Sunnuntai 20.1.2019

Kansanedustaja ällistyi tuoreesta Väyrys-käänteestä: ”Ainekset elokuvalle”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.2.2018 10:21
  • Kuva: Alma Media arkisto / Kimmo Penttinen
    Kuva
    Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kummastelee europarlamentaarikko Paavo Väyrysen liikkeitä.

Kansanedustaja, sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo hämmästelee europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (kesk./kp.) viimeisimpiä käänteitä.

Facebook-päivityksessään Elo nostaa tikunnokkaan, kuinka keskustan kunniapuheenjohtaja on viimeisen vuoden aikana ehtinyt pyrkiä presidenttiehdokkaaksi oman valitsijayhdistyksen ehdokkaana ja Helsingin kunnanvaltuustoon kristillisdemokraattien listoilta ennen kuin hän ilmoitti hakevansa keskustan puheenjohtajaksi.

Nyt tiistaina Väyrysen perustama kansalaispuolue ilmoitti, että Väyrynen on myös heidän pääministeriehdokkaansa kevään 2019 eduskuntavaaleissa. Tästä Väyrynen ei pitänyt, vaan lähetti oman tiedotteensa, jossa hän kipakkaan sävyyn ilmoitti, ettei häneltä kysytty nimensä käytöstä ”ehdokashankinnan käynnistämiseen”.

–No niin. Ensin perustetaan uusi puolue, käydään kunniapuheenjohtajana keskustan kimppuun, mennään KD:n listalle ehdokkaaksi, ollaan valitsijayhdistyksen ehdokas presidentinvaaleissa, sivutuotteena hajotetaan Suomen kommunistinen puolue [linkki], haetaan keskustan puheenjohtajaksi ja nyt ärähdetään perustetulle puolueelle. Onhan tässä ainekset elokuvalle, Elo äimistelee.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Lainaus:
–No niin. Ensin perustetaan uusi puolue
Olisi elokuvan aiheita useampikin nykyään.
Ensin ollaan "työväenpuolueena" 12v oppositiossa.-15 käännetään takki porvariksi .Hajoitetaan puolue ja perustetaan uusi .Jatketaan samalla nuotilla "työväenpuolueena" .
Ei taida sinistä Jytkyä tulla?

Pentti Westerholm

PerusS taipaleesta saisi mahtavan ja mielenkiintoisen elokuvan.Aloitettaisi Veikko Vennamosta joka erosi silloisesta maalaisliitosta ja perusti oman puolueen.Saatiin aikaiseksi ensimmäinen jytky,mutta se hajoitettiin rahan voimalla.Soini aloitti palaneista raunioista ja teki superjytkyn.Superjytky hajoitettiin puolueeseen soluttautuneista valankumoksellisista jota vaihtoivat oman miehityksen johtoon.Istuva johto joutui syrjään ja muuttui aivan siniseksi.Tässä jos missä on draaman aineksia elokuvaksi .

Ilkka Tikkanen

Aikamoista nokittelua puolin ja toisin. Ollaan vaan äänestäjiä se näköjään riittää, kun asiallisempaa tahtoa ja asioiden hoitoa ei tunnu löytyvän miltään suunnalta. Varmaan kansakunta on kauttalinjan nokitteluvaiheessa. Niin monta mieltä kuin on miestä ja naista.

Mauno Strandén

Jäsenistö persuissa näki, että Soini vei puolueensa kepulin ja kokkelin sylikoiraksi joka teki mitä edellä mainitut halusi. Niin eikö jäsenillä ollut oikeutta palauttaa puoluetta oikeille raiteille, minkä ohjelman mukaan puoluetta äänestettiin? Puoluehan ei ollut pelkkä Soini, vaan kaikki äänestäjät ja jäsenet ja sillä oli säännöt ja kokous oli sääntöjen mukainen. Liekkö koskaan käynyt niin, että eka loikkaaja oli puolueen perustaja ja pahin puolueensa petturi?

Tapio Mäkeläinen

Oliko tässä lehden jutun aiheena Väyrysen venkulointi vai Simon Elo?
Simon on Simon mutta kyllä hänellä on vielä valovuosi Pavon suorituksiin.
Tuskin Simon Elon nimeä on mm Tiitisen listalla. En usko että Elon tukijoukoissa on aktiiveja Kommunisti venäjän faneja ja meille hävitys sodan juhlijoita.