Tiistai 18.12.2018

Uusi käänne hallitusta repivässä riidassa: ”Trio käy vielä läpi tilanteen”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.2.2018 15:06
  • Kuva: Alma Media arkisto / Jenna Lehtonen
    Kuva
    Pääministeri Juha Sipilä.
|

Hallitus käsittelee uudelleen perhevapaauudistuksensa, jonka asiasta vastaava perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) ehti jo perjantaina julistaa kaatuneeksi. Asiasta kertoo Twitterissä pääministeri Juha Sipilä (kesk.).

–Trio käy vielä läpi perhevapaauudistuksen tilanteen maanantaina illalla, pääministeri tviittasi.

Saarikko perusteli perjantaina kantaansa sillä, ettei hallituksen esitys olisi käytännössä toiminut perheiden kannalta, vaan ollut perheille "käytännössä heikennys". Esimerkiksi kotihoidon tukea olisi esityksen mukaan leikattu yli kaksivuotiaita lapsia kotona hoitavilta.

Etenkin kokoomuksessa perhevapaauudistuksen tekemistä tällä hallituskaudella pidetään tärkeänä.

Valtiovarainministeri ja puoluejohtaja Petteri Orpo ilmoitti torstaina, että kokoomus haluaa jatkaa ratkaisun hakemista asiaan.

Myös opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) ilmoitti perjantaina, että "perhevapaauudistus on niin tärkeä, että emme lopeta uudistuksen edistämistä ennen kuin se toteutuu".

Sinisten hallitusryhmää puoluejohtajien triossa edustava Sampo Terho ilmoitti hänkin perjantaina Twitterissä haluavansa palata perhevapaa-asiassa neuvottelupöytään. Samaa kertoi myös puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

Ministeri Saarikolta perjantaina tullut tieto perhevapaauudistuksen kaatumisesta ehti aiheuttaa voimakasta kritiikkiä opposition suunnalta. Esimerkiksi RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson asetti hallituksen toimintakyvyn kyseenalaiseksi. SDP:n Antti Rinne nimitti perhevapaauudistusta rakenteelliseksi uudistukseksi, jossa "hallituksella ei ole varaa epäonnistua".

Lue lisää: Kova ryöpytys Juha Sipilän hallitukselle: ”Kauanko kansalaisten on tätä katseltava?”

Lähde: Kauppalehti

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jorma Nordlin

Uudistuksen ehtona on, että se on kustannusneutraali ja siniset Soini mukaan lukien haluaa, että siinä on valinnan vapaus. Kaatuuko koko juttu, vai syökö siniset ja Soini sanansa?

Vai tehdäänkö siihen ns. valinnan vapaudelta näyttävä viritelmä.

Marja-Liisa Kalkela

Perheuudistuksen valinnanvapauden päättää perhe itse onko kummalakaan varaa jäädä kotio sosiaaliturvan varaan.

Hallitus/Stvm-valiokunta sanelee Kelan tukien ehdot ja niiden keston.
Aivan kuten työttömien lapsiperheiden Aktiivimallin ja tukien ehdot.
Sama kirstu verovaroilla maksettu kumpikin.

Ei voi olla niin että jotkut saa itse päättää tukiensa saamisesta ja työttömien tukiin tehtaillaan kerran vuodessa tiukennuksia ja niitä leikataan ellei ehdot täyty.

Perustuslaki/Yhdenvertaisuslaki kansan sosiaaliturvassa.
Ehdot edm.tekee muihinkin tukiin esim. Omaishoitajen tukiin.
Ketään ei tervettä,työkykyistä verovaroilla ole varaa kotiin elättää.
Ei isoaikäpolveakaan elätetty vaan elanto oli hankittava työllä.
4xvuodessa lapsilisä.Ei muuta.

18t/3kk töitä löytyy kyllä .Onhan niitä työttömienkin löydettävä jotta saa tukensa.

Seppo Simonen

Olisin kyllä jäänyt mieluusti kotio taanoin, ei vaipan vaihto niin kauhiata ole mutta, mutta. Imettäminen ei kyllä onnistu vaikka nipukat onkin meillä miehillä. Parempi oli kun olin tienuun päällä ja emäntä hoiti kotoisesti vauvan.
Minusta pakkokoti-isä järjestelmä on sieltä minne ei aurinko paista.

Tapio Mäkeläinen

Tässä ei ole rahasta kysymys yhtään. Kyse on siitä , että Väyrynen hajoittaa kepun kannatusta äärikonservatiivisessa pohjoisen virsikannel- Suomessa.
Siellä perhearvot ovat sitä minkä kaikki tietävät. Sipilän staabi on vasaran ja alasimen välissä eikä ota sitä riskiä, että Väyrynen kostoreissullaan saa yhden pataljoonan lisää joukkoja.