Maanantai 27.5.2019

Antti Rinne Sipilän ja Terhon epäilyistä: ”Taitavat peitellä huonoa omatuntoa”

Luotu: 
31.1.2018 18:10
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    "Meillä SDP:llä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että lähes 130 000 ihmistä on aktiivimallia vastustavan kansalaisaloitteen allekirjoittanut", Antti Rinne sanoo.
|

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne tyrmää sinisten puheenjohtajan Sampo Terhon syytökset siitä, että perjantaina pidettävä, työttömyysturvan aktiivimallia vastustava mielenilmaus olisi demareiden johtama operaatio.

Rinteen mukaan oikea syy mielenosoitukselle on se, että aktiivimalli on ”todella mennyt ihmisten ihon alle”.

–Meillä SDP:llä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että lähes 130 000 ihmistä on aktiivimallia vastustavan kansalaisaloitteen allekirjoittanut ja että vihaisia ihmisiä on niin paljon, että ne haluavat järjestää mielenosoituksen, Rinne sanoo Uudelle Suomelle.

Lue lisää: Sampo Terho syyttää nyt SDP:tä lakoista: ”Johti aktiivimallin vastaista operaatiota”

Rinne lisää, että Senaatintorille ei ole nousemassa SDP:n telttoja ammattiliittojen telttojen rinnalle. Mielenilmaukseen puolue on kuitenkin kutsuttu Rinteen mukaan osallistumaan keskusteluun.

Aktiivimallia SDP on vastustanut koko sen käsittelyn ajan, eikä pelkästään nyt, kun sitä vastaan järjestetään mielenosoitus, Rinne korostaa. Hän lupasi jo joulukuussa, että hänen puolueensa kumoaa 4,65 prosentin etuusleikkurin, jos se pääsee valtaan.

–Meillä ei ole mitään sitä vastaan, että ihmisiä aktivoidaan. Päinvastoin kyllä siihen työnhakuun pitää vauhtia saada.

Terhon syytösten lisäksi myös pääministeri Juha Sipilä (kesk.) epäili, että ”lakkoilulle täytyykin olla jokin muu syy” kuin aktiivimallin vastustus. Lue lisää: Juha Sipilän kova ulostulo: SAK ”todella suuri pettymys”

–Minusta tuntuu, että Sipilällä ja Terholla on huono omatunto siitä, että työttömiä kohdellaan tällä tavalla. He pyrkivät peittämään oman toimintansa kyseenalaistamalla muiden toimia. En tiedä, mihin pääministeri viittaa sillä, että jotakin muuta motiivia olisi taustalla. Sitä hän voi selvitellä näiden ammattiliittojen ihmisten kanssa, sanoo Rinne.

Lisäksi hän epäilee, että Terhon syytösten takana olisi huoli hänen puolueensa kannatuksesta. Tänään julkaistun HS-gallupin mukaan sinisillä on 1,5 prosentin kannatus ja eilisen IL-US-gallupin mukaan 2,7 prosenttia. SDP on gallupien kakkonen 19 prosentin kannatuksella.  

Sinisten puheenjohtaja, kulttuuriministeri Terho syytti keskiviikkona puolueen Tammipäivien puheessaan aktiivimallia vastustavaa poliittista mielenilmausta demarijohtoiseksi puoluepoliittiseksi operaatioksi. Keskiviikon tilaisuuden aikana Terho myönsi, ettei ole varma, miten SDP lakko-operaatiota johtaa vai johtaako sitä kuitenkin SAK.

–En ole siellä pöydissä itse ollut, mutta yhteys on ilmeinen, kun samaa laulua lauletaan kahdelta suunnalta, Terho sanoo vastatessaan kysymykseen, miten SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne

–Siitä en ole lainkaan perillä, kumpi johtaa kumpaa: SDP SAK:ta vai SAK SDP:tä, Terho sanoo.

Hallitustrion jäsen Terho kuitenkin katsoo, että perjantain lakkoilu palvelee puoluepoliittista etua.

–Kyllä tässä näkee kilometrien päähän, että tässä on hyvin määrätietoisesti kiinnitetty huomio yhteen kohtaan molemmilta tahoilta. Tämä kohina, mikä sen ympärille on rakennettu mielenilmausten ja jopa lakkojen muodossa palvelee nimenomaan puoluepoliittista etua, Terho totesi.

LUE MYÖS:

Kansanedustaja tyrmää Teollisuusliiton lakkopuheet: ”Uskomatonta – pyhittää työpaikkakiusaamisen”

Ay-liikkeessä kovaa lakkopeliä: Rikkuri joutuu selittämään työntekoaan – kuuluu Teollisuusliittoon tai ei

Juha Sipilän kova ulostulo: SAK ”todella suuri pettymys” – Aktiivimalli-riitelyssä on kyse tästä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Anttila

Miten niin. Jäät työttömäksi ja sinulla on vain 3 omavastuu päivää 5 sijaan. Työtönhän voittaa siinä. Jos saat alennettua (eli et osoita aktiivisuuttasi koko vuonna) koko vuoden menetät n. 270 € (9kk) 30 €/kk. omavastuu päivien vähennys tuo 60 € lisää eli tappio olsi 210€ (senkin suurinosa saa takaisin toimeentulotukena). On kuitenki epätodennäköistä että työtön saisi tätä alennettua päivärahaa koko vuoden.

Menetys jos tuo 210 jaetaan koko vuodella on 17,5€/kk. Onkohan tämä nyt ihan sen tason asia että suljetaan satamat ja estettään vienti?

Irma Asikainen
Vastaus kommenttiin #6

Onko sillä niin merkitystä, kummaksi sitä kutsutaan? Lakko tai mielenilmaus, joka tapauksessa ensimmäinen järkevä teko tämän nykyhallituksen mielivaltaa vastaan. Se, että toteuttava taho on vasemmalta, täytyy nyt vaan niellä ja ottaa vastaan nöysrästi. Äkkiä tämä nohtuu, kun tulee taas muita murheita. Kohta väännetään SoTesta todella isoin panoksin.

Marja-Liisa Kalkela

Onko? Lipponenko ne eläkkeeltä junaili? Vai 34 sdp kansanedustajaa?
Kerrotko miten nuo saa AY-eri alojen liittojen yli 900 000 jäsentä tottelemaa itseään?
Jos nuo kaikki vielä on demareita jotka liitoissa on menee demareilla lujaa seuraavissa-19 eduskuntavaaleissa.

JK.Olisiko nuo eri puolueiden jäsenet pettynyt porvaripuolueiden politiikkaan hallituksessa ? Kyllä vähemmästäkin yli 900 000 palkansaajaa hermostuu Kikystä ja Aktiivitoimista.

Teemu Terava

Kaiken vastustaminen on lapsellisen helppoa. Sen osaa uhmaikäinen 3-vuotiaskin.
Sen sijaan SAKlta tai sen tukipuolueelta SDPltä ei odottaisi itkupotkuraivareita, vaan aikuisten oikeasti kokreettisia toimenpiteitä, jotka lisäävät työllisyyttä ja vähentävät työttömyyttä.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Kaiken vastustaminen on lapsellisen helppoa. Sen osaa uhmaikäinen 3-vuotiaskin.
Kuten eläkeläisillä -90 luvun leikkaukset eläkkeistä. Eläkeiänpidennys-ja nyt eläkkeiden indeksikorotusten jäädyttäminen-20 asti.

Hallituksethan "tarkoittaa" vain meidän tulevien eläkeläisten "parasta"
Kumma kun ei uskota että kansan itse valitsemat päättäjät ajaa vain kansan "parasta" ajatellen.

JK.Oliko itkuporuraivari kun luopumistukea , lomittajia ja rikkailta lapsilisiä oltiin poistamassa?
Saavutetuista eduista ei luovuta edes lamatalkoiden aikana.

Seppo Simonen

EX AY patu Antti Rinteellä on todennäköisesti kuuma linja auki SAK-n pääpomo Jarkko Elorannalle, Antti Rinne ohjailee ja pitää ohjaksia käsissään omien polittisten päämäärien saavuttamiseksi. Täysin arvotonta on Sipilän hallituksen huoli Valtion 110 miljardin syömä velasta, lisää velkaa vain Rinteen malliin.
Duunarit etulinjaan barrikaadeille huutamaan ohjatusti iskulauseita ja monsterimedia säestää lööppeihin, että näin alkaa helmikuussa SAK-n ja Antti Rinteen yhteiselo.

Kalle Kaskinen

Teollisuusliiton pomolle hillitön palkannostatus, JHL myy Espoossa vanhuksilta asuntoja alta, sdp sekoomustilassa. Kiihkopäivän jälkeen paluu arkeen. Ei propaganda loputtomiin uppoa. Jotku on tainneet ohjastaa huonon omatunnon lakkokiimaan.

Pentti Westerholm

Kovaa peliä pohjolassa.Demokratian pelisäätöjen mukaan valittu hallitus joutuu iskun kohteeksi.Tästä on opittava se,että istuva hallitus ehtii vielä vastavetona kieltää polittisten lakkojen järjestelyn.Eihän tämä mikään lakko ole vaan kapina istuvaa hallitusta kohtaan.

Juhani Norrkniivila

Onkohan punaiset ja demarit eräiden ammattiliittojen avustuksella aloittamassa perjantain lakkoilulla esilämmittelyä sadanvuoden takaiselle toiminnalle, vai mistä tässä lakkorettelöinnissä on kyse, vai onko vain kyse seuraavista vaaleista, jolla pyritään turvaamaan demarijohtajien asema? Kyllä nyt ammattiliiton SAK johtomiesten pitäisi käyttää järkeä toiminnoissaan. Kyllä entisenä toimihenkilöiden pitkäaikaisena luottamusmiehenä joutuu häpeämään tiettyjen vasemmiston ja demarien ammattiliitto ja puoluejohtajien puolesta, että löytyykö sieltä järjestöistä tällaisia punikkeja vielä, vaikka eletään v. 2018.

Marja-Liisa Kalkela

Psst! AY-liittojen jäsenet päättää lakoista .Siis JÄSENET enemmistön äänillä.
Vai päättäkö eduskunnassa Sipilä yksin kaikki ? Vai eduskunnan enemmistö?

entä tarkkuutta asioihin miten eri järjestöt toimii ja miten päätökset tehdään.
SAK pomo on vain viestinviejä AY-liittojen jäsenien päätöksissä.

JK.SAK pomojen palkat muodostuu samoin kuin EK/MTK-johtajienkin.
Eri työtehtävistä tulleet palkat,eri hallituksissa jäseninä olevista palkkioista.
Kateus vie kalatkin meristä ,mutta noin yksinkertainen asiakaan ei ole tiedossa.
Aivan samoin on verovapaudet jäsenmaksuista myös EK/MTK/YTK ja yrittäjien jäsenmaksuissa.
Kas kun yhdenvertaisuuslainkaan takia ei voi olla
Vasemmistolle eri lait ja porvareille omat lait . Vasemmisto pomoille pienemmät palkkiot ja porvari pomoille isommat palkkiot.

Marja-Liisa Kalkela

Avaisitko vähän miten tuo kommenttisi kuuluu tähän aloitukseen?

JK.Avitan vähän silti: Stvm/Vanhasen II-hallitus.Voit lukea mitä edm.sopi EU
maahanmuuttajien sosiaaliturvasta. Laiksi se meni hallituspuolueiden kepu,kok,rkp,vihr. eduskuntaryhmien enemmistö äänillä.
Joten sekään ei koskenut oppositiossa ollut SDP eikä edm. yhtä rivikansanedustajaa.

Pasi Karlsson

Ei taida olla kykyä rakentavaan yhteistyöhön tai keskusteluun oppositiolla, eikä hallituksella? Onhan tässä pari päivää kulunut yhteisestä julistuksesta!
Soini on sitten ihan itse oma "tahnapallo", plokissaan yllyttää väkivaltaan ja vittuilee kaikille erimielisille!

Ville Niemelä

Tämä on vasta alkua. Koneet vievät kohta työt asiantuntijatasoltakin ja ainoa moraalinen konsti on mieltää työttömät laiskoiksi ja heidän pahanolon ilmaisu puoluepoliittiseksi peliksi. Koneet tekee kuitenkin jo nyt paljon ihmisten töistä niin, että työttömyys lisääntyy koko ajan faktuaalisesti myös työssä olevien joukossa. Tännekin kirjoittavista olisi mukava kuulla ammatti ja normaalin työpäivän kulku. Kuinkahan tehokasta ja tuottavaa mahtaa itse kullakin olla työelämä? ;)

Irma Asikainen

Nyt näyttää siltä, että on pikkuhiljaa kyseenalaistettava koko Demokratia itsessään. Kenet se oikein tekeekään onnelliseksi? Loppujen lopuksi
demokraattinen päätöksenteko johtaa juuri tähän, että kukaan ei saa sitä, mitä haluaa, vaan kaikki ovat jotain vailla ja sitten tapellaan, kummasta päästä sitä peittoa pitäisi jatkaa. Päätöksenteko ontu, kun kaikkien omat edut ajavat yhteisen edun edelle ja kompromissina tehdään päätöksiä, jotka pahimmillaan johtavat juuri tämän kaltaisiin, täysin järjenvastaisuuksiin.
Olisikohan aika alkaa miettiä koko demokratian korvaamista jollain järkevämmälä mekanismilla. Vähemmän byrokratiaa ja enemmän asiantuntemusta päätöksentekoon. Oikean värisen jäsenkirjan sijaan, ministerin pesteiile voisi mös asettaa jonkinmoiset koulutusvaatimukset ts. valitaan sopivan tilalle pätevä.