Maanantai 10.12.2018

Ministeri esittää kahta säästökohdetta EU:lle: ”Veronmaksajille pöyristyttävän kallis ralli on saatava loppumaan”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.2.2018 09:54
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Sampo Terho.
|

Eurooppaministeri, Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho linjaa, että Britannian ero Euroopan unionista on huomioitava täysimääräisesti unionin rahoituskehyksessä.

– Brexitin seurauksena suuri nettomaksaja lähtee unionista. Yhteiseen kassaan tulee iso lovi. Kun EU pienenee, EU:n budjetti pienenee, Terho toteaa Puheenvuoron blogissaan.

Terhon mukaan helpointa on karsia hallintoa ja sellaisia toimintoja, joille ei ole välttämätöntä tarvetta.

–Ensinnäkin täysin järjetön Euroopan parlamentin siirtely kuukausittain Brysselistä Strasbourgiin ja takaisin on lopetettava. Tämä luontoa tuhoava, aikaa haaskaava ja veronmaksajille pöyristyttävän kallis 180 miljoonan euron vuosittainen ralli on saatava loppumaan. Tiedän myös henkilökohtaisesti, kuinka turhauttavaa reissaaminen on europarlamentissa työskenteleville, kävin itse Strasbourgissa europarlamentaarikkona 47 kertaa, hän sanoo.

Terho lakkauttaisi lisäksi Euroopan alueiden komitean.

– Se on lausuntoautomaatti, jonka välittämät näkemykset on mahdollista muutenkin saattaa päättäjien tietoon. Komitea ei itse päätä mistään ja silti alueiden komitea maksaa lähes sata miljoonaa euroa vuodessa, ja budjetti on kasvanut tasaisesti viime vuosina, hän perustelee.

Terho painottaa, että Britannian ero ei Euroopan unionissa saa johtaa tulonsiirtojen lisääntymiseen tai Suomen nettomaksun kasvamiseen.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Rautomäki

Koko EU-parlamentin ja sen avustajakunnan jatkuva reissaaminen edestakaisin kahden kaupungin väliä eri valtioissa asettaa EU:n säätämät saastuttamista koskevat direktiivit naurunalaisiksi.
"Älkää tehkö kuten me teemme, vaan kuten me sanomme."

Harri Tapani

"Terho lakkauttaisi lisäksi Euroopan alueiden komitean.

– Se on lausuntoautomaatti, jonka välittämät näkemykset on mahdollista muutenkin saattaa päättäjien tietoon. Komitea ei itse päätä mistään"

Tuolla perusteella vosi lakkauttaa europarlamentinkin, pelkkä lähes vallaton kumileimasinhan se on ollut, olemassa vain näytelläkseen demokratiaa.

Harri Tapani

Puhumattakan, millainen demokratiavaje EU-parlamentti on ollut, eihän sillä ole ollut todellisuudessa valtaa kuin kumileimasimeksi, päätökset on tehty muualla ja sieltä ne on valuneet alas parlamentaarikkojen käsittelyyn, eli asiat on jo päätetty muulla ja parlamentaarikot käytännössä ovat vain leimanneet päätökset.

Harri Tapani
Vastaus kommenttiin #10

Heh, yksikän ei ole tajunnut, että sama koskee myös Suomea ja Suomen eduskuntaa, samasta sylttytehtaastahan Suomi saa nykyisin lakinsa :P

"Suomen lainsäädäntöä ohjaillaan eduskunnan sijaan Euroopan Unionista."

https://www.uusisuomi.fi/comment/774190#comment-774190

Suomen eduskunta on nykyisin jo turha muinaisjäänne menneestä demokratiasta, valtion virkamiehet kyllä pystyisivät hoitaman EU:sta rulevien lakien ja määräysten siirron Suomen lakeihin... ihan ilman eduskuntaakin ja vaalit sinällään ovat tässä tilanteessa myös jokseenkin turhia, niidenkin lopettamisesta syntyisi säästöä jonkin verran.

Marja-Liisa Kalkela

Terho persunakin "lakkautti" koko EU ja EMUN. Samoin maahanmuuton .
Yhden sinis.puolueen valtio Suomesta "haluamisia" ei 27 muuta EU-maata ja yli 700 meppiä paljon heilauta.
Vuosi aikaa vaaleihin enää. Ei pidä luvata mitään mihin ei ole mitään mahdollisuuksia.
Tuonkin ehdotuksen taakse kun pitäisi ensin saada täälläkin eduskunnan enemmistön tuki 8 muulta puolueelta.

Jaakko Aalto

Tuohon Europarlamentin matkusteluun uppoava rahamäärä ei tietenkään heiluta EU:n budjettia juuri mitenkään, vaikka summa sinänsä melkoinen onkin. Sen sijaan sen symbolinen merkitys on suuri, se kun kertoo, että täysin turhia kuluja aiheuttavassa ja pelkästään toimintaa vaikeuttavassa päivän selvässä asiassakaan ei pystytä tekemään järkevää päätöstä.

Heikki Rosti

Tässä Euroopan hiili-ja teräsunionissa oli vain yksi tavoite ,että sodan hävinnyt Saksa ei koskaan pystyisi luomaan natsivallan tapaista hiiltä ja terästä mielettömästi tuhlaavaa ase- ja terästuotantokonglomeraattia.Tässä tavoitteessa Eu toiminut hyvin.Lähi-idän helvetinkonemarkkinat osoittavat kuitenkin,että jotkut muut ovat unohtaneet tämän jalon tavoitteen.Eli sen pituinen se.

Marja-Liisa Kalkela

Totta.Ja Terhokin ja persut voisi lukea EU historian EU sivuilta.
Aina sen perustamisesta lähtien toisen maailmansodan jälkeen. Mikähän oli ajatus?
Varsovan-liitto,ITÄ-LÄNSI EU (Nato?) Voimasuhteet.

Ps Soinin perustelut Kreikan III-tukipaketille 86 mrd:
"Mutta kun se on vähän hankalaa kun kyse on myös Turvallisuudesta"!
IL/Video-15

Harri Tapani

Hiukka laajempi näkemys:

"Yhdysvalloille niin Nato kuin hiili- ja teräsyhteisö sekä yhteismarkkinat olivat välineitä länsieurooppalaisten kurissa pitämiseen. (2.)"

"Kylmä sota ei syntynyt Neuvostoliiton vaan Yhdysvaltojen hegemoniapyrkimyksen vuoksi. Kylmä sota oli vain keino säilyttää Yhdysvaltojen herruus Euroopassa." (1.)"

https://www.uusisuomi.fi/comment/773649#comment-773649

"Yhdysvaltojen tulee ehkäistä minkä tahansa muun valtion yritykset nousta voimatekijäksi ja esitetään jonkin verran huolta siitä että Eurooppa voisi yrittää kilpailla Yhdysvaltojen kanssa.[...] Yhdysvaltojen tulee “ehkäistä kehittyneitä teollisuusmaita kyseenalaistamasta sen johtajuutta ja edes yrittämästä kasvattaa alueellista tai globaalia vaikutusvaltaansa”. Suunnitelma mainitsi Kiinan, Venäjän, Saksan ja Japanin tärkeimmiksi kurissa pidettäviksi.

http://www.anarkismi.net/kapis/33yhdysvallat.htm

"suunnitelman hahmottelema tulevaisuus Yhdysvalloille on varsin militaristinen. Siinä julistetaan “useiden samanaikaisten merkittävien sotien käyminen ja voittaminen” Yhdysvaltain “ydintehtäväksi”. Yhdysvaltain armeijaa nimitetään “ratsuväeksi Amerikan uusilla rajaseuduilla”. “Amerikan rajaseudut” halutaan määritellä uudelleen paitsi maantieteellisesti myös käsitteellisesti."

Pasi Anttila

Aika köykästä tekstiä. Herra ministeri löysi 280 milj. € säästöt. Mikäs se olikaan Unionin budjetin loppusumma? Jos tuon 280 milj. € jakaa jäsenmaiden kesken on se n. 10 milj. säästö per jäsenmaa. Hyttysen ininää.

Sikäli tietysti tuo älytön reissaaminen kahden paikan välillä on jo itessään täysin naurettavaa et sen voi lopettaa jo senkin takia mutta nuo "säästöt" ei kyllä tunnu missään.

Juha Koponen

..EU byrokratialla on tarkoituksena saada paljon rahaa siellä työskenteleville. Byrokratialla luodaan tarve tarpeellisuudesta. Tämä on tuttua manjaana valtioiden politiikkaa; Italiassa, Ranskassa, Espaniassa, Kreikassa- palkataan ihmisiä tekemään uudistukset mahdottomiksi.
Maatalouden tuet vievät yli puolet menoista ja byrokratia neljänneksen. 25% eu menoista ovat rakentavaa menoa.
EU pyrkii nyt liittovaltio kehitykseen. Ranskan ja Italian valtavat velat ja Saksan pankkien tilanne pitää ratkaista yhteisillä budjeteillla ja rahastoilla. Maataloudentuilla pidämme yllä ikuista kolmansien maiden köyhyyttä.
Olisi aika erota NYT EU:sta ja EUROsta....