Maanantai 17.6.2019

HS: Kuolleelle liikemiehelle Uganda-luvan myöntänyt ”myyntipäällikkö” onkin Patrian johtaja

Luotu: 
15.2.2018 14:34
Päivitetty: 
15.2.2018 16:25
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
|

Valtio-omisteinen puolustusteollisuusyhtiö Patria on saattanut antaa harhaanjohtavan kuvan sekaantumisestaan julkisuudessa hämmentäneeseen Uganda-soppaan.

Patria on myöntänyt julkisesti, että yhtiön harkinta petti, kun suomalaiselle liikemiehelle myönnettiin Patrian tuotteiden markkinointilupa Ugandaan. Tapaus nousi esiin liikemiehen kuoltua Ugandassa viime viikolla. Patrian toimitusjohtaja Timo Isotalo on vierittänyt julkisuudessa syyt yksittäisen ”myyntipäällikön” niskaan, koska tämä oli Isotalon mukaan ylittänyt valtuutensa ja myöntänyt luvan ilman tarvittavia selvityksiä.

Helsingin Sanomien mukaan markkinointiluvan antoi kuitenkin ilmeisesti Patrian merkittävä johtaja. Lehden näkemässä viestissä suomalaisen liikemiehen saaman valtuutuskirjeen on allekirjoittanut Patrian Land-liiketoiminnan johtaja Markku Koivisto. Hänen koko tittelinsä on mallia "Vice President, Key Accounts, Patria Land System Oy".

Helsingin Sanomat ei tavoittanut Patrian johtoa kommentoimaan asiaa.

LUE PÄIVITETTY JUTTU: Patria selittää: HS:n kirje on aito – tämän takia johtajaa kutsuttiin myyntipäälliköksi

LUE UUSIN KÄÄNNE: YK kiistää Suvi Lindénin väitteen: ”Ei ollut komission matkalla” Ugandassa

Patria on korostanut, että liikemies ei toiminut yhtiön toimeksiannosta, vaan hänelle oli lähinnä annettu lupa ottaa mukaansa Afrikkaan Patrian esitteitä.

Lue lisää:

Patria myöntää Ylelle: Ugandassa kuollut suomalaismies sai virheellisesti luvan markkinoida

IL: Suvi Lindén löysi liikemiehen ruumiin hotellihuoneesta – kommentoi viimein Ugandan matkaansa

 

Henkilöt: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Irja Laamanen

Olisiko laitteita myyty kokonaisina vai osina. Näitä sotatarvikkeita myydään osin, osa Ugandaan myydyistä laitteista kulkee Eu-maista osina Ukrainaan, jossa ne kootaan ja viedään Ugandaan ja Ugandan kautta Sudaniin. Tällä alueella on paljon kummallista. Aseiden pesua kuten ihmiskaupassa. Olivatko suomalaisetkaan puhtaat pussit matkassa https://www.occrp.org/en/investigations/7037-arms-washing-ukraine-networ...

Hannu Hämäläinen

Tälläinen korruptio olisi saatava pois . Moraalin rappio ei tulisi päästä valtion elimiin .On välttämätöntä puuttua.Kandaladen luottamus vähenee.Ja myös ruokkii samantyyppistä käyttämistä tavallisten ihmisten piirissä.Nyt ei voi tietää totuttaa kun lobbarit maksavat rahoja eri firmojen asioiden ajamiseksi tai jopa valtioiden tai järjestelmien mitä emme tunne.Kysymys kuinka voimme luottaa ihmisiin jos he myyvät itsensä rahasta.Eli jos lobbaus raha käytäntö pääsee leviämään .Yhteiskuntaan tai eri ihmisiin ei voi luottaa.Tämä nakertaa yhteiskuntaa.Helppo moittia venäjää korptiosta kun itse teemme samaa.

Don Pennanen

On myös selvitettävä perinpohjin, kuinka eduskunnan sopeutumiseläkettä nauttiva Suvi linden on mukana aseiden myynnissä Ugandaan. Johan tuo ehti hätäpäissään valehtelemaan röyhkeästi osuutensa asiaan. Aivan niinkuin ministerinä ollessaan valehteli korvat päästään.

Juha Hämäläinen

Ihan naurettavaa kohkaamista aiheesta. Eihän ole mitään merkitystä kuka on prosareita jakanut. Siihen ei tarvita kenenkään lupaa. Enemmän kyse siitä onko Patria puuhannut laillisia kauppoja ja onko sillä jokin korvausvastuu miehen kuolemasta eli saako perhe mitään.

Emme edes julkisesti tiedä onko matkan tarkoituksella mitään yhteyttä murhaan.

Pidän toimittajaa myös kokemattomana. Hän kurjoittaa, että myyntipäällikkö olisi ollut merkityksetön, mutta prosarien jakeluluvan antoikin merkittävä henkilö eli myyntijohtaja. Kertoo paljon tämä toimittajan yleissivistyksestä.

Lindenin valheet eivät yllätä. Hallitustemme ministerit ovat aina valehdelleet etunsa vaatiessa.