Tiistai 22.1.2019

”Harmittaa vietävästi” – SAK: Perhevapaauudistus kaatui liian tiukkoihin ehtoihin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.2.2018 16:40
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

SAK pettyi perhevapaauudistuksen kaatumiseen. Seuraavan hallituksen on järjestön mukaan uudistettava vapaat.

SAK oli sitoutunut hakemaan mallia, joka on nykyistä joustavampi ja kannustaa aidosti isiä jäämään kotiin hoitamaan lasta. Perheet ansaitsevat SAK:n mukaan hyvän järjestelmän.

SAK toteaa, että kovasta yrityksestä huolimatta perhevapaiden uudistaminen ei onnistunut.

– Uudistuksen aikataulu ja reunaehdot olivat nyt liian tiukat. Seuraavan hallituksen on kirjattava ohjelmaansa perhevapaiden uudistaminen, linjaa SAK:n sosiaalipoliittinen asiatuntija Tuuli Glantz tiedotteessa.

Hän toteaa Twitterissä, että SAK on yhä valmis jatkamaan, jos sitä halutaan.

– Harmittaa vietävästi. SAK oli ja on edelleen sitoutunut ratkaisun löytämiseen. Uudistuksen toteutuminen oli kriteerien takia hankalaa muttei mahdotonta, hän sanoo Twitterissä.

– Tiukoista reunaehdoista huolimatta etsimme viimeiseen asti ratkaisua. Sitä ei nyt löytynyt, mutta tehty työ muodostaa hyvän pohjan jatkotyölle, hän sanoo tiedotteessa.

SAK toivoo, että seuraava hallitus lähtee uudistamaan perhevapaita realistiselta pohjalta lasten ja erilaisten perheiden tarpeet huomioiden. 

– Nopea muutos perheiden ja isien vapaiden käyttämisessä ei ole todennäköistä ja se on syytä ottaa huomioon, kun uudistusta seuraavan kerran lähdetään tekemään.

 

 

Jaa artikkeli: