Keskiviikko 17.7.2019

KL: Yrityspomot ylistävät Niinistöä – Hampurilaiskeisari kaipaa nyt ”avuttomien yhteiskuntaan” sisäpolitiikan johtajaa

Luotu: 
30.1.2018 10:12
  • Kuva: Alma Media arkisto / Asko Tanhuanpää
    Kuva
    Hesburgerin perustaja Heikki Salmela toivoo myös sisäpolitiikan johtoon yhtä hyvää johtajaa kuin Sauli Niinistö on ollut ulkopolitiikan puolella. Arkistokuva.
|

Hesburgerin perustaja Heikki Salmela toivoo Sauli Niinistön kaltaista johtajaa myös Suomen sisäpolitiikan johtoon, kertoo Kauppalehti. Hänen mukaansa ohjaksiin tarvitaan pomo, joka uskaltaa puhua oikeista asioista.

Salmelan mukaan sellaisia on olemassa, mutta hän ei halua nimetä ketään. Politiikassa on hänen makuunsa ollut liian monta peluria omine ideologioineen.

–He pyrkivät kampittamaan toinen toisiaan. Meillä ei ole yhteistä visiota, miten asiat hoidetaan, Niinistön kampanjaa rahoittanut Salmela sanoo Kauppalehdelle.

–Löytäisimmepä myös sisäpolitiikkaan tällaisen huippukaverin, joka meillä on nyt ulkopolitiikan puolella, joka saisi kansan ymmärtämään todelliset ongelmamme.

Salmelan mukaan suomalaiset ovat ”maailman koulutetuin kansa”, mutta näytöt ovat heikot. Hänen mielestään markkinataloutta pitäisi edistää niin, että heikommista pidettäisiin huoli, mutta ei tukiaisilla. Hänen mukaansa ”Suomesta on tehty avuttomien yhteiskunta”, kun virkakunta on pyrkinyt tekemään kaikista holhottavia.

–Kun koko ajan haikaillaan, miksi meillä ei ole työpaikkoja, meidän pitää katsoa peiliin. Meidän pitäisi saada ihmiset innostumaan luomaan työpaikkoja. Yrittäjät eivät ole mikään tietty rotu, joka luo työpaikkoja vaan kaikkien ihmisten tehtävä on antaa töitä. Jos työn teettäminen on tehty epämiellyttäväksi, ei työpaikkoja synny – muutoin kuin kepulikonstein.

Kauppalehti kysyi laajemminkin, mitä Sauli Niinistön kampanjaa rahoittaneet talouselämän vaikuttajat toivovat murskavoittajan toiselta kaudelta. Niinistö keräsi kehut ja yksinkertaisimmillaan moni toivoi, että hän jatkaisi samaan malliin.

Niinistön kampanjan tukijalista vilisee arvovaltaisia liike-elämän vaikuttajia. Niinistön kampanjaa rahoittivat muun muassa SRV-yhtiöiden pääomistaja Ilpo Kokkila, Nokian entinen pääjohtaja Jorma Ollila, entinen Koneen ja Nokian johtaja Matti Alahuhta ja Supercellin perustajiin kuuluva Ilkka Paananen. Niinistön suurin yksittäinen tukija oli Yksityisyrittäjäin säätiö.

Lähde: Kauppalehti

Lue myös:

KL: He ovat Sauli Niinistön 100000€:n jättilahjoituksen takana

Tutkija moittii: 2 tärkeää teemaa jäi pimentoon – Huhtasaaren väärää EU-väitettä ei kunnolla oikaistu

Presidentti Niinistö: Vaalitulos ei kerro puoluepolitiikasta – eikä Naton kannatuksesta

SDP:lle ja keskustalle historian huonoin tulos presidentinvaalissa – ”Itsetutkiskelun paikka”

314 000 suomalaista lähti Ylen kanavalta – Näin suomalaiset reagoivat Niinistön jättipottiin

Puhutteleva kuva Sauli Niinistön suosiosta leviää somessa – Tutkija MTV:llä: ”Uskomaton tulos”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Salonen

Yhteistyöllä ja yhteisellä halulla myös yhteiskuntaa kehitetään. Viimeisten vuosien aikana hallitus ja oppositio ovat olleet kovin kaukana toisistaan. Oppositio ei ole halunnut tukea hallitusta, ja hallitus on tehnyt työnsä oppositiosta huolimatta.
Kyse ei ole vasemmisto vastaan oikeisto, vaan hallitus vastaan oppositio (olihan se kepukin oppositiossa edellisessä hallituksessa).
Myös oppositio on osa yhteiskuntaa, eikä sitä saa poissulkea. Mutta myös opposition on tunnettava vastuunsa eikä esitettävä toteuttamiskelvottomia ehdotuksia, joita ei ole tarkoitettukaan vakavasti otettaviksi.

Pasi Käyhkö

Nyt sinun laskelmassa ei ole logiikkaa. Vertaat toisessa kaikille yrityksille maksettavia kaikkia tukia ja toisessa korissa on yhden ihmisen kuukauden peruspäivärahaa etkä lisää siihen muita mahdollisia tukia mitä hän saa. Luvut eivät ole vertailukelpoisia.

Jari Liedes

Yksilöisin mielelläni yritystuen saajat , mutta siihen ei riittäisi palstatila. Valtion oma tutkimuslaitos (vatt) teki tutkimuksen joku aika sitten. Vain 10% yritystuista on edes jotenkuten perusteltuja ja nimenomaan työllisyyden kannalta. Me olemme kaikki enemmän tai vähemmän luulojemme vankeja ja blogisti on "enemmän"?

Jaakko Karki

Suomi on valitettavasti "ylikoulutettujen alisuorittajien", liian monien omaehtoisesti avuttomien ja "maailman sosiaalitoimistona oleva" kansakunta vailla karismaattisia ja osaavia johtajia sisäpolitiikassa. Tarvitsemme todellakin määrätietoisia ja kyvykkäitä johtajia maan sisäpolitiikan johtoon, sellaisia joilla on oman maan etu ja kansalaisten turvallisuus etusijalla ja jotka eivät ole itse petaamassa itselleen EU virkoja Brysselissä.
Maan työkykyinen väestö pitää saada takaisin töihin ja laittomasti maassa oleskelevat pois maasta.

Aki Terentjeff

Äänestystulos tarkoittaa milestäni sitä että Presidentin valtaoikeuksia olisi lisättävä koskemaan sisäpolitiikkaa, ei mikään yrityskään toimi jos johtaja ei "vie" yritystä hyvään suuntaan, se on tuuliajolla ja menee minne sattuu muuten. Johtajuutta täytyy löyyä, nyt sitä ei ole, Sipilällä ei ole karismaa, taitoa eikä tahtoa. Orpo on ihan ulalla...Hjallis olisi hyvä. =)