Keskiviikko 20.2.2019

PAMilta lakkovaroitus: ”Teemme näkyväksi siivoojien työn”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.2.2018 13:43
Päivitetty: 
14.2.2018 13:47
|

Palvelualojen ammattiliitto PAM on jättänyt lakkovaroituksen kiinteistöpalvelualalle. Maaliskuun ensimmäiselle päivälle suunniteltu lakko koskisi noin 1000 työntekijää.

Vuorokauden lakko toteutetaan 12 yrityksessä eri puolilla Suomea mikäli siivoojille, kiinteistönhoitajille ja talonmiehille ei sitä ennen saada työehtosopimusta. PAM katkaisi tiistaina juuri jatkumaan päässeet neuvottelut uudesta sopimuksesta, ja päätti lakkovaroituksesta keskiviikkona.

– Tilanne neuvotteluissa oli eilen se, että työnantaja toi entiset esityksensä pöytään ja sanoi ei meidän esityksillemme. Palkankorotuksista luvattiin vain yleistä linjaa. Totesimme, että tästä emme kykene jatkamaan, PAMin puheenjohtaja Ann Selin sanoo tiedotteessa.

– Pahoittelemme jo nyt lakosta mahdollisesti koituvaa haittaa ihmisille ja siivous- ja kiinteistönhoitokohteille. Toisaalta uskomme, että näin teemme näkyväksi myös siivoojien ja kiinteistönhoitajien työn merkityksen kaikkien arjen sujumisessa, hän jatkaa-

Kiinteistöpalvelualan työntekijät ovat PAMin mukaan olleet erittäin huolissaan työnantajaliiton tekemistä esityksistä kuten sunnuntai- ja muiden työaikalisien poistamisesta.

– Meillä on tavoitteena päästä kehittämään muun muassa alan palkkausjärjestelmää ja palkkatasoa sen lisäksi, että haluamme torjua heikennykset, Selin sanoo.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit