Maanantai 20.5.2019

Juha Sipilä muistutti Sauli Niinistöä johtamisesta: ”Velvoite kirjattiin perustuslakiin jo v. 2000”

Luotu: 
1.2.2018 14:15
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Juha Sipilä (kesk.).

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) muistuttaa uuden virkavalansa vannonutta tasavallan presidentti Sauli Niinistöä perustuslain kirjauksesta ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtamisesta.

Tervehdyspuheessaan Niinistölle Sipilä totesi, että ”perustuslain mukaan tasavallan presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa”. Niinistö on monesti tuonut esiin tulkintansa, jonka mukaan presidentti johtaa ulkopolitiikkaa ja vasta pienen tauon jälkeen lukee kirjauksen loppuosan ”yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa”.

–Yhteistoiminnan velvoite ulkopolitiikan johtamisessa kirjoitettiin perustuslakiin vuonna 2000, Sipilä toteaa.

Pääministeri Sipilä kuitenkin korostaa, että nykyjärjestelmä ja yhteistoiminta Niinistön kanssa on hänen oman kokemuksensa mukaan sujunut hyvin.

–Käyty vaali osoitti, että Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan peruslinjasta vallitsee varsin laaja yksimielisyys. Saitte vahvan valtuutuksen jatkaa tämän linjan toteuttamista, Sipilä sanoo.

Sipilä myös onnitteli Niinistö tämän valinnasta suoraan presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Harju

Nostaako Sipilä ulkopoliittista hybristä kun sisäpolitiikka on rempallaan?

Presidentti Niinistö taisi saada äänivyöryn suomalaisilta juuri ulkopolitiikan takia. Mitään vastaavaa ei hallituksen ministeripuolelta löydy. Valitettavasti.

Marja-Liisa Kalkela

Kansa on puhunut ja valtahan on Kansalla .
Jollain on 6v mandaatti kansalta.
Joillain se voi loppua kuin kanan lento keväällä -19

Äänestäjiä miellytti paljon jopa Niinistön kanta hyvinvointiyhteiskunnan turvaamisessa ja tulonjakokysymyksissä
US
Niinistön äänimäärä oli 1 802 328, mikä on 62,6 prosenttia kaikista äänistä.

Puolueiden kannatus :
Keskusta 15,4%-0,8%
Hallituspuolueita kannattaa tutkimuksen mukaan 39 prosenttia suomalaisista,
joka on 0,2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin kuukausi sitten.

Raimo Hakala

Kannattaa muistaa, että muiden ehdokkaitten osaamista ei pidetty riittävänä ja siksi Niinistö hänen viimeaikaisten kannanottojen perusteella sai työpaikan. Eihän sen tarvitse tarkoittaa, että hän on hyvä asioiden hoitaja. Kertoihan kokoomuksen vaalimainoskin Olemme "työväen puolue"sellaisen epätotuuden joka nyt paljastui tässä "aktiivi" mallissa. Ja se tarkoittaa työntekoa tai rankaisua. joka lisää elämän tuskaa. Työnantajilla ei ole antaa työtä josta voisi maksaa palkkan. Kuitenkin työn tuloksen myynnillä ja erilaisten tukien ja verohelpotusten kautta voidaan osinkojen ja muiden verottomien tuottojen kautta sijoittaa jopa paratiisisaarille ulkomaisiin investointeihin. Pöyristyttävää puhetta yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta sekä uhrautumisesta maan ja kansan puolesta joka ei ole itsenäinen länsimainen demokratia kuullostaa aliarvioinnista kansan ymmärrystä kohtaan. Kun hallitus voidaan muodostaa epädemokraattisesti ilman vaaleja se on osoitus kenellä valta on ja kuka sitä käyttää. Se myös kertoo, ettei valta ole kansalla vaan poliittisilla puolueilla jotka keskenään sopien ovat anastaneet vallan itselleen. Eihän kansa ole vaaleissa antanut avointa valtakirjaa myydä, käyttää ja yksityistää omaisuuttaan. Eikä lupaa omistajalta ole edes kysytty ennen vaaleja. Sellainen saattaisi muuttaa eduskuntaa (luottamushenkilöstöä) melkoisesti sillä luvaton omaisuuden käyttöön otto ja myynti ei ole reilua omistajaa kohtaan.