Tiistai 22.1.2019

Vaatimus hallituksesta: ”Turvapaikkahakemusten käsittely siirrettävä EU:n ulkopuolelle”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.2.2018 09:34
  • Kuva: Laura Kotila/Valtioneuvoston kanslia
    Kuva
    Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho vaikuttaa myös hallituspuolueiden johtajien "triossa".
|

Hallituspuolue Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho toistaa puolueen vaatimuksen turvapaikkahakemusten käsittelyn siirtämisestä Euroopan ulkopuolelle.

Terho viittaa blogissaan Tanskan suuren oppositiopuolueen Sosiaalidemokraattien ehdotukseen. Tanskan demarit sulkisivat rajat ”spontaaneilta” turvapaikanhakijoilta ja siirtäisivät kaiken turvapaikkahakemusten käsittelyn EU:n ulkopuolelle, esimerkiksi Pohjois-Afrikkaan eräänlaisiin vastaanottokeskuksiin.

Sininen tulevaisuus on aiemmin esittänyt vastaavaa, ja Terhon mukaan samoilla linjoilla on myös Ruotsin kokoomus.

– Tulevaisuudessa ei voi enää esiintyä samanlaista turvapaikkashoppailua kuin vuonna 2015, Terho linjaa Puheenvuoron blogissaan.

Hänen mukaansa ”nykyjärjestelmä on huono turvapaikkaprosessin alusta loppuun saakka”.

– Suomessa on tällä hetkellä tuhansia kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita, joita ei saada palautettua kotimaahansa. Osa on vastaanottokeskuksissa, osa kadonnut teille tietymättömille. Nyt sitten kiistellään, mitä eri palveluita heille pitäisi tarjota suomalaisen veronmaksajan kustannuksella, vaikka koko tällaista keskustelun aihetta ei pitäisi olla edes olemassa. Jos ja kun turvapaikkahakemukset tulevaisuudessa käsitellään EU:n ulkopuolella, tämäkin pulma ratkeaa samalla, Terho jatkaa.

– Ehdotan Sinisten puheenjohtajana siksi jälleen kerran, että turvapaikkahakemusten käsittely siirretään EU-alueen ulkopuolelle. Se on paras keino torjua turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttöä. Samalla vapautuu paljon resursseja todellisten hädänalaisten auttamiseen, hän linjaa.

LUE MYÖS:

Tanskan demaripuolue: Rajat kiinni turvapaikanhakijoilta – vastaanottokeskukset Afrikkaan

Mykkänen nosti heti sisäministerin akuutin haasteen: ”Meillä on 10000 kielteisen päätöksen saanutta turvapaikanhakijaa”

Sininen tulevaisuus: Turvapaikkahakemusten käsittely siirrettävä Euroopan ulkopuolelle – Suomen lakiin saatava ”todellinen” elinkautinen

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kimmo Tallqvist

Arvopohja on tähän mennessä ollut se että sinisilmähölmöt humanismi- ja maailmanparannuskiimoissaan ottivat tänne itsekkäimmät ja härskeimmät muukalaiset joilla oli varaa maksaa ihmissalakuljettajille.
Todelliset hätää kärsivät ovat edelleen pakolaisleireillä ja heistä promille päätyy eurooppaan pakolaiskiintiöiden kautta.
Eurooppa ostaa omantunnon ja turvapaikkabisnes kukoistaa mutta mitään juuri syitä ei ratkaista,tuodaan vain ongelmia omille kotikulmille.
Järjen köyhyyttä roudata tänne muutama prosentti köyhien maiden tuntemattomia muukalaisia joutenolemaan täällä länsimaisella sosiaaliturvalla.
Ne jotka pääsivät kävelemään rajan yli ovat täysin epäonnistuneen turvapaikkapolitiikan luomaa sosiaaliturva eliittiä.
Kaikki annetaan vastikkeetta ja lomallakin voi käydä siinä kuulemma niin hengenvaarallisessa lähtömaassa heti sen jälkeen kun pakolais-status on saatu ?
Lapsetkin voi lähettää takaisin sinne kulttuuriojentautumaan ja ympärileikattavaksi.
Kuinka se lähtömaa heti on lomailukelpoinen senjälkeen kun pakolais-status on saatu mutta niin henkeä ja terveyttä vaarantava ja vainoa tuottava turvapaikkaprosessin hakemusvaiheessa ?
Toki joukossa on aitoa apua ja turvaa tarvitsevia ja heitä autan ilman ennakkoluuloja.
Heidät tulee ehdottomasti erotella elintasoturisteista ja hakemukset käsitellä ennen maahantuloa.
Työperäiset maahanmuuttajat ovat taas ihan eri porukkaa ja eikun tervetuloa vaan tänne töihin ja maksamaan veroja.

Milli Maja

Terho on aivan oikeassa. Mutta kun täti Merkel ei halua ja siinähän pienet maat kuin Suomi ja Tanska vikisevät. Tarvitaan vielä muutama pakolaisaalto ja lisää ongelmia, jotta EU:ssa ruvetaan tosissaan miettimään ratkaisuja.
Turvapaikan saaneetkin maksavat, migrin pomon mukaan 15 000 e/vuosi, laskekaa siitä. Sata tekee 1,5 miljoonaa ja kuinkas monta heitä olikaan Suomessa useita kymmeniä tuhansia, pari tuhatta tulee lisää joka vuosi. Nuokin rahat voitaisiin käyttää vaikka poistamaan leipäjonot.

Marja-Liisa Kalkela

Kannanotto tuohon on kuin veteen piiretty viiva.
Vähän kuin oppositossa astusti Kreikan tukipaketteja mutta hallituksessa maksoi Kreikan III-tukipaketin 86 Mrd.
Eli tekivät sen mitä Keskustan ja Kokoomuksen hallitukset oli sopinut eduskunnan enemmistönä.
Sinisten eduskuntaryhmällä ei enemmistön päätöksiin vaikuteta.

Jaakko Karki

Korkea aika saada jotakin tolkkua tähän järjettömään elintaso shoppailu maahanpyrkimiseen ja sen kustannuksiin. Tapahtuneilla 2015 - 2018 "kansainvaelluksilla" ei ole paljoakaan tekemistä minkään turvapaikkan hakemisen kanssa kun juostaan lukuisien turvallisten maiden kautta korkeimman ilmaisen sosiaaliluukun maahan, kuten Suomeen.
Tanskan sosiaalidemokraatit ovat oikealla asialla ja on hyvä että ministeri Terho on ottanut tämän asian ajettavakseen. Nyt hänen pitää puhua kiireesti Sipilälle, Orpolle (joka aiheutti sisäministerinä ollessaan koko sopan) ja uudelle sisäministeri Mykkäselle. Ääniä tulee vaaleissa jos tämän asian hoitaa.

Erkki Martikainen

Tuota voisi jo väittää totuuden muunteluksi mutta ehkä se sitten on kuitenkin vain niin että Makkoselle totuus esittäytyy toisenlaisena.

Tasavallan presidentti nimitti Terhon eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeriksi Sipilän hallitukseen vasta perjantaina 5. toukokuuta 2017.
Kesäkuussa 2017 Terho erosi perussuomalaisten eduskuntaryhmästä 20 muun kansanedustajan kanssa. Ryhmän jäsenistö perusti samassa kuussa Sininen tulevaisuus -yhdistyksen, joka rekisteröitiin puolueeksi 15. marraskuuta 2017. Terho toimi Sinisen tulevaisuuden de facto puheenjohtajana sen perustamisesta saakka,kunnes hänet valittiin virallisesti sen puheenjohtajaksi puolueen ensimmäisessä puoluekokouksessa 16. joulukuuta 2017.

Jarmo Makkonen

Martikainen nyt käsittää ongelman omalla vinolla tavallaan. Perussuomalaisten olisi tietenkin pitänyt lähteä hallituksesta kun väkeä lappasi sisään eikä vain vihellellä. Nyt se on myöhäistä rypistää kun on housuissa. Terho on ollut koko hallitusajan (ennen sinisiä) perussuomalaisten johtoryhmää.

Tapio Mäkeläinen

Niin, olisihan sinne 2015 voinut ajaa Leopard II pataljoonat ja ampua ne pakolaiset. Sitähän moni toivoi. verta pakkiin. Tai halvemmaksi olisi tullut ajaa yli ja liiskata hankeen . Olisi kalliit ammukset säästyneet. En tiedä olisiko varusmiehiä saanut käyttää mutta varmaan vapaaehtoisia olisi ollut jonoksi asti. Kiitos Suomi kaljupäitä.

Jos oli tuo tyhmä kommentti minulta niin yhtä huonoja ovat nuo natinat tilanteesta joka silloin tuli puskista kaikille. Nyt tilanne on täysin rauhoittunut ja sama koskee Välimeren ylittäjiä. Vuoden 2018 budjetissa on 270 miljoonaa maahanmuuton kuluihin eikä kymmeniä miljardeja, joita sitten Vimpelin Essolla puidaan.

Terho ajatus on hyvä mutta suomalaiseen alisuoriutujatyyliin se tietysti pitää lytätä jollain mutu-tuntumalla. joku taas onnistuu kaivamaan jopa Kreikan tukipaketin esiin.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Vuoden 2018 budjetissa on 270 miljoonaa maahanmuuton

Ja -15 PS/SIN. lahjoitti Saksan ja Ranskan pankkien riskiluottosta syntyviin velkoihin 86 Mrd."Kreikka" peitenimellä III-tukipaketin.

Sinisten korpivaellus jatkuu !
Presidentinvaalien ajan sivussa ilman omaa ehdokastaan olleet kristillisdemokraatit ja sininen tulevaisuus ovat menettäneet kannatustaan vajaan prosenttiyksikön. Sinisen tulevaisuuden kannattajia tosin osuu kyselyyn niin vähän, että suhteellisista muutoksista ei voi vetää pitkälle meneviä johtopäätöksiä.
Kannatus 1,6% -0,7%

Siniset käyvät tällä hetkellä kovaa kamppailua kategorian "muut puolueet ja ryhmittymät" kanssa – ja häviävät.
YLE 8.2