Maanantai 20.5.2019

IL: Suvi Lindén löysi liikemiehen ruumiin hotellihuoneesta – kommentoi viimein Ugandan matkaansa

Luotu: 
14.2.2018 18:42
Päivitetty: 
14.2.2018 18:53
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Suvi Linden arkistokuvassa ministeriajoilta.
|

Iltalehti kertoo nimeämättömiin lähteisiin perustuen, että ex-ministeri Suvi Lindén löysi Ugandassa kuolleen suomalaisen liikemiehen ruumiin hotellihuoneesta.

Lindén on vahvistanut olleensa Ugandan Kampalassa yhteistyökumppaninsa kanssa, mutta ei ole kommentoinut asiaa muuten. Iltalehden mukaan Lindén järkyttyi löytäessään matkakumppaninsa kuolleena ja koki myös pelkoa.

IL:n tietojen mukaan Lindén oli liikemiehen kanssa Ugandassa jonkinlaisella vienninedistämismatkalla. Liikemies oli saanut puolustusteollisuusyhtiö Patrialta luvan esitellä yhtiön tuotteita Ugandassa, mutta valtionyhtiö ei ollut lähettänyt häntä toimeksiannolle. Häntä ja Lindéniä yhdistää kokoomustausta.

Iltalehden mukaan Lindén on myös viimein lyhyesti kommentoinut Ugandan-matkansa syitä.

- Kerrottakoon nyt vielä kerran, että olin Ugandassa tietoyhteiskunnan edistämistä koskevissa asioissa, en Patrian asialla. Tietoyhteiskunnan edistäminen köyhissä maissa on kuulunut tehtävääni YK:n laajakaistakomission erityislähettiläänä vuodesta 2011. Olen matkustellut Afrikassa näissä tehtävissä paljon ja tarkoituksena on matkustaa myös tulevaisuudessa, Lindén kommentoi IL:n mukaan yksityisessä Facebook-päivityksessään.

- Suomalaisen kuoleman tutkinta kuuluu viranomaisille. Mahdollinen tiedottaminen asiasta on viranomaisten ja omaisten harkinnassa ja päätettävissä, Lindén jatkaa.

Ugandan poliisi tutkii suomalaismiehen kuolemaa. Kuolinsyy ei ole tiedossa.

Lue myös:

Uganda-vyyhti: Ministeri vaatii Patrialta selvityksen

Ugandalaiseversti IL:lle: Kuollutta suomalaismiestä huijattiin – ”Kysykää Suvi Lindéniltä”

Patria myöntää Ylelle: Ugandan-tapauksessa tapahtui virheitä – maa on ”mustalla listalla”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juhani Kleemola

Suvi Linden opiskeli Oulun Yliopistossa Tietojenkäsittelyoppia 1980-luvun loppupuoliskolla ja 1990-luvun alussa. 1970-luvulla hän oli peruskoulussa ja lukiossa.

Lisäksi yhdysvaltalainen ICF-foorumi on palkinnut Lindenin vuonna 2011 laajakaistahankkeisiin liittyvästä työstään.

Todennäköisesti Linden ymmärtää laajakaistatekniikoista huomattavasti enemmän kuin sinä.

Harri Tapani

Eikös tuo ole Yhdysvaltalainen think thank järjestö? Niihin on aina hyvä suhtautua hiukka varauksella, monella niistä on "ketunhäntä" kainalossa edistäessään pääasiaassa amerikkalaisten yritysten maailmanvalloitusta globalisaation ja muiden pikku sivuseikkojen ohella. Osa on jopa 'soluttautunut' EU:n suurimpaan puolueeseen EPP:hen jonkin sortin yhteystoimintana ETYJ:ssä Euroopan turvallisuutta koskien ja yhteistoiminattaa muutenkin:

"EPP:llä on läheiset suhteet International Republican Institute (IRI) kanssa. Yhdysvaltain hallituksen rahoittaman järjestön..."

"Ryhmään kuuluu myös jäseniä EPP:n ulkopuolisista puolueista. Näihin lukeutuvat mm. seuraavat: Patriotic Union (Liechtenstein), Union for the Principality (Monaco), Iso-Britannian konservatiivipuolue, Kanadan konservatiivipuolue sekä Yhdysvaltain republikaaninen puolue.
Natossa
EPP:llä on ryhmä Naton parlamentaarisessa yleiskokouksessa. Aktiiviseen ryhmän puheenjohtajana toimii saksalainen Karl Lamers, joka toimii myös Naton yleiskokouksen puhemiehenä. Ryhmään kuuluu myös jäseniä Kanadan konservatiivipuolueesta ja Yhdysvaltain republikaanisesta puolueesta."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_kansanpuolue

Suomen Nykyinen Presidentti on EPP:n kunniapuheenjohtaja.

Kuten isokalllio aikoinaan totesi aivan oikein ja kirjoittikin:

"Chicagon koulukunnan oppi palveluiden yksityistämisen autuudesta luotiin kaksikymmentä vuotta sitten, jotta amerikkalaisille rahoitusyhtiöille syntyisi uusia tuottoisia sijoituskohteita. Monen pienen maan kansallisvarallisuus siirrettiinkin alihintaan sijoittajille. Nyt kun alihinnoitteluun ei suostu enää kuin Suomi [...] Tavaramarkkinoiden täydellinen vapautus taas luotiin siksi, että amerikkalaisille tuotteille avautuisi markkinat kehittyviin maihin."

http://www.iltalehti.fi/kalleisokallio/200804217546403_k1.shtml

Harri Tapani

" Tietoyhteiskunnan edistäminen köyhissä maissa on kuulunut tehtävääni YK:n laajakaistakomission erityislähettiläänä ..."

Somalimaassa taitaa olla tehokkaampi langaton netti kansalaisten käytössä kuin mitä Suomessa yleensä on, oli jo vusoia sitten Afrikan tehokkaimman maineessa, samoin tehokas netti siellä on pyörinyt jo vuosia. Ehkä Lindenin olisi hyvä mennä opintomatkalle sinne :P Somalimaalla ei tässä tarkoiteta Somaliaa, jossa kuulemma sielläkin on kohtuu hyvät nettiyhteydet.

Harri Tapani

Tietoyhteiskunta tarvitsee valvontaa ajatuspoliiseja ja sen sellaisisa:

"Ugandassa menehtyneen suomalaisliikemiehen ja ex-viestintäministeri Suvi Lindénin taustoista paljastuu yhä huolestuttavampia asioita, ja näyttää yhä vahvemmin siltä, että Patrian ajoneuvoesitteet olivat tässä sotkussa pelkkä sivujuonne.

Vienninedistämismatkassa oli mitä ilmeisimmin kyse vakoilu-, valvonta- ja sensuuriteknologioiden, kansanomaisemmin kyberaseiden, markkinoinnista."

http://hautakangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250945-elakelaisministeri-li...

Tuolla hommalla täytynee olla ihan amerikkalaisten luvat...vastaavaa touhuahan harastettiin kun Suomi vei puhelinosaamista Neukkulaan muinoin, silloinkin Amerikka opasti.

Manne Rantanen

Ikävä tapaus. Toivottavasti nyt kuitenkin tutkitaan, miksi näin kävi, eikä salata kansalta. Vaaran paikat pitää pystyä tunnistamaan jatkossa paremmin, eikä tuo saa haitata tulevia asekauppoja. Uusia edustajia maailmalle vaan ja Suomi nousuun.

Harri Tapani

Taisi mennä näin, löytyi adresissa:

"Suvi Lindén - Eroa taas

"Nyt saatiin vastaus, että miksi Googlea ei ole sensuroitu Matti Nikin sivuston tapaan, vaikka senkin sivuilta löytyy linkkejä sensuurilistalla oleville sivuille. Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Lars Henriksson kommentoi asiaa, kun Pasi Viheraho -niminen henkilö häneltä sitä kysyi. Henrikssonin vastaus: "se ei oo sivusto, se on selain""

https://www.adressit.com/suvi_linden

Juha Koponen

..miksi Linden inttää koko ajan väärää tietoa? Miten huumeet ja Patria liittyvät juttuun? Aseiden myynti ja huumeethan kuuluvat maailmalla yhteen. Mitä ihmettä Patria tekee Ugandassa!?! Patria lahjoi Kroatian pääministerin, joka joutui eroaan rikoksen takia.
Miksi Linden ei kertakaikkiaan ole kauhistunut ja "laula" tietojaan. Suvi-anne "laajakaista" on sekaantunut todella kauheaan tapahtumaan, jossa ei kyllä kannata salailla yhtään mitään...

Jari Kaisla

Kulisseissa on käynnissä valtava show asianajajien kesken siitä miten tämä asia koitetaan tuoda esille ilman että kovin monta "päätä katkeaa". Muutama "uhrilammas" on kuitenkin pakko nimetä koska jäätiin housut kintuista kiinni.