Lauantai 25.5.2019

Huomio hallitusta repivästä riidasta: ”Kissa tulisi nostaa uudestaan pöydälle”

Luotu: 
11.2.2018 12:03
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Johanna Vendelin sanoo, että pehevapaauudistuksen sysääminen seuraavan hallituksen harteille olisi vastuunpakoilua.
|

Liberaalipuolueen hallituksen jäsen Johanna Vendelin sanoo, että pehevapaauudistuksen sysääminen seuraavan hallituksen harteille olisi vastuunpakoilua.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) ilmoitti perjantaina keskeyttävänsä uudistuksen. Pääministeri Juha Sipilä sanoi kuitenkin lauantaina, että hallitustrio käy uudistuksen tilanteen läpi maanantaina illalla. Vendelinin mukaan tämä on osoitus ristiriidoista hallitustyöskentelyssä.

–Rakenteellisten uudistusten tekeminen näyttää olevan kovin kivuliasta nykyiselle hallitukselle. Hallituspuolueiden keskinäinen syyttely ei anna kovin vakuuttavaa kuvaa hallituksen toimintakyvystä. Syyllisten etsimisen sijaan tulisi kissa nostaa uudestaan pöydälle, hän kommentoi Puheenvuoron blogissaan.

Vendelinin mukaan nykyinen perhevapaajärjestelmä kohtelee erilaisia vanhempia, lapsia ja perheitä eriarvoisesti.

–Perhevapaat on esimerkki lainsäädännöstä, joka on auttamattomasti vanhentunut. Lainsäädännössä ongelmia aiheutuu perhevapaiden ja -etuuksien osalta esimerkiksi silloin, kun lapsi adoptoidaan, lapsi sijoitetaan perhehoitoon, lapsella on etävanhempia tai lapsella on sateenkaariperhe, hän luettelee.

Hän viittaa Kelan selvitykseen, jonka on nostanut esiin myös kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen. Sen mukaan perhevapaat jakautuvat hyvin epätasaisesti: vuonna 2016 äidit pitivät vanhempainpäivärahapäivistä 90,5 prosenttia ja isät 9,5 prosenttia. Lasten kotihoidon tuen saajista naisia on 93 prosenttia.

Lue myös:

Juhana Vartiainen: ”Perheiden ja naisten toimeentulo luodaan työuralla, ei naisten äidinpalkalla”

Juha Sipilä: ”Trio käy vielä läpi perhevapaauudistuksen tilanteen”

Kova ryöpytys Juha Sipilän hallitukselle: ”Kauanko kansalaisten on tätä katseltava?”

Hallituksen vääntö perhevapaista ihmetyttää: ”Ei hyvä heilu päätöksenteon kannalta”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
–Perhevapaat on esimerkki lainsäädännöstä, joka on auttamattomasti vanhentunut. Lainsäädännössä ongelmia aiheutuu perhevapaiden ja -etuuksien osalta esimerkiksi silloin

Kun perhe saa toimeentulotukea ja on köyhä?
n.50 000 lapsiperhettä. Myös iso osa työttömistä lapsiperheistä .
Toimeentulotuessa kun lasketaan tuloksi nuo kaikki etuudet ja vähennetään toimeentulotueta-94lähtien.
Työtön nainen ei voi jäädä kotihoidontuelle 3v.
Vai joko poistettiin toimeentulotuesta edm.kohdalla työvelvoite,tai tukea leikataan?

Pitäisikö kansan sosiaaliturvan kohdella kaikkia kansalaisia yhdenvertaisesti? Ei niin että muut saa etuuksia ilman vastiketta tai velvoitteita.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Riita perhevapaauudistuksesta ei ota rauhoittuakseen - Timo Soinikin astuu kehään: ”Tämä hallitus ei tee punavihreätä perhepolitiikkaa”
IL 11.2-18
Ei.Se patistaa vain työttömät töihin sanktioiden uhalla.
Mutta vastustaa naisten työntekoa ja vapautta hankkia itse edes oma eläke ja maksaa verovaroja palkkatyöllä valtion velkoihin.
Outoa puhetta hallitukselta? Sosiaaliturvamenot Kelasta kasvanut huimasti ja siihen ei haluta tehdä toppia? Paitsi leikataan köyhimmiltä jotta rahat riittää kotihoidontukiin ?
Työvoimapula yrityksillä? Valtiolla alijäämää verotuloissa?
Avoimia työpaikkoja on paljon ? Ja sitten vastustetaankin toimia jotka toisi helpotusta kaikkiin edm.

JK.Kotona olevan ammattitaito ruostuu syntyy lisää työttömiä jos vuosi tolkulla ollaan kotona. Entä ne yritysten menot mitkä tuosta aiheutuu esim.PK-yrittäjille? Entä maksut veronmaksajille niille jotka käyvät työssä ja maksavat tuon veroillaan?