Torstai 17.1.2019

”Kokoomuksen ja terveysyritysten välillä pyöröovi” – Hallitusta sätittiin ”pörriäisseikkailuista”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.2.2018 15:46
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Hanna Sarkkinen.
|

Vasemmistoliiton kansanedustaja Hanna Sarkkinen sättii kovin sanoin Juha Sipilän hallituksen kaavailemaa sote-uudistusta. Sarkkisen mukaan suomalaisten sosiaali- ja terveyspalvelut olisivat jo kunnossa, mikäli ”hallitus ei olisi tehnyt yksityistämisvimmassaan poliittisia lehmänkauppoja”.

–On käynyt hyvin selväksi, kenen ehdoilla uudistusta valmistellaan. Kokoomuksen ja ylikansallisten terveysyritysten välillä on pyöröovi, josta sujahdetaan sujuvasta päättäjistä lobbareiksi, Sarkkinen syyttää.

–Olette hukanneet pörriäisseikkailujen vuoksi paljon aikaa, eikä perhevapaauudistuksen surullinen mahalasku kerro hyvää hallituksen päätöksentekokyvystä, hän jatkaa.

Sarkkinen epäilee, että valinnanvapauteen perustuvasta sote-uudistuksesta tulee suomalaisille kallis. Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV arvioi viime syksynä suorasukaisesti, että sote- ja maakuntauudistukselle asetettu 3 miljardin euron säästötavoite ”ei nykytiedon valossa ole realistinen”.

–Edullinen se on terveysjäteille, joille luodaan rahastusautomaatti. Asiantuntijat ovat varoittaneet kustannusten nousevan jopa miljardeilla. Hallitus leikkii kallista ja vaarallista leikkiä kansanterveyden ja kansantalouden kustannuksella, sanoo Sarkkinen puheessaan.

LUE MYÖS:

Pääministeri Sipilä: 5 keskeistä tavoitetta saavutettu tai ”oikealla uralla” – huoli 620 000 suomalaisen ryhmästä

Ankaraa kritiikkiä Sipilän hallitukselle – Selvitys: Köyhyys lisääntynyt Suomessa

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tuomas Sikander

Se on selvää että lobbauksesta on tullut mato demokratian omenaan, ainoastaan suurpääomalla näyttää olevan siihen mahdollisuuksia.
Ukrainalaistyyliset kansanedustamme verhoutuvat vaitioloonsa kuin sukupuolitautien poliklinikan lääkärit. Vihreiden presidentillinen perverssi antoi jopa lausunnon tämän itämaisen kähmimisen puolesta.
._.

Mikko Toivonen

"–Edullinen se on terveysjäteille, joille luodaan rahastusautomaatti. Asiantuntijat ovat varoittaneet kustannusten nousevan jopa miljardeilla. Hallitus leikkii kallista ja vaarallista leikkiä kansanterveyden ja kansantalouden kustannuksella"

Tuo tuossa lainauksessa on ollut selviö jokaiselle joka lieväänkään analyysiin ja päättelyyn kykenee ja on jonkin verran selvillä miten sote asioissa vastuullisissa maissa toimitaan.

On selvää, että kokoomus on manipuloimassa sotea juuri pörssiyhtiöiden lukuun kaikin voimin eikä kansan.
Seuraukset ovat täysin erehdyksettä sekä palvelun heikentyminen ja epätasa-arvoistuminen julkisen aseman strategisen heikentäm,isen jälkeen ja terveydenhuollon siirtyessä aian myötä yksityisvakuutuspohjaiaseksi ja pörssiklinikoilla toteutettavaksi.'

Kustannusten massiivinen nousu on myös nyt taattua samoin lääkkeiden hinnan nousu kun itse lääketeollisuuden koordinoivaa johtoa nyt miehitetään kokoomusmyyrillä samoin kuin jo surriaistaloja.

Sote ja maakuntahallinto on pysäytettävä ja keskeytettävä ja laadittava täysin uusiksi ja seuraavaksi oikeiden asiantuntijoiden ja vaikkapa keski ja länsieurooppalaisten mallien mukaan niin että ihminen on se jolle palvelua tuotetaan eikä rahastajalle mitä kokoomus nykyjohdollaan ajaa.

Marja-Liisa Kalkela

22.6.2017
HS
Entinen sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (uv) pyytää vapautusta kansanedustajan tehtävästä. Hän on siirtymässä asiantuntijaksi Euroopan neuvoston sihteeristöön Strasbourgiin.

Häkämies eroaa ja siirtyy EK leipiin.
M.Vanhanen eroaa ja siirtyy Perheyritysten leipiin -10.
Kiviniemi eroaa ja siirtyy OECD leipiin.

Äänestäjien pettämistä kun eduskunta on vain ponnahduslauta muihin tehtäviin .