Sunnuntai 26.5.2019

Sauli Niinistö: ”Suomessa on satoja tuhansia, joiden tulot jäävät alle sen, mikä kohtuulliseksi katsotaan - hätkähdyttävä määrä”

Luotu: 
4.2.2018 12:31
  • Kuva: Outi Järvinen / Alma Talent
    Kuva
    Sauli Niinistö korosti, että ruokaturvan ei pitäisi olla hyväntekeväisyyden varassa.
|

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo, että hätkähdyttävä määrä ihmisiä joutuu turvautumaan ruoka-apuun Suomessa.

– Vielä nykyäänkin Suomessa on jopa satoja tuhansia ihmisiä, joiden tulot jäävät alle sen, mikä kohtuulliseksi katsotaan. Se on hätkähdyttävä määrä ihmisiä. Apuamme siis tarvitaan - myös kotimaassa. Niukka toimeentulo näkyy puutteena ruokapöydässä. Jostain on tingittävä, kun laskut on maksettava. Ulkopuoliseen ruoka-apuun, eli leipäjonoihin, tukeutuu Suomessa joka vuosi yli 100 000 ihmistä. Ja heistä jopa 20 000 tarvitsee apua viikoittain, hän totesi puheessaan Yhteisvastuukeräyksen avaamiseksi.

Niinistö korosti, että ruokaturvan ei pitäisi olla hyväntekeväisyyden varassa.

– Julkinen auttamisjärjestelmä on joskus käänteissään hidas. Se ei kykene varautumaan kaikkiin tilanteisiin. Silloin kirkon diakonia sekä monet järjestöt pystyvät nopeasti antamaan apua. Esimerkeiksi sopivat Vantaalla kehitetty Yhteinen pöytä -toimintamalli ja kirkkohallituksen koordinoima Yhteinen keittiö -hanke. Jonoista pyritään pääsemään eroon ja ruokailuista tehdään yhteisöllisiä tapahtumia. Apua annetaan ihmisarvoa kunnioittaen.

Leipäjonot nousivat keskustelunaiheeksi Suomessa Heikki Hurstin kerrottua julkisuudessa talousvaikeuksistaan.

Kokoomuksen kansanedustaja Harry Harkimo ihmetteli lauantaina, miksei edes nykyisiä apukanavia pidetä toiminnassa.

Lue lisää:

Hjallis Harkimo tapasi Heikki Hurstin: ”Onhan se nyt kummallista, että emme pysty hoitamaan tätä asiaa paremmin”

Heikki Hursti puhkesi kyyneliin tv:ssä – Paavo Väyrynen ”tarjosi” rahaa: Näin kommentoi avustusta leikannut kaupunki

 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kalle Jotos

Noloahan tuo kieltämättä on. Mutta sitten taas toisaalta; Jonossa on myös monia sellaisia, jotka moista ruoka-apua eivät välttämättä kaipaisi ja tarvitse hengissä säilymiseksi, vaan OSALLA kyseessä on kyseessä silkka nuukailu, ja todellisilta köyhiltä "varastaminen". OSA väestä taas on tuolla ruoka-avun varassa siksi, ettei elämänhallinta ole sillä tolalla että palkasta jäisi rahaa myös ruokaan ja juomaan, kun rahat käytetään mieluummin alkoholiin, huumeisiin tms. "hauskoihin" asioihin. Ja sitten siellä apua hakemassa on suurijoukko niitä ihan oikeasti hädässä olevia, joille ei, etenkään pääkaupunkiseudulla, jää enää asumisen ja välttämättömien monojen jälkeen rahaa kunnolliseen ruokailuun. Harvalla ns. suorittavan portaan työläisellä on varaa asumiseen ja elämiseen pääkaupunkiseudun korkeilla asumiskuluilla, puhumattakaan niistä jotka ovat työttömyysturvan ja/tai muun sosiaalituen varassa.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
- kun rahat käytetään mieluummin alkoholiin, huumeisiin tms. "hauskoihin" asioihin.

Totta.Niin on käynyt useammallekin hyvätuloiselle . Kuten monlle Lottovoittajallekin.Alkoholi ja pelivelat on lähtenyt lapasesta ja kaikki mennyt kurkusta alas.

Mitä taas leipäjonossa seisoviin tulee joilla on noita ongelmia pitää muistaa että alkoholiongelma on sairaus sinä missä muutkin sairaudet.
Avioero,kokurssi tms. on voinut tehdä sen.
Ja ns."alanmiehet" saa kyllä lakisääteistä pientä työkyvyttömyyseläkettä
jolla ei kyllä kovinkaan paljon läträtä eikä ruokia+Alv maksella.

Mutta kuten useampi kultalusikkasuussa oleva on todennut:
"Ainahan suomalainen jonottaa jos ilmaiseksi saa.
(Vaikka eläkeläinen rollaattorilla tunteja paukkupakkasessa tai nuori äiti vauvan ja leikki ikäisen kanssa ).
Etenkin Argadianmäen lasitornista asioita katsovat. Ne jotka päätöksiä tekevät köyhimpien sosiaaliturvan leikkauksiin.

Jukka Mattsson
Vastaus kommenttiin #58

Kyseessä on kyseessä silkka nuukailu, ja todellisilta köyhiltä "varastaminen"
Hei haloo Kalle...

Olikohan tuo Kalle koskaan edes nähnyt ruokajonoja minkälaisia ihmisiä siellä ruokaa jonottaa?

PS: Satuin tänään kaupan kassalle yhden maamme eläkeläsen kanssa.
Hänen ostoksensa olivat:
- Litra punaista maitoa
- HK Sininen -30% leimalla
- Maksalaatikko -30%.
Pastillirasia piti jättää pois kun mummon rahat eivät riittäneet. Onneksi pääsin antamaan taskusta muutaman kolikon ja sain palkaksi ison hymyn.

Lottovoittajiahan me suomalaiset olemme, toisin kuin nuo itäkeskuksen Canada Goose vaatteissa kulkevat pakolaiset?

Jukka Laine

Euroopan neuvoston mukaan jäsenmaiden sosiaaliturvan tulisi olla vähintään 60 % kansalaisten mediaanitulosta.

Suosituksen julkistamisaikaan suomalaisten mediaanitulo oli 3300 e/kk. Eli pienimmän sosiaaliturvan pitäisi olla yli kolme kertaa nykyistä suurempi.

Muut EN:n jäsenmaat täyttävät suosituksen ehdon, paitsi Suomi ja Romania.

Harri Tapani

He ovat enemmänkin töissä täällä, kuten YLE:kin joskus kertoi (toki sensuroi häveliäänä myöhemmin ohjelmansa ja jopa tiedot siitä).

"Ulkolinja: Lapset, jotka Eurooppa unohti

Monen eurooppalaisen kaupungin kaduilla vaeltelee kerjäämään ja varasteluun pakotettuja lapsia. Lapset ovat romanialaisia mustalaisia, monet heistä rikollisliigojen renkejä. Tuotanto: BBC."

https://www.uusisuomi.fi/comment/268967#comment-268967

Markku Nieminen

Julkinen auttamisjärjestelmä on järjestelmällisesti hidas, kun kyseessä on oman maan kansalaisten auttaminen! Nopea jopa pikainen kun on laittomista kyse. Eikä ole rahasta kiinni, niin kuin joulukuinen laittomien täysi sosilaalietuus-, ja oikeusavustuskäsittely osoitti. Laittomille löytyy rahaa pika pikaa, mutta omille ei kymmenien vuosian anelunkaan jälkeen!???

Marja-Liisa Kalkela

Ja kuinka helppo ratkaisu siihen löytyy jos poliittista tahtoa löytyisi.

Palauttaa Kepu,kok -94 leikkaamat Kela-etuudet toimeentulotukeen ja työttömien työmarkkinatukeen.
n.56% toimeentulotukea saavista on työttömiä.
Jos vähäinenkin tulo otetaan tulona huomioon ja leikataan toimeentulotuesta pois on kai selvää että köyhänä pysyy.
Paljon hehkutettu perustulokin vähennetään kun taas tuloja saava saa ne tulojensa päälle.

Kun toimeentulotuesta leikattiin myös lapsilisät,lapsiperheen muut tuet pois niin ei lapsiköyhyyskään ole mikään ihme.-94-18 jo 24 vuotta pois.
Muut saa lapsilisät 12xvuodessa 17v/per lapsi.
n.24 000e.Jos ei niitä tarvitse lapsen elantoon niin mukava pesämuna ensiasunnon ostoa varten.
Tai hyvin sijoitettuna ne voi tuottaa jopa 45000 e summan.
Lähtökohdatkaan ei ole yhdenvertaisia lapsilla ,olisiko siinä syy myös koulukiusaamiseen ja syrjätymiseen?
Köyhyys ,leipäjono,kirpparivaatteet ,ei rahaa osallistua harrastuksiin tai kouluretkille.
Ja niin kauan kuin kansan sosiaaliturvassa on kahdet eri ehdot tukien saamisissa niin kauan köyhiä on ja leipäjonot kasvaa.
Sosiaaliturva ei enää täytä tehtävää miksi se aikoinaan luotiin .

Raimo Laine

Kaikki tuet ym. ovat vain kivun hoitoa. Yhteiskunnanhan pitäisi olla sellainen, että kaikille löytyisi mielekästä työtä, yrittämistä tai vastaavaa. Sodan jälkeen oli sellaista 1960-luvulle saakka. Työnantajat kävivät jo kouluissa värväämässä työntekijöitä palvelukseensa yms. Kai tämmöiseen voi ilman sotaakin päästä kun ei noudateta joitain ikivanhoja sopimuksia ja idealogijoita. Näinhän Trump tekee Amerikassa erinomaisin tuloksin.

Raili Sergejeff

Tekopyhää hymistelyä ja irtopisteiden keräämistä! Yök!

Vähävaraisimmilta leikkaaminen on lopetettava, ja entiset leikkauksetkin poistettava ja rahat palautettava jos vain mahdollista. Johan vähenisivät leipäjonotkin.

Tukittaisiin mieluummin veroparatiisien porsaanreiät. Valtion kassaan tulisi miljardeja, jos veroparatiiseihin ei enää virtaisi rahaa.

Varakkaimmille annetut verohelpotukset ja varakkaiden yritysten tuet pois, samoin maataloustuet jättiläismäisiltä maanviljelysyrityksiltä, kuten Herliniltä, Wahlroosilta yms. Suurien tukien saajien joukossa on kansanedustajiakin.

Tottakai huoltovarmuudesta on pidettävä huolta, mutta ei syytämällä rahaa sellaisiin yrityksiin, jotka eivät tukea tarvitse, muiden, enemmän tukea tarvitsemien kustannuksella. Hyväveli-järjestelmä toimii loistavasti meillä. Kaikki halutaan yksityistää ja paljon on yksityistettykin, ja nämä yritykset vievät rahat veroparatiiseihin.

Ei ihme, jos Suomi köyhtyykin vähitellen. Vielä se on kuitenkin rikas ja hyvinvoivakin päällisin puolin. Suuri osa kansasta voi kuitenkin jo huonosti nykyisen hallituspolitiikan vuoksi.

Ensin käytetään hyväksi sairaanhoito, lapsilisät, asumistuet yms. tuet, sitten ilmainen koulutus ja edulliset opintolainat. Kun tulee takaisinmaksun aika, nämä hyväosaiset valtion rahaa syöneet yrittäjät vievätkin omat ja yrityksensä tulot veroparatiiseihin, eivätkä maksakaan verojen muodossa takaisin sitä, mitä ovat saaneet ilmaiseksi, ja mikä on syynä siihen, että he voivat nyt hyvin, suorastaan paksusti. Näiden vuoksi osa kansasta köyhtyy köyhtymistään ja luokkaerot kasvavat suuriksi.

Köyhä maksaa pienestäkin tulostaan veroja, rikas ei suurestakaan. Tämä on sitä oikeiston markkinapolitiikkaa, jota käytetään valtionkin hoitamisessa.

Emme me tarvitse emmekä kaipaa tänne mitään amerikkalaista hyväntekeväisyysmallia, vaan oikeudenmukaista tulonjakoa, mikä kuuluu sivistysvaltioon.

Marja-Liisa Kalkela

Helppoa.

Työtön ostaa Citymarketissa Kengät. Tulot toimeentulotuki 487e/kk.
Optiomiljoonääri ostaa samat kengät Citarista. Tulot miljoona.
Kassalla kumoikin maksaa tasan yhtä paljon ja ALV 24% siihen päälle.
Kummalla jäi käteen enemmän kuukauden elantoon?
Yrityksilläkään ei ole eri laskutapaa köyhien laskuille tai tuloja saavien laskuille. Eikä ALV 14%-24% ole poistettu köyhiltäkään .
Ja jos sosiaaliturvassa on köyhimmiltä leikattu etuuksista,viety indeksikorotukset -19 asti,mutta hyvätuloKela-etuuksiin ei ole koskettu pikkusormellakaan tämän hallituksen aikana.
Niin keiden tulot on noussut ja keiden laskenut?
Työtöntä,eläkeläistä ja pienituloista joka joutuu hakemaan toimeentulotukea ja asumistukea ei hyödy euroakaan ansiotloveron kevennyksestä.
Työttömällä ja eläkeläisellä ei ole tuloja ja vero pysyy samana.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #53

Mediaanitulo kasvoi vuodesta 1987 alkaen aina 1990-luvun alun lamaan asti, jolloin keskitulo pieneni rajusti.

– Vuonna 1994 mediaanitulo alkoi taas kasvaa ja se kasvoikin melko tasaisesti vuoteen 2009 asti,
-minkä jälkeen kaikkien kotitalouksien mediaanitulon kehitys on jämähtänyt paikalleen.
-Vuonna 2013 mediaanitulo oli sama kuin viisi vuotta aiemmin, Okkonen selittää.
Tilastokeskus /johtaja

Marja-Liisa Kalkela

Puolustan sen verran Niinistöä että:
2007 - Puhemies Sauli Niinistö (kok) karsisi eduskunnan rahankäyttöä. Hänen mukaansa eduskunnan olisi näytettävä tässä hyvää esimerkkiä.
Veronmaksajien rahaa poltettiin surutta eduskunnassa vielä 2000 .
7.3.2017 - Eduskunnan hulvaton rahankäyttö pantiin kuriin vasta Sauli Niinistön puhemieskaudella.
Ja puhemieshän ei osallistu päätöksentekoon.
Kuten ei osallistu presidenttinäkään .
Sosiaaliturvasta päättää Pääministeri Stvm-ministeri ja Stvm-valiokunta.
Viimekädessä hallituspuolueiden eduskuntaryhmät enemmistönä.
Nyt Stvm-Ministeri Mäntylä/Mattila Ps/sin. +kepu,kok,Ps/siniset-15-19.

Ja Sipilähän ehti jo näpäyttää mitkä oikeudet enää kuuluu presidentille.
Vain mielipidevaikuttajana.
Jolla on vaikutusvaltaa kyllä kansan antama tuki 6v mandaatilla.

Terho Nikulainen

Sauli Niinistö näkee sen, mitä hallituksen jäsenistä suurin osa ei näe: köyhän kansanosan. Hän myös sanoo sen julki.

Sen sijaan, viimeaikaiset hallituksen toimet osoittavat, että siellä ei juuri nähdä, MITEN köyhiä Suomessa on todella paljon.

Poliitikkojen jakautuminen kahteen kategoriaan tuli perjantain 2.2.2018 aktiivimallin vastaisessa toimintapäivässä jälleen kerran harvinaisen selväksi. Niihin, jotka ymmärtävät, ja niihin, jotka eivät ymmärrä, miten syvässä köyhyydessä köyhimmät Suomessa elävät.

Sairaimmilla köyhillä ei ole enää varaa vuoden alussa ostaa lääkkeitä omavastuuosuuden perimisen vuoksi, ja vanhusten itsemurhat ovat lähes jokapäiväisiä.

Kiva satu on lähinnä sen maailmankäsityksen kuvaus, jossa hallituksen poliitikot elävät? Sana 'kupla' ei riitä enää hallituksen mielenmaisemaa luonnehtimaan, vaan ministerit elävät itse sepittämässään sadussa, jossa he pelastavat kansan ja isänmaan öykkärimäisten työnvierojien ja etuuksien kalastajien riistolta.

Ns. aktiivimalli ja sen soveltaminen ei ole lääke siihen, että SUOMESSA EI OLE TYÖPAIKKOJA KAIKILLE HALUKKAILLE, sillä kielitaidottomat, ei-ammatitaitoiset henkilöt EIVÄT voi mennä kausityöntekijöiksi Lapin matkailu- ja hiihtokeskuksiin, eivätkä ammattitaidottomat henkilöt voi mennä rakennustyömaille, joilta puuttuu ammattityövoimaa. Suurin työvoimapula lienee tänä päivänä ict-aloilla, mutta eivät työttömät voi hakea niille ilman ekspertiisiä. Työttömyysturva kuitenkin evätään niiltä, jotka opiskelevat saadakseen vaaditut erityistaidot.

Opinnot voivat viedä useita vuosia, mutta opintotuki ja työllisyyskoulutus puolestaan on evätty niiltä, joilla on jo tutkinto ja aikaisempi ammattityöpaikka, jolta työtä tarvitseva alanvaihtaja on joutunut pois työnantajayrityksen voittojen lisäämiseksi.

Hallituksen näkökyky ei riitä siihen, että ratkaisu sen havaitsemiin ongelmiin EI löydy yhdessä vuodessa eli jäljellä olevan hallituskauden aikana. Hellittäisivät hiukan kunnianhimoisista pyrkimyksistään, niin näkisivät, mitkä ovat Suomen työvoimakentän ja työttömyyden todelliset ongelmat: työpaikkoja EI OLE, ja kymmenettuhannet työhaluiset yli 40-vuotiaat eivät saa hakemiaan töitä, joihin olisivat täysin päteviä ja sopivia - ikärasismi vallitsee - työnantajat haluavat edelleen, kuten ovat enimmäkseen aina halunneet, töihin 25 - 30 -vuotiaita, joilla on vähintään 20 vuoden työkokemus hakemallaan alalla.

Sauli Niinistölle kiitos siitä, että hän tunnustaa maassamme olevan "satoja tuhansia, joiden tulot jäävät alle sen, mikä kohtuulliseksi katsotaan - hätkähdyttävä määrä" (suora lainaus uusisuomi.fi:n otsikosta ja tasavallan presidentin sanoista).

Työttömyysturvan rahallinen määrä EI riitä elämiseen kasvukeskuksissa, saati syrjäseuduilla, joista joutuu kulkemaan palvelujen pariin jopa satojen kilometrien matkan, kun ansiosidonnaiselta turvalta tipahdetaan (100 päivää lyhennetyltä) perusturvan varaan - kun töihin ei pääse, kun on "liian vanha" useimmille työnantajille ja rekrytointifirmoille, jotka seulovat työnhakijoita yritysten toimeksiannosta.

Vesa Peltola

Samat poliitikot, jotka taivastelevat suurta vähäosaisten määrää ja lapsiköyhyyttä, eivät halua lainkaan nähdä yhteyttä maahamme tulleiden köyhien ja huonosti sopeutuvien ihmisten sekä heikkenevien tilastojen välillä.

Perhettään omilla tuloillaan elättämään kykenemättömien monilukuisia lapsiperheitä en ole nähnyt yhdenkään poliitikon tuovan esille keskeisenä syynä lapsiköyhyyteen. Vihervasemmistossa syyksi nähdään aina elämässä paremmin menestyneiden ahneus ja suomalaisten ennakkoluuloisus eikä missään olosuhteisssa esimerkiksi epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka ja sosiaaliturvan kannustamattomuus vastuulliseen toimintaan. Muut poliittiset puolueet joitain rasisteiksi leimattuja perussuomalaisia lukuun ottamatta ovatkin sitten turvallisesti vaiti yhdestä todellisesta syystä elintasomme tulevaan heikkenemiseen.

Joni Vasarainen

Itse presidenttinä olisin jo ratkaissut tämän ongelman. Vähemmän paskanjauhantaa, enemmän tekoja.
Avaisin kaikki eläköitymisen &säästötoimenpiteenä suljetut virat edelliseltä 10vuodelta ja loisin näin maahamme samantien 50000 "uutta" työpaikkaa. Tekijät näihin on jo valmiina kortistossa ja osaamiset löytyy.

Markku Nieminen

Naulan kantaan. Olen jo kymmenissä yhteyksissä kommentoinut, jos puhumalla Suomen ongelmat olisi saatu ratkaistua, eläisimme jo maanpäällisessä paratiisissa. Niin paljon on paskaa jauhettu ja jauhetaan päivittäin päättävien poliitikkojemme suista. Niiden, jotka asian voisivat ratkaista 5 minuutissa! Jos haluaisivat! Mutta, kun omat taskut, hyväveliverkosto ja rikkaat politiikkaa rahoittavat ystävät ja heidän taskujensa täyttäminen on pääasia, tulos on tämä!
Eikä presidentti vaadi tehokasta katumista keneltäkään! Ei ainakaan omiltaan!

Marja-Liisa Kalkela

Leipäjonot kasvavat koko ajan - joukossa yhä enemmän lapsiperheitä
Torstai 8.12.2016 klo 07.01
Leipäjonot vakiintuivat Suomeen 1990-luvun lamassa.

Suomen leipäjonot pääsivät 1990-luvulla myös ulkomaisen lehdistön suurennuslasin alle.
- Ainakin brittilehdistössä Suomen yhteiskunnallista kehitystä pidettiin erittäin huolestuttavana.

Leipäjonoihin on ilmestynyt työssä käyviä – EU:n ruokalähetystä odotetaan kuin kuuta nousevaa
Leipäjonojen pituus on kasvanut Suomessa selvästi.
30.3.2017
YLE

Ja miksi näin? Suomi oli 9 rikkain valtio -03-09 .Oli nousukausi ja rahaa tuli ovista ja ikkunoista. Mitään -90 laman leikkausksia sosiaaliturvasta ei palautettu köyhimpien tukiin.
Ja hallituksethan oli kepun pääministerin hallituksia .

Vasta -12 Vasemmisto sai pienen korotuksen 150 000 kotitalouden saamaan toimeentulotukeen. Pitkinhampain porvaripuolueilta.
Nyt tämä hallitus on vienyt senkin korotuksen ja tuki on -94 tasoa.
Onko hinnat ja ALV noussut -94-18 aikana?

JK.Toimeentulotuki pysyi summaltaan samana -94-11.
-94 laskettujen hintojen mukaan kk elantoa varten.

"Tarttis tehdä jotain"?

Marja-Liisa Kalkela

Kokoomuksen johdolla?
Kummalla ? Holkerin -87-91
Vai Kataisen/Stubin-11-15 aikana?

Vai Kepun
-91-95
-03-07
-07-11
-15-19?
Pääministerikö vai valtionvarainministerikö johtaa Kepun hallituskaudella ?
Päätteleppä itse ? Jos kerta Lipponenkin pääministerinä yksin päätti kaiken.

Mikko Toivonen

Tässä nyt kirjoitetaan asioista joita yleisö on eri tavoin tunnistanut ja eri lähtökohdista riippuen tarjonnut neuvojakin miten ongelmia voitaisiin hoitaa kohtuullisesti.
Tilanne on kuitenkin niin, että yksikään päättäjistä ei ole neuvoja "nähnyt eikä kuullut".

Yksi kaikkien ja koko kansantalouden suurimmista ja samalla helpoimmin korjattavista ongelmista on PK seudun ja suurimpien kaupunkien asumisen hinta ja vuokra asuntojen puute mikä sekä nostaa kustannuksia perusteettomasti ja suoraan elintasoon iskien ja samalla vaikeuttaa työllistämistä yrittäjien halusta huolimatta sekä työn mukana siirtymistä.

Tähän suurimpaan ja helpoimmin hoidettavaan ongelmaan eivät syylliset kunnat ja valtio ole ensimmäistäkään liikettä sitten 70 luvun tehneet. Presidenttikään ei näin konkreettiselle tasolle ajatustaan siivitä. Miksi vaikka se olisi tarjolla aidosti arvojohtajalle ja oikeastaan kuuluisi hänen tehträviinsä tuoda vahvasti esiin eräänä kansakunnan kaiken elämän suurista ongelmista

Kimmo Tallqvist

Ja asuntopulaa nostaa maahanmuuttajien tunku Uudellemaalle.
Yli puolet ulkomaalaistaustaisista asuu Uudellamaalla ja Helsingissä esim.meri-rastilassa 33 % asukkaista on jo mamuja.
Samoista asunnoista kilpailee kantasuomalaiset joten miljardin euron maahanmuuttokustannusten lisäksi maahanmuutto todellakin pahentaa pääkaupunkiseudun asuntopulaa ja nostaa hintoja.
Turha selittää ettei maahanmuutto muka ole kustannuksina muilta pois.
Kyllä se nyt on kun budjetit on nollasummapeliä.
Kun hallitus selitti ettei maahanmuuton kustannukset ole budjetista pois kun ne kuulemma ovat budjetin "kehysriihen ulkopuolella" niin hallitus laittakoon sitten samaa lisärahaa ruokajonojen poistamiseen kehysriihen ulkopuolelta ja asuntorakentamiseen myös.

Ari Salo

On nimittäin ihan turetta omakohtaista tietoa että suomessa ei apua saa akuutissakaan tilanteessa. Kun rahani varastettiin taannoin tililtäni ja jouduin erittäin tukalaan tilanteeseen niin apua ei saanut sossusta ei kelasta eikä diagonilta alppilan kirkosta jossa diagoni ensin luvattuaan peräti 10 euroa 5 päiväksi ruokaan ja ihmeteltyäni asiaa että pärjääkö hän 2 euroa päivä hän ei halunnut antaa edes sitäkään. Kehui vielä että oli antanut jollekkin onnettomalle 20 euroa kuukaudeksi ruokaan? Ei ole ihme että maassa tehdään itsemurhia niin paljon!

Marja-Liisa Kalkela

Eikä siinä ole mitään järkeä että kerätään kansalta varoja köyhille .
Mitä varen sitte on Kansan sosiaaliturva jonka pitäisi verovaroilla turvata mys sen köyhänkin elantto.Ei vain tuloja saavien jotka saa kaikki kelan etuudet tulojensa päälle.Eikä niissä tuissa ole vähentäviä ehtoja.
Vain köyhimpien toimeentulotuessa,asumistuessa ja takuueläkkeessä.
Jotka kaikki vähentää toisiaan .

Jos "Toisaikainen" väliaikaisesti tarkoitettu tuki on ainoa tuki pitkäaikaistyöttömälle ja ansiosidonnaiselta pudonneella työttömällä.Tai palkanrotuksena saa pienipalkkainen joka kuukausi toimeentulotukea
niin onko se "väliaikainen" tuki-94-18?
Vai vedättääkö hallitus tuolla "toisaikaisella" niin että pääsee tekemään tukeen ehtoja?

Toisaikainen tuki se oli viimeeksi ennen-94 jolloin hetkelliseen tuen tarpeeseen sai toimeentulotukea kunnes talous normalisoitui. esim.konkurssin,tulipalon,äkillisen sairastumisen tms. takia.
Nyt se on yksi työttömyysturva jolla ei ole mitään tekemistä väliaikaisella tuella. Kannattasko katsoa peiliin kuinka "väliaikaista" se työttömyys on ollut esim.-94-18 aikana. Jolloin työttömiä pudotettiin toimeentulotuelle,leikkauksilla.

Jari Kaisla

Totuus köyhien ja vähäosaisten määrästä tulee väkisin esiin pikkuhiljaa. Tekaistut tilastotiedot, joilla koitetaan harhaanjohtaa kansalaisia eivät tule kestämään enää pitkään. Näillä tekaistuilla tilastoilla saamaton hallituksemme koittaa vain ostaa itselleen lisää aikaa ja tulla uudelleen valituksi seuraavissa vaaleissa.

Esa Heikkinen

Laittomista maahantulijoista tais tulla miljardin eurot kustannukset 2016 ? Jos oletetaan että miljardi euroa on suunnilleen oikea luku ja sen vastapainoksi otetaan 200 000 oman maan köyhintä, niin mitä olis voitu tuolla miljardilla tehdä heidän hyväkseen ? Jakolasku 1 000 000 000/ 200 000 tuottaa luvun 5000. Eli jokaiselle köyhimmälle suomalaiselle olis voitu antaa 5000 € vuoden aikana.

Per-ole Stenman

Tämä johtu siitä että Sipilä ja Orpo leikkavat köyhiltä mitä kerke että he ittse ja rikkat saavat syödä seisovasta pöydästä ja kuin sitä jakovara ei koskan tule köyhille muuten kuin Hurstin kautta niin jono kasva ja se taas on Sipilän mielen kuin saa sitä eroarvoisuutta kasvatettu niin jää hänellekin lisä raha Kyllä tämä kokomus keskustan kusetus täytyy saada loppumaan.

Pohjois Savo

Saulikin olisi varamaan helposti voinut presidenttinä typistää itsenäisyyspäivän juhlat ja kutsua sinne vain veteraanit. Säästyneet varat olisi voinut ohjata suoraan ruoka-apuun ja esim. asunnottomille. En ole koskaan katsonut itsenäisyyspäivän juhlia juuri tästä syystä, koska mielestäni niin kauan, kun maassa on asunnottomia ja ihmisiä, jotka joutuvat turvautumaan ruoka-apuun, on suorastaan etovaa tuhlata rahaa turhaan eliitin juhlintaan. Juhliin kutsutuille, kun on suurimmalle osalle jo omat juhlansa, jossa heitä palkitaan ja juhlitaan, esim. urheilu ja elokuva ym. gaalat.

Teemu Heino

Tätähän voisi sanoa härskiksi avaukseksi. Että tällaisen keräyksen kohdalla presidentti kyllä sanoo että se ei ole oikein mutta hänellä ei ole valtaa tehdä (eli voi puhuakin mitä tahansa) asialle mitään. Miltähän ruokajonossa jonottavilta tämmöinen puhe tuntuu

Markus Vuorivirta

Samainen Sauli Niinistö kuitenkin allekirjoitti mm. aktiivimalli-lain joka pienentää näiden vähäosaisten tuloja entisestään... Sadoilla euroilla vuodessa. Niin. Ehkä allekirjoittamattomuus ei olisi estänyt lain läpirunnomista mutta olisi ollut symbolinen ele, ettei hyväksy asiaa.

Marja-Liisa Kalkela

Allekirjoitus vain vanha perinne Kekkosen ajoilta.
Vai luuletko että Orpo-Sipi olisi jättanyt tekemättä lakia joka on sovittu EU?
Johan tuohon suuntaan on menty -94 lähtien jos et ole sattunut huomaamaan.
"Työn ja sosiaaliturvan yhteensovittaminen"!
Vai miksi se malli on jo Saksassa,Tanskassa ja Briteissä ollut ?
Ja miksi se työttömien kyykytys oli jo Vanhasen hallituksen tilaaman USA konsulttifirman MacKinseyn listalla?

Kun vilkaisin Kelan lakeja työttömien tukien kohdalta ei missään ole niin paljon harakanvarpaita ja rukseja vuosien varrella kuin juuri noissa.Tämä laki kumoaa tämän lain .
Vihapuheet työttömiä kohtaan vuosien mittaan sosiaalisessa mediassa
on antanut "kansalta" luvan kyykyttää ex-palkansaajia,työttömiä.
Hehän on laiskoja,pussikaljaa juovia sossupummeja.
Samalla kritisoivat itse nostaa kaikki Kelan etuudet verovaroista tulojensa päälle eikä näe siinä mitään ongelmaa.

Samoista veroveroista on "Sossupummeja" kaikki 5,4 mil. kansasta jotka saa Kehdosta-hautaan asti Kelasta etuudet,tuet,vähennykset,lisät ja eläkkeet. Oli rikas tai tuloton työtön.

Risto Nikander

Ainakin Raili Sergejeff ja Terho Niklulainen ovat oikeassa. Samoin Petri Myllyaho. Mutta kustannuksiin ei riitä sadat miljoonat. Kokonaiskustannuksissa ollaa jo lähempänä kahta milradia kuin yhtä. Sen selvityklseen ei vaan riitä halua. Kaikkein hulluinta on, että vihervassurit pyrkivät ratkaisemaan koko maailman "hädänalaisien" ongelmat. Ja aloittavat sellaisista, kuin meillä onm näitä nuoria lähi-idän miespuolisia ihmeitä.

Marja-Liisa Kalkela

Ensinnäkin ne "vihervassarit" jonka Soini keksi on esim.Vihreät porvarit
Vanhasen II-hallituksesta . Ja pääministerit sopii EU politiikasta.Pääministerit sopii maahanmuutosta . -03-18 pääministerit on ollut Kepu,kok.
Pakolaisista sopi "vihervassarit" Kepu,kok,PS/Sin.porvarihallitus -15-18.
vas,sdp,vihr. nyt oppositiossa.
Uusista kiintiöpakolaisista on jo sovittu.
Tienaisko jotkut tahot edm?

Timo Eriksson

Ei tässä nyt mikään Einstain tarvi olla kun ymmärtää että nyt pitäisi välittömästi korjata niitä syitä miksi ihmisten ylipäätään pitää turvautua lepäjonoihin. Toki "leivän" turvaaminen on heille ensiapu, mutta Hurstin mukaan leipäjonojen "asiakasmäärä" kasvaa vuosi vuodelta.....

Timo Eriksson

Ei tässä nyt mikään Einstain tarvi olla kun ymmärtää että nyt pitäisi välittömästi korjata niitä syitä miksi ihmisten ylipäätään pitää turvautua lepäjonoihin. Toki "leivän" turvaaminen on heille ensiapu, mutta Hurstin mukaan leipäjonojen "asiakasmäärä" kasvaa vuosi vuodelta.....

Helena Adel

Ai niin, tämä on taas se yksi päivä vuodessa, jolloin vakiintuneen perinteen mukaan kokkaripresidentin kuuluu muistaa köyhiä... Btw: "Helsingin pörssin osinkokeväästä on tulossa historiallinen... ”Kaikki viittaa siihen, että nyt tehdään uusi osinkoennätys”, Kauppalehden analyytikko Ari Rajala arvioi."

Raili Sergejeff

Onhan Niinistöllä ollut aika paljon näitä ulostuloja, joilla haluaa eriarvoistaa ihmisiä.

"Niinistön mukaan kirjoja lainaavat voisivat myös maksaa siitä. Samalla hän esittää käyttömaksua kunnallisille urheilu- ja vapaa-ajanpalveluille.
Niinistö esitti kantansa Yleisradion ruotsinkielisissä uutisissa"

//sarkasmi alkaa//Ei olisi järkevää, että rahvas voisi sivistää itseään ilmaisten kirjojen avulla. Eihän se myöskään olisi mitenkään järkevää, että rahvaalla olisi myös mahdollisuuksia kohentaa terveyttään ilmaisilla liikuntapalveluilla, eläisivät vielä hyväkkäät liian kauan sen takia.//sarkasmi päättyy.

Lainaus MTV:n uutisista joulukuulta 1997

Marja-Liisa Kalkela

Ulostuloja on kaikilta 200 kansanedustajalta aina ollut. Mutta pitää muistaa ettei yhden kansanedustajan ei yhden ministerin päätöksillä päätetä eduskunnassa mistään.Siihen tarvitaan aina eduskunnan enemmistön lupa.Joka on aina hallituspuolueiden eduskuntaryhmät .
Edes Lipponen eikä Katainenkaan voinut yksin päättää mistään.Sen kieltää jo perustuslakikin.
Täällä kun on eri tapa kuin Pohjois-Koreassa missä yksi päättää ja muut ovat samaa mieltä.
Siksi meill on nyt 9 eri puoluetta ja 200 eri puolueiden kansanedustajaa.

Jarkko Kainulainen

Ja toine asia on asunnottomuus mikä sivuutetaan näköjään aina kun ihminen joutuu tuollaiseen vaikeaan tilanteeseen ei yleensä ymmärretä kun omalla tilillä on että kuonka vaikeaa sieltä on nousta omin avuin on suorastaan häpeällistä että oman maan kansalaisten perus asiota ei suostuta hoitamaan sille tasolle että normaali elämä olisi rdes lähtökohdiltaan mahdollista jokainen voi mielessään ajayella mitenpä pystyisi edes töihin menoa ajatella jostain porttikongista kun ei ole mahdollisuutta edes ruoan laittoon saati pesulla käymiseen tai vaikka nyt pyörisi tousten nurkissa ei sekään kovin mieltä kohottavaa varmasti ole kyllä tässä maassa putäisi omien perustarpeet laittaa ensin kuntoon ajatelkaapa että mashanmuuttajien asiat laitetaan heti kuntoon kadulle nekin joutuisi muuten niin miksi ei voida omia auttaa.

Marja-Liisa Kalkela

Voi ei mitään hätää. Leipäjonot poistuu,asunto löytyy kaikille .Samoin työtä on kaikille .
Lapsilisiä ja eläkkeitä korotetaan . Kultaa ja mirhamia luvataan taas heti -19
tammi-maaliskuun aikana.
Nimittäin puolueiden vaalikopeissa oikein kansanedustajaksi uudelleen pyrkivien suulla.
Ja vaalikopissa kansa valitsee taas samat päättäjät jotka on köyhyyttä lisännyt leikkauksilla.

Jari Kaisla

Kansanedustajien etuja:

Pitkät lomat

- Kansanedustajilla on istuntotaukoa, lomaa, 4,5 kuukautta vuodessa.
-Kevätkausi alkaa helmikuun alkupuolella. Ennen pääsiäistä on viikon loma. Kesälomalle lähdetään ennen juhannusta.
-Syyskausi alkaa syyskuun alussa. Syksyllä on loka–marraskuussa viikon tauko Pohjoismaiden neuvoston kokouksen aikana. Joulun viettoon eduskunta pääsee kohtuullisesti ennen joulunpyhiä.

Lyhyet viikot, palkka juoksee

- Maanantaisin eduskunnassa ei ole istuntoja, ja perjantaisin istunnot päättyvät viimeistään kello 13.30.
- Kansanedustaja saa joka kuukausi palkkansa, riippumatta poissaoloista tai työtunneista.
- Vaikka yhteiskuntasopimuksessa kansan työaikaa pidennetään 24 tunnilla ja julkisen sektorin lomarahoja leikataan, kansanedustajat eivät voi näihin talkoisiin osallistua. Koska kyseessä on virallisesti palkkio edustajantehtävästä, kansanedustajilta ei ole työaikaa eikä lomarahoja.

Hyvä eläke ja työttömyysturva

- Kansanedustajien eläke kertyy liki kolme kertaa nopeammin kuin kansalla ja täyden eläkkeen saa 15 vuodessa.
- Ennen vuotta 2011 eduskuntaan tulleet voivat saada sopeutumiseläkettä. Se on käytännössä ollut edustajien työttömyysturva. Sopeutumis­eläkkeellä ei ole alaikärajaa ja sitä voi saada viralliseen eläkeikään asti.
- Vuoden 2011 jälkeen kansanedustajiksi valitut saavat vain sopeutumisrahaa ja se kestää vain 1–3 vuotta edustajavuosista
riippuen.

Kohtuullinen kuukausipalkka

- Kansanedustajan palkka on 6 407 euroa kuukaudessa. Jos edustajavuosia on takana yli 12, palkka on 6 887 euroa.
- Puhemiehen palkka on 11 792 euroa ja varapuhemiesten 9 830 euroa.
- Eduskuntaryhmän puheenjohtajille ja valiokuntien puheenjohtajille maksetaan 720 tai 1 188 euron lisäkorvaus.
- Lisäksi kansanedustajat saavat asuinpaikastaan riippuen 987–1 809 euron verottoman kulukorvauksen.

(Lähde: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001159691.html)

Jari Kaisla

Kansanedustajat ansaitsevat pelkästään lomia pitäessään enemmän kuin keskituloinen Suomalainen koko vuoden töissä ollessaan. Mitenkähän se oli nyt oman aktiivisuuden laita siellä eduskunnassa kun näitä naurettavia aktiivimalleja luodaan vähäosaisille?

Teppo Oikari

Hyvä Sale! Jatketaan vain samaan malliin seuraavat 6 vuotta niin huomannet sitten ihmetellä että eipäs enää olekaan köyhiä Suomessa kuin kourallinen.

Aivan niin, he menehtyivät nälkään, tauteihin ja nikkelimyrkytykseen. YKn Agenda 21 toteutettu. Sitten ansaitulle vanhuuseläkkeelle. :)