Lauantai 23.2.2019

IS: Yllätysnimi toiseksi halutuin pääministeriksi – Touko Aallolle ja Sampo Terholle murskaluvut

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.1.2018 08:33
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on kyselyn yllätysnimi. Hän oli toiseksi suosituin pääministeriksi.
|

Kansan suosikki seuraavaksi pääministeriksi on kookomuksen Petteri Orpo, kertoo Ilta-Sanomat, jonka uutisoimassa kyselyssä toiselle sijalle nousi yllätysnimi.

Gallupin suurin uutinen on vasemmistoliiton Li Anderssonin ottama toinen sija. Peräti 13 prosenttia vastanneista haluaisi pääministeriksi hänet, kun Orpon vastaava luku oli 17 prosenttia.

Kyselyn tilaaja oli Suomen Yrittäjät, jolta lehti sai tiedot käyttöönsä. Peräti 35 prosenttia vastanneista ei osannut nimetä suosikkiaan.

Nykyinen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sai 12 prosentin kannatuksen, perussuomalaisten Jussi Halla-aho 9 prosentin ja SDP:n Antti Rinne 8 prosentin kannatuksen.

Hännillä ovat vihreiden Touko Aalto ja Sampo Terho kolmen ja kahden prosentin kannatuksella. Vihreiden äänestäjistä peräti 30 prosenttia tukee Li Anderssonia ja Touko Aaltoa vain 17 prosenttia. Suurimman oppositiopuolueen johtajan, asemastaan taistelleen joutuneen Rinteen luvut ovat niin ikään kiusalliset: Rinteen haluaisi pääministeriksi omista vain 37 prosenttia, mikä on paljon pienempi luku kuin muilla puoluejohtajilla.

Kovin tuki omilta menee Juha Sipilälle, jota kannattaa 69 prosenttia keskustan äänestäjistä. Lähes yhtä lähelle tässä luvussa pääsevät Orpo ja Halla-aho. Kyselyssä kysyttiin myös luotettavinta poliitikkoa, joka oli vastaajien mielestä Sauli Niinistö lähes 70 prosentin kannatuksella.

Kantar TNS teki tutkimuksen 12.–17. tammikuuta ja siihen vastasi 1031 henkilöä. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös: IL-US-gallup: Antti Rinteen lupailema ykköspaikka meni kokoomukselle – Keskustakin niiasi

HS: Keskusta syöksyi jo alle 15%:n – kokoomus nousi taas

HS-gallup: SDP lähestyy kokoomusta

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jouko Kauppinen

Tämähän kertoo sen että nyt ollaan tyytyväisiä hallituksen toimintaan kun Orpon johdolla halutaan jatkaa samaa hallituksen politiikkaa. Kyllä Kokoomus tällä hetkellä saa tahtonsa toteutettua hallituksessa, ja vaalituloksen mukaan vielä enemmän vaaka kääntyy Kokoomuksen suuntaan. Tämä on tuntuu hermostuttavan SAK:ta kun asiat menevät liian hyvin.

Kalevi Salonen

Katsokaapa virhemarginaalia! Oikeastaan vain kärki- ja häntäpäät erottuvat selvästi. Sen sijaan Orpon, Anderssonin ja Sipilän väliset erot eivät ole merkitseviä. Huomiota ansaitsee myös, ettei kukaan saanut edes oman puolueensa mukaista kannatusta. Esimerkiksi Orpon 17 % ei ole juuri minkäänmoinen suosio. Näistä gallupeista yritetään säännönmukaisesti repiä enemmän irti kuin niistä oikeasti irtoaa.

Kimmo Tallqvist

Ja mikä kansan suosikki se sellainen muka on jolla on vain 17 % kannatus ?
Voi tätä Suomi neito parkaa jos v.2015 Suomen historian epäonnistuneimmasta sisäministeristä tulisi vielä pääministeri.
Tyhmä kansa tarvitsee ilmeisesti kaltaisensa vallan kahvaan.
Orpon saamattomuus ja vääristelty vetoaminen EU säännöksiin juurikin aiheutti meille migraatiokriisin ja miljardilaskun sekä sisäistä turvattomuutta kun rajat pidettiin v.2015 auki vaikka rajatarkastuksista päättää jokainen jäsenvaltio itse ja Dublinin sopimus romuttui.
Ruotsin ja Tanskan rajatarkastukset hillitsevät nyt tänne tuloa,Suomi ei vieläkään tee mitään.
Olisi loukkaus oikeita hädänalaisia, henkensä edestä pakeneva pakolaisia kohtaan puhua pakolaiskriisistä migraatiokriisin sijaan kun valtava % osuus Eurooppaan tunkevista on salakuljettajien masinoimia onnenonkijoita
Sormi hanurissa v 2015 vain ihmeteltiin keitä tänne lappaa ja mitään ei saatu aikaan.
No saatinhan sentään satojen miljoonien VOK bisnes ja raiskatut suomineidot.
Eiköhän tuo ei osaa sanoa 35% ole suosituin pääministeriksi.
Vapaasti tulkittuna siis joku muu kuin kyselyyn nimetyt ehdokkaat.

Kyselyn tilaajana oli Suomen Yrittäjät.

Erikoinen ajankohta: Koko kansa kipuilee aktiivimallin kurimuksessa - niin työntekijät kuin työnantajatkin. Miksi Suomen Yrittäjät hyppäsi sivuun aktiivimallin valmistelusta?

Haluaako Suomen Yrittäjät vaihtaa koko hallituksen vai vain tietyn puoluejohtajan...

Juhani Vinberg

gallupilla ei valita pääministeiä, aduskuntavaalaissa eniten edud´kuntaan edustajia saanut pu9lue saa päämionistein pesttin. Nioinisto nimittää hallitustunnudstelijan, jpddsta tulee åpääministery .oinisteri. orpo vaiujkuttaa tällä hetkellä todennäköidimmältä, ditten seuraa sipilä, Rinne ja muut jäävät ksauaksi taakse. muistakaa ihmioet äänestää, parlamentaarinen demokratia häväistään näillä poliittisilla lakoilla, joilla eio ole mitään parlamentaarista mandaattia.

Harri Tapani

" parlamentaarinen demokratia häväistään näillä poliittisilla lakoilla, joilla eio ole mitään parlamentaarista mandaattia."

Tuo on kyllä osaltaan jo aika menneen maailman näkemys, eihän meillä todellisuudessa ole juurikaan sitä demokratiaa, eduskunta voi ehkä päättä jostain "koirankakkalaista" joskin senkin tarkistaa, että se ei ole ristiriidassa EU-direktiivien kanssa, ne lait jotka oikeasti jotain merkitsevätkin, ne käytännössä sanellaan maan ulkopuolelta suomalaisille laintekijöille...

"Suomen lainsäädäntöä ohjaillaan eduskunnan sijaan Euroopan Unionista."

https://www.uusisuomi.fi/comment/774190#comment-774190

Jaakko Niskasaari

Minusta parlamentaarinen demokratia häväistiin silloin kun hallitus jatkoi persujen hajottua näiden "sinisten" kanssa, joita puolueena kukaan ei ollut Arkadianmäelle edes äänestänyt, tällöin olisi pitänyt tajuta hajoittaa hallitus ja aloittaa uuden hallituksen muodostaminen. Turha väittää että nykyhallitus omaa sen kansan äänten mandaatin joka kyseisellä instanssilla luonnollisesti kuuluisi olla. Puhumattakaan niiden perustuslain kiertomenettelyistä lainsäädännössä ja muista yksityistämispuljailuista joista muissa maissa olisi saattanaut syytteitäkin ropista tai vähintäänkin hallitus kaatua...

Harri Tapani

Sehän oli vähän kuin ns. paljon puhuttu viides kolonna puolueen sisällä, ja puhuihan Soinikin niisẗä merentakaisista ystävistä ja se tiedetään, että ne ystävät siellä rapakon takana ovat kovasti haluneet maita yksityistämään kaiken julkisen palvelun saadakseen vallattua ne ja saadakseen siivut euroopan maiden verorahoistakin.

Per-ole Stenman

Suomen yrittäjät on tehnyt tämä galluppi sehän on selvä että yritystukien jakorasia herra Orpo on numero1 ja sitten hämämällä laitettu Lee Andersson toiseksi lue kuitenkin raha jakorasia numero 2 herra Sipilä ja he haluavat että he jatkavat ministerinä että saadan jaettu kaikki valtion verotulot omille tileille ja siksi he eivät halua että SDP pääsisi valtaan. Tämä galluppi kuulu paperisilppuriin täyttä roska.