäkin kohta ole työtön.

Sitäpaitsi, tutustu tämän "aktiivimallin" ehtoihin, ennekuin päättömänä hypit SAK:n pillin mukaan!

Marja-Liisa Kalkela

Kun nyt maksat 1,9% palkastasi työttömyysvakuutusmaksua ja veroja sosiaaliturvaasi. putoat ansiosidonnaiselta jota nyt lyhennettiin 300pv-400pv
putoat suoraan Aktiivimallin töihin.Työmarkkinatuki/Toimeentulotuki=Työvelvoite tai tukea leikataan 3kk 40%.
Tutustuppa Kelan ehtoihin työttömyysturvasta .Ohjeet on tullut hallitukselta.

Kimmo Tallqvist

No Johan löytyi sieltä oikein kivikautinen taloustieteilijä
Seuraus 1.
Päivän lakko ei synnytä eikä vähennä työpaikkoja marginaalia enempää.
Viime vuonna parinkymmenen suurimman pörssiyrityksen tuloskunto oli todella hyvä.
Kassavirta-analyysi paljastaa että fyrkkaa oli enemmän kuin virallisessa tuloslaskelmassa on pakko kertoa.
Investoinnit laskivat roimasti vuoteen 2016 verrattuna eli työpaikkoja ei synnytetty.
Käyttöomaisuutta sitä vastoin myytiin urakalla pois ja lyhennettiin vieraan pääoman tuomia velkoja ja maksettiin ennätysosingot.
Taseet kyllä tervehtyy mutta ei työttömän mahdollisuus saada työtä kun niihin työpaikkoihin ei investoida tarpeeksi.

Pentti Westerholm

Hämmästyttää tuo istuvan hallituksen mollaaminen.Suomessa pyyhkii pitkästä aikaa hyvin.Ihmisille löytyy töitä.Asuntoja ja velkaakin saa kohtuu hinnalla.Mikä tässä nyt on mennyt niin helvetin huonosti.Aikaisempien hallitusten jäljiltä on päästy auringon valoon.Halutaanko takaisin pimeyteen hinnalla millä hyvänsä.Tuli mieleen vanha tarina,Neuvostoliitolainen kaveri sai uuden Mossen,naapuri sanoi kaveri on liittynyt puolueseen,ameriikkalainen osti uuden Cadilaccin,naapuri tuumasi ,ok Bill on tehnyt bisnestä.Suomalainen osti uuden Mersun,naapuri tuumasi,v..tu menis rikki.Negatiivisuus on saattaa olla joillekin sielun voima .Sillä ei kuitenkaan kovin pitkälle pärjää..

Kimmo Tallqvist

Kuinka pitkälle pärjää esim. Oululainen peruspäivärahalle pudonnut työtön insinööri Jolla on talo,velkaa ja perhe oulussa tässä aktiivimallissa.
Työn perässäkö aktiivimallin mukainen muutto esim. Helsinkiin tiskaamaan 8-9 €/h ja menoina vuokrayksiö 600-700 €/kk.
Viikonloppuisin kotiin vai pitäisikö vielä koko perhe roudata mukana.
Hyvinkö kaverilla pyyhkisi ?

Hallituksen aktiivimallissako ei leikkausta?

HE 124/2017:

- -"Useissa lausunnoissa katsottiin, että aktiivimallin ulottaminen työmarkkinatuen saajiin tarkoittaa käytännössä etuuden tason automaattista leikkaamista, jopa pysyvästi mutta vähintäänkin pitkäaikaisesti. Lisäksi monissa lausunnoissa katsottiin, että työllistymismahdollisuuksien alueellisten erojen vuoksi malli kohtelee asuinpaikan perusteella epätasaarvoisesti työttömyysetuuden saajia. Lausunnoissa katsottiin myös, että ammattialakohtaiset mahdollisuudet työllistyä lyhytkestoisesti vaihtelevat niin suuresti, että myös tästä erosta syntyy epätasaarvoa työttömyysetuuden saajien kesken. Tältä osin alkuperäisen esityksen muuttamista ei pidetty sen työllisyyden lisäämistä koskevaa tavoitetta tukevana."- -

Lähde: Finlex.fi

https://finlex.fi/fi/esitykset/he/2017/20170124