Maanantai 27.5.2019

Mykkänen nosti heti sisäministerin akuutin haasteen: ”Meillä on 10000 kielteisen päätöksen saanutta turvapaikanhakijaa”

Luotu: 
6.2.2018 17:10
Päivitetty: 
6.2.2018 17:27
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen siirtyy sisäministeriksi ja hänen tilalleen nousee Anne-Mari Virolainen.
|

Sisäministeriksi nouseva Kai Mykkänen (kok.) puhui kokoomuksen tiedotustilaisuudessa heti maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministerin paikalta uusiin tehtäviin siirtyvä Mykkänen totesi, että on ”nöyräksi vetävä mahdollisuus päästä sukupolven yhden suurimman ilmiön äärelle”.

–Siihen, miten maahanmuutto ja eurooppalaisen turvallisuusympäristön muutos näkyvät Suomessa, Mykkänen tarkensi tiedotustilaisuudessa.

Mykkäsen mukaan Suomea tulee kehittää maailman turvallisimpana maana, mutta samalla avoimena ja kansainvälisenä. Hänen mielestään akuutti haaste on se, että ”vastaanottokeskuksissa on 10 000 kielteisen päätöksen saanutta turvapaikanhakijaa”.

–Miten kohtaamme heidät inhimillisesti ihmisinä ja samalla varmistamme, että Suomessa ei tapahdu jakoa laillisesti ja laittomasti maassa oleviin, Mykkänen sanoi ja lisäsi, että muuten perusturvallisuusajatus kaatuu.

Mykkänen haluaa viedä eteenpäin osaajien houkuttelua Suomeen. Hän huomauttaa, että Suomen on tärkeä saada kaikki Suomessa laillisesti asuvat aidosti kotoutumaan. Hänen mukaansa kyseessä on isompi asia kuin pelkkä turvapaikanhakijoiden määrällinen kohtelu. Mykkäsen mielestä kyse on Suomen henkisestä ilmapiiristä ja siitä, koetaanko Suomi kansainväliseksi vai käpertyneeksi maaksi.

Mykkäseltä myös kysyttiin tarkennuksia maahanmuuttopoliittisiin kysymyksiin. Hän painotti, ettei Suomeen saa syntyi laittoman työvoiman markkinoita ja puhui Euroopan yhteisetä ratkaisusta, joka tulisi saavuttaa inhimillisesti sääntöjä luoden.

Kielteisen turvapaikanhakijoiden piilottelusta hän totesi, ettei se ole ratkaisu, eikä hän kannata Suomea, joka jakaantuu.

Uusi Suomi kysyi Mykkäseltä myös tapauksesta Joutsenon vastaanottokeskuksen säilöönottokeskuksessa viime viikolla. Siellä ihmiset ovat protestoineet säilöönottoa kieltäytymällä ruuasta. Lisäksi Kaakkois-Suomen poliisi tutkii karkotusta odottaneen itsemurhatapausta.

Mykkänen ei halunnut ottaa tapaukseen kantaa, mutta totesi olevan erittäin valitettavaa, että tietyllä tavalla häiriökäyttäytyminen on viime aikoina yleistynyt kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden joukossa. Mykkäsen mukaan on varmistettava, että viranomaisilla on riittävät valmiudet puuttua tilanteisiin.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Metkaa kun sisäministeriön asioita maahanmuutossa on ajanut porvarit-07-18?
Kok Holmlund-07-11
Krst Räsänen-11-15
Kok Stub/Risikko nyt Mykkänen.
Hallitukset on ollut kepu ja kokoomuksen. Maahanmuutosta EU sopinut kummankin pääministeri+sisäministerit.

Antti Kostet

Kaksi edellistä kokoomuksen sisäministeriä eivät saaneet aikaiseksi mitään rajoitteita kansainvaelluksille maahamme. Nyt olisi uudelle ministerille hyvä mahdollisuus ottaa käyttöön Tanskan demareiden malli, jolla vältytään tarpeetomalta ja kalliilta matkailusta halki euroopan vuotavien rajojen.

Mikko Toivonen

Mykkäsen tulisi ihan ensimmäiseksi lukea huolellisesti mitä kommentoijat ovat kirjoittaneet Tanskan demareiden ajatuksista asiaa koskevassa tämän lehden artikkelissa. Ne sivuavat oleellisesti sitä miten kansalaisten kokeneet ajattelevat täällä ja Tanskassa sekä poimittavissa on vihjeitä miten sekä maahanmuutto-, että turvapaikka asioita pitäisi kaikkien eduksi hoitaa.

Nythän asiat ovat sitten sisäministeri Orpon reagoimattomuudesta alkaen erittäin huonosti ja vastoin kansalaisten pääosan tahtoa hoidettu.
Mykkäsellä on luottoa mutta tässä nyt todellisen näytön paikka.

Marja-Liisa Kalkela

Se vain on niin että yksi ministeri ei yksin päätä mitään.Vaan ministerivaliokunnassa kaikki ministerit yhdessä.
Suuressavaliokunnassa tehdään EU päätökset ja hallituspuolueiden kaikki eduskunnataryhmät yhdessä sanoo enemmistönä viimeisen sanan.
Sopimuksethan on tehnyt Kepu,kok pääministerin sopimana.
EU-valtio Suomen puolesta.Siis Suomen kanta.

Hannu Rautomäki

Mykkäselle hatun nosto avoimmuudesta.
Se ei kuitenkaan ole valtaapitävien puolesta avointa, vaan tabu, kuinka maahanmuutto lisää väkivaltaa, raiskauksia, kokonaistyöttömyyttä ja sosiaalikustannuksia kautta linjan.
Esimerkiksi viimeisin tieto ulkomaalaisten työttömyydestä on ajallisesti kaukaa kristillisdemokraattien lehdestä, ja sen jälkeen hallitukset ja media ovat vaienneet. Koska nykyään tilanne on vieläkin huonompi.
http://www.kdlehti.fi/2015/03/16/maahanmuuttajien-tyollisyysaste-on-vain...
http://www.aamuset.fi/uutiset/3772412/Tavio+Ulkomaalaisissa+sosiaalietuu...
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/448021-nousua-jopa-521-ulkomaal...

Jari Kaisla

Hallitsematon maahanmuutto on siinäkin mielessä valtava ongelma, että kun rahaa pitää tavalla tai toisella siirtää näille maahanmuuttajille niin se on poissa sitten varsinaisilta Suomen kansalaisilta. Nämä uudet maahanmuuttajat vetävät tavallaan syvemmälle taloudellisiin ongelmiin myös ennestään maassa asuvia Suomalaisia, koska heiltä leikataan rajusti. Parempiosaisille tämä ei ole Suomessa toki ongelma eikä mikään, sillä heillä on varaa maksaa 100+ euroa enemmän kuussa mutta pienituloisille tämä voi tarkoittaa 10-20% menolisää kuussa jo ennestään mahdottomassa tilanteessa.

Ongelmat eivät myöskään lopu lisäämällä maahantulokiintiöitä, sillä nämä "ihmistehtaat" kaukana etelässä tuottavat valtavasti uusia lapsia kurjuuden keskelle lisää vaikka ovat ennestään jo hallitsemattomissa väestöongelmissa. Ongelmat täytyisi saada kuriin lähtömaissa eikä siirtää niitä maihin jotka ovat huolehtineet oman kansansa hyvinvoinnista ja vakaista oloista vuosikymmeniä.

Eero Pekonen

Olisihan kokoomuksella ollut sisäministeriksi päteväkin ja toimialaa tunteva mies, nimittäin kansanedustaja, ylikomisario Tolvanen. Hän ei kuitenkaan käy Orpolle, koska silloin olisi paljastunut hänen sisäministerikauden virheet maahammuuttokysymyksessä. Maahanmmuttajien rekisteröintikeskus, jossa kaikki toivotettiin tervetulleeksi Suomeen oli Orpon naivismin huippu.

Juha Wiklund

Onko yllätys ettei populisti Mykkäsellä ole vastausta kuinka päästä laittomasti maahamme jääneistä ihmisistä eroon.

Kunnon työ 9€ päiväpalkalla kilvottaisi varmasti enemmistön halut palata takaisin rikkaaseen kotimaahansa missä on kunnollista ruokaa tarjolla. Sen sijaan kuin tehdä pitkiä työpäiviä suomalaisten tapaan pakolla jotta almoja voisi ruokajonoissa pakkasessa vartoa.

Pekka Salminen

USA:ssa on noin 16 (+-4) miljoonaa laitonta siirtolaista. Jos Suomessa olisi samassa suhteessa näitä laittomia lukumäärän pitäisi silloin olla 250000. Tosin USA:ssa ei näille anneta rahaa ja asuntoja, he saavat itse hankkia kortteerinsa ja ruokarahat ja useimmiten se tarkoittaa jonkunlaista työpaikkaa.

Suomessa pitäisi mennä samanlaiseen maahanmuuttopolitiikkaan.

Juha Wiklund

Onko yllätys ettei populisti Mykkäsellä ole vastausta kuinka päästä laittomasti maahamme jääneistä ihmisistä eroon.

Kunnon työ 9€ päiväpalkalla kilvottaisi varmasti enemmistön halut palata takaisin rikkaaseen kotimaahansa missä on kunnollista ruokaa tarjolla. Sen sijaan kuin tehdä pitkiä työpäiviä suomalaisten tapaan pakolla jotta almoja voisi ruokajonoissa pakkasessa vartoa.

Ilkka Tähtinen

Eikö niitä osaajia kannattaisi houkutella kehittyneistä länsimaista tai Aasiasta (Singapore, Japani, Etelä-Korea, Kiina ym). En näe kouluttamattoman työvoiman houkuttelua järkevänä ellei tarkoituksena ole romuttaa palkkatasoa tai luoda halpatyömarkkinoita?

Seppo Virkkula

Kuulostaa pahasti siltä, että hän aikoo jaella oleskeluluvat kaikille kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneillekin, jotteivat he olisi enää laittomasti maassa, kun ei tunnu pystyvän tai haluavan tehokkaasti poistaa maasta. Jos tämä toteutuu, niin Suomi on toistamassa Ruotsin virheet ja vielä paria astetta pahempana, vaikka Ruotsissa on juuri havaittu tällainen löysäily nimenomaan suureksi virheeksi.

Milli Maja

Kylläpäs oli taas ympäripyöreitä puheita. Mykkänen tekee juuri niin kuin Orpo käskyttää. Mitään ei tule tapahtumaan tämän hallituksen aikana, muuta kuin suomalaisten veronmaksajien vyönkiristys, jotta voidaan maksaa nämä turvapaikanhakijoiden elättäminen. Migrin mukaan yksi turvis maksaa vuodessa 15000 e. Eli nämä nykyiset 30 000 mitä näitä on. Maksaa vuodessa 450 miljoonaa, kyllä Suomi on rikas maa!! Lisäksi tulevat muut kulut lääkäri, tulkki ym palvelut. Olisiko lähellä miljardia. Ne jotka haluavat tätä maailmaa syleilevää inhimillisyyttä saisivat maksaa koko hoidon ihan omasta pussista.

Jaakko Karki

Ministeri Mykkänen, ole mies ja mittasi veroinen Suomalainen, poista nyt joutuisasti maasta ne 10 000 laittomasti maassa olevaa, ja lopeta se järjetön valitusrumba turvapaikka hakemuksissa. Ensi vaaleissa tulokset mitataan.

Jaakko Karki

En ole lainkaan yllättynyt siitä että häiriökäyttäytyminen on viime aikoina yleistynyt kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden joukossa. Suomalaiset lutherilaiset papit ja piispat näyttivät esimerkkiä lentoasemilla ja tuomiokirkossa kuinka viranomaisia vastustetaan. Suosittelisin asianomaisille papeille ja piispoille pitkää matkaa omalla kustannuksellaan esimerkiksi Bangladeshiin puhumaan Rohingoille armosta ja autuudesta.

Pertti Ikonen

Olisikohan huoltosuhdetta jo parannettu riittävästi ja maahanmuuttobusinesta syöttävät varat pumpattu ulos eli loppuneet. Nyt pitäisi saada lisää rahaa koneistoon tai palauttaa kielteisen päätöksen saaneet sinne mistä ovat tulleetkin. Ja rahaa palauttamiseenkin tarvitaan.