Maanantai 17.6.2019

Uganda-vyyhti: Ministeri vaatii Patrialta selvityksen

Luotu: 
14.2.2018 13:51
  • Kuva: Tiina Somerpuro
    Kuva
    Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk.) vaatii Patrialta selvityksen Ugandan tapahtumista.
|

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk.) on pyytänyt puolustusteollisuusyhtiö Patrialta kirjallisen selvityksen liittyen virinneeseen Uganda-kohuun.

Patrian tuotteiden esittelyyn luvan saanut, konsulttipalveluja tarjonnut suomalainen liikemies kuoli Ugandassa viime viikon tiistaina. Toimitusjohtaja Olli Isotalo myönsi eilen Ylelle, että menettelyssä oli tapahtunut virhe, eikä miehen olisi pitänyt antaa jakaa Patrian esitteitä Ugandassa ja Mosambikissa. Illan A-studiossa hän tarkensi, että konsultti ei saanut rahallista korvausta.

– Tarkalleen minkäänlaista sopimusta ei ole. Olemme antaneet kirjeen, jossa lukee, että on lupa käyttää Patrian markkinointimateriaalia, joka on muuten ladattavissa nettisivuilta, Isotalo sanoi lähetyksessä.

Mies oli tarjonnut Patrialle palveluksiaan aiemminkin. Yhtiön sisäisiä toimintatapoja ei Isotalon mukaan nyt noudatettu, mikä johtaa esimerkiksi keskusteluihin.

Uusi Suomi pyysi ministeri Lintilältä kommenttia Patrian myöntämästä virheestä. Ministerin esikunnasta viestitetään, että ministeri on pyytänyt Patrialta kirjallisen selvityksen tapahtuneesta.

Uuden Suomen tietojen mukaan Patrian toimitusjohtaja on myös selvittänyt tilannetta yhtiön neuvottelukunnan puheenjohtajalle, kansanedustaja Sinuhe Wallinheimolle (kok.). Neuvottelukunta kokoontuu myöhemmin helmikuussa aiemman kokoussuunnitelman mukaisesti.

Lue myös:

Ugandalaiseversti IL:lle: Kuollutta suomalaismiestä huijattiin – ”Kysykää Suvi Lindéniltä”

Patria myöntää Ylelle: Ugandan-tapauksessa tapahtui virheitä – maa on ”mustalla listalla”

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Lehto

Saisiko tästä jotenkin väännettyä poliittisen skandaalin ? Silloin voisi TEM suunnata kansan median mielenkiinnon muualle siellä valmisteilla olevasta Tuulimyllytukiaiset II:sta ja tämä kuun lopussa julkaistavasta yritystukien uudistamisen loppuraportista.

Risto Nikander

Markku Lehto on oikeassa. Ministerit puuttuvat asioihin, joilla saadaan huomio muihin kuin oleellisiin asioihin. Ja usein syynä on juuri mainitsemasi asia. Toinen on populismi, pääsee otsikoihin. Yleensä markkinoinnissa on käytettävä kaikkia laillisia keinoja, eikä Lintilä ja kumppanit tiedä mitään varsinkaan vientimarkkinoinnista ja myynnistä.