Sunnuntai 17.2.2019

IL: Vastaus tuli heti – Patrian selvitys ei riitä Mika Lintilälle

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.2.2018 18:11
Päivitetty: 
14.2.2018 18:14
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Ministeri Mika Lintilä vaatii lisätietoa valtio-omisteiselta Patrialta.
|

Valtio-omisteisen Patrian antama selvitys ei riitä omistajaohjauksesta vastaavalle elinkeinoministeri Mika Lintilälle (kesk.), kertoo Iltalehti.

Lintilä pyysi puolustusteollisuusyhtiöltä selvitystä Uganda-sotkusta ja sai mediatietojen mukaan yhtiöltä vastauksen jo heti keskiviikkona. Selvityspyynnön syy on Patrian virheellisesti antama markkinointilupa suomalaiselle liikemiehelle, joka kuoli Ugandassa toistaiseksi epäselvissä olosuhteissa.

Lintilän mukaan selvityksestä kävi ilmi, kuten Patria on myöntänyt julkisuudessakin, että tapauksessa ei ole toimittu Patrian sisäisen ohjeistuksen mukaan.

–Joudumme vielä tarkentamaan, että miksi sääntöjä ei ole noudatettu, Lintilä kertoo Iltalehdelle.

– Tässä on tarvetta lisäselvitykselle, eli keskusteluja tullaan vielä käymään Patrian suuntaan.

Lintilän mukaan yhtiön johto kuitenkin nauttii omistajaohjausministerin luottamusta. Samaa sanoo Patrian hallituksen puheenjohtaja Christer Granskog Ylelle. Hänen mukaansa yhtiön korkein johto ei ole asiassa osapuoli, vaan virhe on tapahtunut muualla organisaatiossa. Patrian johto on kertonut, että yksittäinen työntekijä valtuutti liikemiehen esittelemään Patrian tuotteita Ugandassa.

– Ohjeet ovat aika kohdallaan. Tietysti valvontaa täytyy käydä läpi ja muistuttaa, miten toimitaan, Granskog kommentoi Ylellä.

Lue myös:

Uganda-vyyhti: Ministeri vaatii Patrialta selvityksen

Ugandalaiseversti IL:lle: Kuollutta suomalaismiestä huijattiin – ”Kysykää Suvi Lindéniltä”

Patria myöntää Ylelle: Ugandan-tapauksessa tapahtui virheitä – maa on ”mustalla listalla”

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Lehto

Yritetäänkö tässä nyt saada Patria ministerin voimalla käpälälautaan mainoslehtisen luovuttamisesta jollekin, vai selvittää ko. liikemiehen kuolemaan johtaneet tekijät ? Julkisuutta tulee kyllä medialta ministerille, mutta paljonko siitä syntyy villoja ?

Raimo Ilaskivi

Aika mielenkiintoista johdattelua ministeriltä, että liikemiehen murhassa vasuuta kantaisi Patria - eikö parasta olisi kysyä tapahtumasta Ulkoministeriön välityksellä Ugandan viranomaisilta ja pyytää poliisiselvitystä asiasta. En mahda mitään sille, että tuntuu kuin ministeri olisi vain kiillottamassa omaa kilpeään aktiivisin Patriaa koskevin esiintuloin, jotka eivät mitään auta.