Sunnuntai 20.1.2019

Kokoomuksella auki vielä lähes 20 paikkaa – Ilkka Kanervalta täystyrmäys 1188 e/kk -tehtävään

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.2.2018 15:26
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Ilkka Kanerva (kok.) haluaa jatkaa puolustusvaliokunnan johdossa. EU-asioita käsittelevän suuren valiokunnan puheenjohtajuus ei kiinnosta.
|

Kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanerva ei ole kiinnostunut eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtajan tehtävästä. Tehtävä on merkittävin kokoomuskierrätyksessä auenneista pariskymmenestä luottamustehtävästä.

–Ei kiinnosta lainkaan verrattuna nykyiseen valiokuntapuheenjohtajuuteen! Kanerva jyrähtää.

Nykyisin Kanerva toimii eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajana. Valiokunta saa kevään aikana käsiteltäväkseen muun muassa kiistellyt tiedustelulait. Kanerva on aiemmin kertonut järjestäneensä kevätkaudelle tutustumiskäynnin Tikkakosken kohuttuun Viestikoekeskukseen.

Suuren valiokunnan tehtävän paikka vapautuu ministerikierrätyksen seurauksena. Kokoomus päätti tiistaina nostaa suuren valiokunnan puheenjohtajan, kansanedustaja Anne-Mari Virolaisen uudeksi ulkomaankauppa- ja kehitysministeriksi. Arvioissa suuren valiokunnan uudeksi puheenjohtajaksi on povattu kokoomuksen kansanedustaja Arto Satosta.

Aiemmin eduskunnan varapuhemiehenä toiminut Satonen jäi ilman merkittävää luottamuspaikkaa, kun kokoomus sai puhemiehen paikan ja nosti tehtävään puhemiehistön ulkopuolelta sisäministeri Paula Risikon.

Kun Kanerva haluaa pysyä puolustusvaliokunnassa, Satoselle suuri valiokunta voisi olla mahdollinen hyvitys menetetystä paikasta puhemiehistössä. Suuren valiokunnan johtoon olisivat todennäköisesti käytettävissä myös Elina Lepomäki ja Jukka Kopra. Kokoomusryhmän varapuheenjohtajana toimiva Kopra ei kuitenkaan myönnä eikä kiistä omia pyrkimyksiään.

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtajalle maksetaan tehtävästä 1 188 euron kuukausittainen lisäkorvaus kansanedustajan palkkion lisäksi. Muiden valiokuntien puheenjohtajapalkkio on 720 euroa kuukaudessa.

Kokoomuksen ryhmäjohdolla on viikko aikaa laatia suunnitelma nimityskuviosta, jossa täytetään myös Nurmijärven kunnanjohtajaksi siirtyvän ja eduskunnasta eroavan Outi Mäkelän sekä Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtajaksi siirtyvän Sanna Lauslahden valiokuntapaikat.

Kaikkiaan kokoomuksen nimitysruletissa tulee auki parikymmentä tehtävää, ja ryhmäkanslian arvion mukaan kaikki paikat on määrä saada täytetyksi kahden viikon kuluessa.

–Aikamoinen harjoitus tässä on edessä, Kopra kuvailee nimitysrulettia.

Avoinna olevat tehtävät:

Valiokunnat

-          Suuri valiokunta (puheenjohtaja)

-          Sivistysvaliokunta (varapuheenjohtaja)

-          Sosiaali- ja terveysvaliokunta (jäsen)

-          Perustuslakivaliokunta (jäsen)

-          Valtiovarainvaliokunta (jäsen & kokoomuksen valiokuntavastaava)

-          Tulevaisuusvaliokunta (varajäsen)

-          Hallintovaliokunta (varajäsen)

Muut

-          Parlamenttienvälinen liitto IPU, Suomen ryhmän johtokunta

-          Itämeren parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunta, varajäsen

-          Suomen Pankin & Sitran tilintarkastajat (puheenjohtaja)

-          Kelan tilintarkastajat

-          VR:n hallintoneuvosto

-          Finnfundin hallintoneuvosto

-          Neste oyj:n neuvottelukunta

-          tulevaisuuden kunta parlamentaarinen seurantaryhmä

-          korkeakouluvision parlamentaarinen seurantaryhmä

-          maakuntauudistuksen parlamentaarinen seurantaryhmä

Päivitetty klo 16.50: Listalta poistettu maininta STUK:n neuvottelukunnan paikasta. Juttuun ja otsikkoon korjattu paikkojen määrää.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Otto Ääri

Raflaavaa lirjoittaa tuo palkkio edellä tällainen juttu. Siitähän jää handuun jotain vajaa viisisataa. Ja kun Kanerva jo nyt saa tuon Puolustusvaliokunnan pja:n lisän 700,- niin eiä tuosta reilun kolmensadan lisäyksestä taitaisi jäädä käteen kun satanene ja vähän räpiät. Että ei tuo ole kovin suuri ihme, että Kanerva pistää mielenkiinnon ja innostuksen tuon edelle. Varsinkin, kun voin vain kuvitella suuren valiokunnan pja:n työmäärää.....

Tapio Mäkeläinen

Hyvä Ike!

Niinistö, Kanerva ja Tuomioja osoittivat kykynsä Krimin ja Ukrainan kriisin yhteydessä. Onneksi oli meillä heittää kisaan aikuisia, kokeneita ja fiksuja poliitikkoja eikä jotain 33,41 v diginatiiveja tai puunhalaajia.
Yritettiinkö Kanerva syrjäyttää poliittisesti merkittävästä postista ja asettaa joku notkeaselkäisempi siihen?

Eero Karisto

Tuo puheenjohtajan palkkion nostaminen otsikkoon on aika yllättävää. Toivottavasti se ei kerro mitään enempää Uuden Suomen toimituksesta.
Valitettavasti siitä saattaa jäädä lukijan alitajuntaan ajatus, että Kanerva olisi pohtinut asiaa nimen omaan tuosta näkökulmasta.

Harri Tapani

"Tuo puheenjohtajan palkkion nostaminen otsikkoon... siitä saattaa jäädä lukijan alitajuntaan ajatus, että Kanerva olisi pohtinut asiaa nimen omaan tuosta näkökulmasta."

Nimenomaan tuo tulee mieleen, kun tuosta työttömien "aktivoinnista" halvalla on ollut puhetta paljon :P

Johan sellaisesta parempituloinenkin hermostuu:

"180 000 € vuodessa tienannut työtön ex-johtaja suivaantui te-toimiston ehdotuksesta

Taloussanomat kertoi perjantaina 62-vuotiaasta miehestä, jolta paloi pinna lopullisesti, kun hän sai te-toimistolta sähköpostiinsa kutsun kaupungin työllistämishankkeeseen. Hankkeessa työttömille tarjotaan palkattomia työkokeilujaksoja paikallisissa yrityksissä kuten ruoka- ja vaatekaupoissa..."

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005409075.html

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtajalle
maksetaan tehtävästä 1 188 euron kuukausittainen lisäkorvaus

MIKSI? Eikö tuo tehtävä pitäisi kuulua kansanedustajien palkkioihin palkkioon ? Vai onko se eduskunnan ulkopuolista työtä ? Onko napinpainallus hinnoiteltu erikseen?
Entä aloitteidenteko?
Luulisi että palkkio kattaa pätkätyön koko vuoden ajalta kun työkuukausiakin on helmi-kesäkuu ja syys-joulukuu ajan muut poissaolot päälle.

Timo Virtanen

Suuri valiokunta, sen puheenjohtajuus, on varmaan eduskunnan työllistävin homma. Pj. ei kyllä ehdi juoksemaan muissa valiokunnissa ja ipuissa. Kanerva pysyköön nyt vaan entisissä hommissaan. Voisiko jotain peräti karsia poiskin ?

Juha Koponen

..kaikki on suhteellista.Tuossa suurenvaliokunnan palkkio on eläkelläisen tulo kuukaudessa.josta maksetaan; 900e vuokra, puhelimet ja elintarvikkeet, ja lääkkeet-joihin menee tonni vuodessa. Eli vain puolison olemassaolo pitää elämässä kiinni ja halpa Lidl ruoka...eli huomattava korvaus kerrankuussa istuttavasta kokouksesta...