Maanantai 21.1.2019

SAK:n Jarkko Eloranta: ”Sipilän kanssa sovittiin että ministerit jäävät pois”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.2.2018 19:07
Päivitetty: 
2.2.2018 19:26
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    SAK ja hallitus olivat sopineet keskenään, että ministerit jättäytyvät pois SAK:n mielenosoituksesta.
|

Keskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta kertoo sopineensa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa, että ministerit eivät tule paikalle aktiivimallin vastaiseen mielenosoitukseen, joka järjestettiin perjantaina Helsingissä.

Elorannan ilmoitus vie pohjaa sekä lehdistössä että sosiaalisessa mediassa levinneeltä arvostelulta, jossa ihmeteltiin, miksi ministerit eivät vaivautuneet paikalle mielenosoitukseen.

– Kun mediat ovat kaipailleet ministereitä Senaatintorille niin on todettava, että Juha Sipilän kanssa sovittiin, että ministerit jäävät tällä kertaa pois, Eloranta viestittää.

– Yhdessä totesimme sen olevan parasta.

 

Arvostelussa oli ehditty muun muassa ihmetellä, miksi maanviljelijöiden mielenosoitus toi taannoin paikalle kolme ministeriä, mutta työttömien mielenilmaus ei yhtään. Ministereiden poisjäännistä oli siis kuitenkin sovittu hallituksen sekä protestin järjestäjän SAK:n kesken.

Eloranta perustelee Twitter-keskustelussa ratkaisua sillä, että SAK:lla oli jo hallitus- sekä oppositiopoliitikkojen väittelyt tiedossa tapahtumaan "ja se riitti poliitikkoannokseksi".

LUE MYÖS:

Juhana Vartiainen oli Senaatintorin vihatuin mies – ”Salaa vähän nautin tästä”

IL-gallup: 51% hyväksyy aktiivimallin vastaiset lakot – ”Suomalaiset ovat ay-henkisiä”

Pienyrittäjä saapui 10 000 mielenosoittajan keskelle: ”Etsin työntekijää”

Torille tuli noin 8000 – Aktiivimallia protestoinut väläytti yleislakkoa

TE: Virkailijalta karu kirje – ”Työskentelen 500 työnhakijalle, en valitettavasti pysty vastaamaan joka kysymykseen”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Olisi luullut että Aktiivimallin sorvaajat olisi itse tulleet kertomaan mallin toimivuudesta . Siitä että niin työnantajapuoli kuin työntekijäpuoli ei kumpikaan hyväksynyt mallia. Ja että vain 5000 ehkä työllistyy ei kaikki 400 000 työtöntä jota kyykytetään.
Eli useampi 18t/3kk aikana työ hyödyttää vain yrityksiä .Ei työttömiä.

Seppo Simonen

Punavihreänvasemmiston agitoima kapinamielenosoitus keskellä arkista työpäivää on vertaansa vailla olevaa vastuutonta toimintaa. Jarkko Elorannan johtama SAK oli työrukkasena valmiiksi painetuine iskulause kyltteineen joita duunarit laitettiin kanniskelemaan.
On aivan selvää ettei SAK olisi pystynyt turvaamaaan ministereiden fyysistä turvallisuutta kun jo Juhana Vartiaiseenkin kohdistettiin arvoton älämö josta Li Abersson ei saanut osaansa mutta abloorattiin näyttämölle kuin Li Anderssonin kommunistinen esikuva Josef Stalin.

Marja-Liisa Kalkela

Piditkö eläkeläisten "aktiivitoimista" kun eläkkeiden ideksikorotusten leikkausta jatkettiin -20 asti?
Minä en pitänyt vaikka en edes ole vasuri. Eiköhän se Vartiaisen ja sen profesorin aloitus eläkkeiden leikkauksistakin ole toteutumassa .
"Kansan" parhaaksi. Ehkä sekin lisää "työllistymistä"?

Harri Kota-aho

Tässä taitaa olla juurikin olla kyseessä se suuri kohtaanto ongelma. Siinä sitä onkin vastuunkantajia molemmilla puolilla. Vai turvallisuus ongelma, jos joku olisi vaikka heittänyt lumipallolla. On tämä surkeeta käyttäytymistä päättäjiltä.

Seppo Simonen

Näin lähihistoriassa on Sapeli Simonen moninkertainen ministeri ja sosialidemokraatti. Pisti kuriin Arabian AY liikkeen kapinan ja Kemin lakot.
Pisti omatkin ojennukseen vaikka poliisin pamputtamana. Tälläiset lääkkeet ei sovi nykymenoon kuten ei pitäisi sopia veronnaksajan rahapussin kuppaaminen.

Mitä tulee 2 diabetes lääkeomavastuun muutokseen 2017 vuoden alusta se oli törkeä yksittäinen teko joka kohdistui suoraan 300000 tuhanteen henkilöön.
Korhaukseba tähän olisi lääkkeiden vuosionavastuun pudotus Ruotsin mallin mukaisesti noin 200 €-on

Marja-Liisa Penttinen

Nykyiset ns.ammattiyhdistys liikkeet ovat unohtaneet tehtävänsä,pelkkiä herrojen perseennuolijoita,muistakaa Riku Aallon törkynpalkka yms. Ja nyky demarit haluaa maksattaa duunarin selkänahalla, koko maailman partalapset! Nykydemarit ovat Husuz/Nasima puolue!

Irma Asikainen

Taisivat halllituksen pojat naureskella jossain nurkassa partaansa, kun niin kovalla paatoksella pystyyn nostettu poliittinen lakko, sen enempää kuin mielenilmauskaan, eivät kumpikaan purreet toivotulla tavalla. Huonosti organisoitu koko homma ja vielä huonommin hoidettu. Jopa sää heitti kapuloita rattaisiin. Olisi luullut, että etukäteen olisi varmistettu, ettei eilisen kaltaista "mieskatoa" olisi päässyt syntymään. Liekö osoitus siitä, ettei AY-liikkeen uho enää olekaan niin voimissaan.

Marja-Liisa Kalkela

Kun pankkitiedoilla varmistettiin 140 000 nimikirjoitus Adressista aktiivimallia vastaan oli se takuu varma kannanotto Inarista-Hankoon asti.

Ja Pankkihan varmistaa myös että Aktiivimalliin tulee riittämään "koekaniineja" jatkossakin:

-Nordea tiedotti perjantaina saaneensa Suomen yt-neuvottelut päätökseen. Pankki ei kertonut julkisuuteen, montako työntekijää se aikoo irtisanoa.
IS 2.2-18
(OP-Karhinen puhui tuhansista irtisanomisista pankkialalla tulevaisuudessa)

Se näet nyt Kiky "puree" talous kasvaa ja työpaikat alkoi vähentyä.
Aivan kuten silloin kun Kelamaksun-poisto annettiin -10. Seurasi Nokian jätti irtisanomiset heti kesällä-11.

Kun lumiauran kokoisen kultaisen lusikan saa heti syntymästään suuhunsa
on vaikea nähdä työtä tekevän kansanosan arkea.
Minä,minä,minä .Minulle kuuluu 6000e/kk sopeutumisraha,minulle kaikki Kelan etuudet siihen päälle ,minä,minä minä. (vaikka nyt vähän Pörriäisillä tienaankin sen"18t/3kk " aikana työttömyyskorvauseni lisäksi aktiivitoimina , kun jää eduskunnasta työttömäksi).

Me työtä tekevät ja eläkeläisethän tuon kustannamme veroillamme.
Eläkeläisten seuraavaa Aktiivimallia odotellessa . Eläkkeiden Indeksikorotusten leikkaustahan jatkettin -20 asti.

Vaikka olisi pois luottamustehtävästä,vaikka itse leikkaisi työttömien sosiaaliturvaa,vaikka nukkuisi torkkupeiton alla kyselytunnilla.Niin vähempää ei voisi kiinnostaasen tavallisen tallaajan asiat.
Vasta vaalilomalla joka alkaa Joululomasta -maaliskuuhun "kiinnostus" herää vaalikopissa-19.
Löytyy taas duunareille ja työttömille "ystäviä" ja Kiinassa tehtyä vaalikrääsää.

Pasi Anttila

Kirjoituksesi todistaa taas kerrran ettet taida juurikaan ymmärtää yritystoimintaa.
Nokia irtisanoi kun ei ollut kannattavaa liiketoimintaa. Sama on nyt nordealla ja Op-ryhmällä, digitalisaatio syö ne työpaikat, ne voidaan tehdä ilman noita työntekijöitä.

Samoin oli metsäteollisuuden kanssa. Siellä tehtiin mittava rakennemuutosohjelma, tehtaita suljettiin koska ei ollut enää kysyntää ja toimintaa piti tehostaa.
Eihän yritykset ole mitään hyväntekeväisyyslaitoksia. Heidän pitää katsoa että toiminta on kannattavaa ja tehokasta.

Raimo Hakala

"Yritykset eivät ole hyväntekeväisyyslaitoksia".
Miksi ne eivät tule toimeen ilman kansanveroina maksamia euroja erilaisina tukina ja ilman verosuunnittelua? Ja miksi niiden pitää olla yksityisten jopa ulkomaisten sijoittajien omistuksessa? Mitä taas tulee Nokiaan niin senhän ryssivät omat talousnerot väärillä valinnoilla tulevasta kehityksestä. Näin aina käy, kun johdossa on pelureita joilla ei ole ymmärrystä ja todellista tietoa asioista.
Onhan se merkillistä, että yrityksillä ei ole varaa maksaa työntekijälle palkkaa työstä mutta on varaa otta hirmuiset tappiot, kun työntekijät vaativat osuuttaan tuotosta. Kyllä jo tyhmimmänkin olisi huomattava ettei hallituksen aktiivimallilla ole mitään tekemistä työttömyyden vähenemisen kanssa. Eihän työttömyys vähene sillä, että tilastoista poistetaan työttöminä olevat. Eli tehdään puhdistus.
Se on selkeä yritys tuhota loppukin ihmisoikeus joka tällä petetyllä kansalla vielä on olemassa.
Eikä nyt ole kysymys yhteisen hyvän tekemisestä, kun työttömiä rangaistaan siitä, ettei "työnantajilla" ole kysyntää aiheuttavaa sortimenttia myytävänä.
Kun juhlittiin Suomen 100v itsenäisyyttä niin nyt osoitetaan, ettei se ole kuin eliitin juhla. Sillä itsenäisyys annettiin pois toisin kuin Ruotsi ja Norja joilla on oma raha ja tekevät omat päätökset maan ja kansan asioista.
Ja kaikki vain sen vuoksi, että vastuu on liian raskas kantaa suomalaisille "luottamushenkilöille".
Voisiko ratkaisuna olla markkinatalouden tulonjaon muuttaminen ja vastuunkannon tasapuolisempi jako suomessa. Eihän yksityiset yritykset vastaa seurauksista, kun omistajat ajavat yrityksensä konkurssiin. Vaan seuraukset kaatuvat valtion eli kansan maksettaviksi. Eihän tällainen ole hyvinvointivaltio. Eikä tämä ole edes demokratia koska demokratiassa sovitaan asioista. Ja se on eri asia kuin käskytys ja uhkailu hallinto.

Pasi Anttila
Vastaus kommenttiin #22

Suomen kilpailijamaat jakaa samantyylisiä tukia oman maansa yrityksille siksi pysyäkseen samalla viivalla näitä pitää maksaa (toki olen sitä mieltä että niistä pitää päästä eroon koska loppupeleissä ne vääristää kilpailua).

En oikein ymmärrä nokaia kommenttiasi. Jorma Olilla oli ja on yksi suomen parhaita yritysjohtajia, mutta parhaaatkin tekevät virheitä, mutta peluriksi en häntä sanoisi.

Marja-Liisa Kalkela

Voi Pasi Anttila. Nyt jopa rakastuin sinun rehellisyyteesi.

Sinähän sen ihan omin sanoin kerroit miksi meillä on työttömyyttä .Eikä se johtunutkaan työttömistä.Vaan yritysten kehnosta menestyksestä .Eli huonosta johtaja tasosta.
Kun asiantuntijat on kertonut Suomessa on surkea johtajataso.Tuotteita ei osata myydä ulkomailla.
Istutaan käsienpäällä ja odotetaan että hallitukset ratkaisevat heidän ongelmansa.Siihenhän riittää kyllä yritystuet jotka on noussut HS mukaan 50% kymmenvuoden aikana 5Mrd/vuodessa.
On Kikyä,Aktiivimallia,Kelamaksupoistoa,3 milj.ilmaista työtuntia,9e/pv työntekijöitä. Mutta tilauksia ei tulee eikä kauppa käy silti.

JK.Pelastit päivän rehellisyydelläsi.

Irma Asikainen
Vastaus kommenttiin #23

"Eli huonosta johtaja tasosta." Ei siinä kuule hyväkään johtaja voi mitään tehdä, jos ei ole kunnon duunareita, eikä tuotteella kysyntää. Jos kaikki tuotto menee palkkoihin ja palkanmaksun sivukuluihin, niin siinä saat olla vaikka sinä itse johtamassa, niin ei tule pakettia. Onhan sun hyvä sotkea täällä menemään, kun ei ole huolta huomiseta, mutta enpä usko, että sinun näkemystäsi seuraamalla ainakaan mikään asia tässä maassa toimisi, saati sitten korjaantuisi.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #25

Noinko on ? Minä taas olen samaa mieltä kuin eräs yritysjohtaja joka sanoi Kauppalehdessä että työntekijä on se joka yrityksen tuloksen tekee ja siitä kannattaa myös maksaa.
Siitähän yritys tuloksensa saa työntekijöiden tekemästä tuotteesta.Vähän kinkkua omankin leipänsä päälle.

Näkee ettei ole tietoa mistä yritykset tulos syntyy.
Voin kertoa että ilman työntekijöideni työpanosta minä yksin sitä yritystä en olisi pystyssä pitänyt.
Heidän palveluilla ja ammattitaidoilla ne asiakkaat tuli uudestaan palveltavaksi.
Katsos kun myös heidän työpaikka varmistui sillä pysyväksi.
Kun olin lomalla he tekivät paremman tuloksen aikoihin. Vain motivoitunut ja hyvä yhteishenki tuo yritykselle rahaa.
Ei ollut pomoja eikä piikoja vain työtä elantonsa eteen tekeviä ihmisiä.

Ja tuon voi kertoa myös useammankin kerran parhaiksi työpaikoiksi valitut esim.Pekka Niskan ja Koneen yritykset.

Pasi Anttila
Vastaus kommenttiin #23

Olenko joskus väittänyt että työttömyys on jonkun yksilön syy, voi yksittäis tapauksessa (esim omassani) ollakkin.

Tuosta johtaja tasosta olen jokseenkin samaa mieltä. Todelliset huiput on vähissä.
Markkinointia ei osata ym.

Yritystuistakin ollaan samaa mieltä. Kaikki kilpailua vääristävät tuet ym. pitäsi poistaa.

Ole hyvä:)