Lauantai 25.5.2019

Lehdet: Paula Risikko ja Tuula Haatainen valmiita puhemiehistöön

Luotu: 
31.1.2018 13:58
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Presidenttiehdokkaana Sdp:tä edustanut Tuula Haatainen (sd.) on valmis eduskunnan varapuhemieheksi.
|

Sdp:n Tuula Haatainen ja kokoomuksen Paula Risikko ovat ilmoittaneet olevansa käytettävissä puolueiden nimittäessä edustajiaan eduskunnan puhemiehistöön.

Valinnat varmistuvat lopullisesti vasta maanantain ryhmäkokouksissa vähän ennen puhemiesten vaaleja, Talouselämä kertoo. Lehden mukaan Sdp valitsee eduskunnan toiseksi varapuhemieheksi maanantaina todennäköisesti Tuula Haataisen, jolle pesti on spekulaatioiden mukaan palkinto presidenttiehdokkuudesta.

– Jos eduskuntaryhmä tukee, niin olen käytettävissä, mutta haluan kuulla ryhmän kannan, Haatainen sanoo Talouselämälle.

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) puolestaan kertoi Lännen Medialle olevansa valmis eduskunnan puheenjohtajaksi eli puhemieheksi, jos kokoomuksen eduskuntaryhmä häntä tehtävään esittää.

–Ensiksi se on aivan valtavan upea tehtävä, aivan kerta kaikkiaan. Se ei satu joka likan kohdalle. Jos meidän ryhmämme niin arvioi, että olisin sopiva emäntä taloon, niin ei siitä kieltäytyä voi, Risikko sanoo.

Kokoomusryhmällä on tehtävään useita muitakin ehdokkaita.

Hallitusryhmä Siniset joutuu luopumaan puhemiehen paikasta, jota on pitänyt Maria Lohela, koska ryhmäkoko ei perussuomalaisten hajottua enää oikeuta puhemiehen tehtävään.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Rautomäki

Todennäköisesti puhemiehistöön on tunkua jakamaan puheenvuoroja ja kopauttelemaan puunuijaa.
Varapuhemiehenkin kuukausipalkka on 9 830 euroa ja siihen lisäkorvaus 720 tai 1 188 euroa päälle. Puhemiehen 11 792 euroa kuussa on vielä houkuttelevampi.
Enkä ole kateellinen yhtään, muuten vaan ikävä tyyppi.

Tapio Lehtimäki

Miksi puhemieheksi otettaisiin oppositiopuolueen edustaja?

Kaiken lisäksi ihminen, jolla on tapana keskeyttää itselleen epämieluisia mielipiteitä sisältävät puheenvuorot, lienee muutenkin väärä henkilö päättämään siitä, kuka saa suunsa aukaista eduskunnassa.