Sunnuntai 26.5.2019

AL: Yliopistoväki antamassa lakkovaroituksen – kunta-alan sopu jäädytetään vipuvarreksi

Luotu: 
12.2.2018 18:11
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Yliopistojen professorit, opettajat ja muu henkilökunta ovat Aamulehden mukaan jättämässä lakkovaroituksen.

Sivistystyönantajien tekemä 2,1 prosentin palkankorotustarjous kaksivuotiselle sopimuskaudelle ei ole työntekijöiden mielestä riittävä.

Sivistystyönantajat jätti maanantaina sopimusesityksensä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Jukolle. Esitetty 2,1 prosentin palkankorostus olisi alhaisempi kuin meneillään olevan liittokierroksen niin sanottu yleinen taso eli 3,2 prosentin palkankorotus kaksivuotisella tes-jaksolla.

Jukon alaiset yliopiston neuvottelukunta ja yliopistosektorin keskuslakkotoimikunta kokoontuvat maanantai-iltana. Aamulehden mukaan sille on vahvistettu neuvottelulähteistä, että Jukoon kuuluvat yliopistojen työntekijöitä edustavat ammattiliitot aikovat antaa lakkovaroituksen.

Tilanne linkittyy kunta-alan sopimusneuvotteluihin, sillä Juko aikoo pantata kunta-alan neuvotteluratkaisun hyväksymistä, kunnes yliopistojen palkkariitaan on saatu ratkaisu.

Jukon ja Sivistystyönantajien välisen työehtosopimuksen piirissä on 18 300 työntekijää. Juko edustaa neuvotteluissa Professoriliittoa, Tieteentekijöiden liittoa ja OAJ:n yliopistoissa työskenteleviä jäseniä.

Jaa artikkeli: