Sunnuntai 22.10.2017

Lehtomäki paljastui rahamiesten supersuosikiksi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.5.2008 16:39
  • Kuva: VN
    Kuva
    Ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.)

Liikemiehet tukivat ympäristöministeri Paula Lehtomäkeä (kesk.) viime eduskuntavaaleissa yhtä reippaasti kuin koko vaalirahoituskohun käynnistänyttä Timo Kallia (kesk.). Hän myös piilotteli asiaa yhtä hanakasti, mutta kertoi tänään totuuden yksityiskohtaisesti.

Entinen ulkomaankauppaministeri sai yhteensä 40 000 euroa Ahti Vilppulan, Ari Salmivuoren ja Kai Mäkelän hallitsemilta yhtiöiltä sekä Toivo Sukarin ja Kyösti Kakkosen rahoittamalta yhdistykseltä.

Keskustan voimanainen kertoo vaalirahoituksen täydennystiedoissaan, että Kehittyvien maakuntien Suomi (Sukari, Kakkonen ym.) lahjoitti Eheän Suomen tuki ry:n kautta hänen vaalikampanjaansa 15 000 euroa, Helsingin mekaanikontalo (Vilppula) 10 000 euroa, Ruukki Group (Vilppula ja Mäkelä) 10 000 euroa ja Ajanta Oy (Salmivuori) 5 000 euroa.

Sama liikemiesporukka tuki samaisella 40 000 euron summalla Timo Kallia (kesk.), jonka ulostulosta koko jupakka käynnistyi. Hän palauttaa rahat.

Kainuulainen kansansuosikki Lehtomäki on pääministeri Matti Vanhasen potentiaalinen haastaja, kun keskustan puheenjohtajapaikka tulee tulevaisuudessa jakoon. Vanhasta on moitittu Ideapark-myönteisyydestä ja Sukarin porukalta tulleesta vaalirahoituksesta, mutta hän ei salannut ilmoituksessaan rahoituslähteitä, kuten Lehtomäki yritti pitkään tehdä.

Ministereistä esimerkiksi asuntoministeri Jan Vapaavuorelta (kok.) unohtui aiemmin 6 000 euron lahjoitus pankkiiriliike Öhmanilta. Myös valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.), maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila, puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) ja liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) sekä parikymmentä muuta kansanedustajaa ovat joutuneet muuttamaan vaalirahoitusilmoitustaan.

Poliittinen tilanne on Vanhasen mukaan jo vakava. Hän sanoi tänään Helsingin Sanomien verkkosivuilla, että Suomessa on olemassa ainekset poliittisen järjestelmän laillisuus- tai hyväksyttävyyskriisiin, koska moni kansanedustaja on rikkonut lakia jättämällä ilmoittamatta vaalirahoittajiaan.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

tapio_o_neva

Ajattelinkin, ettei vaalirahoitus voinut olla niin yksinkertaista kuin mitä huhtikuun 2007 tiedoilla voisi päätellä.

Parasta vaalirahoitusta on edelleen henkilökohtainen velka, jonka ilmoituksen tultua annetuksi maksaa joku muu pois.

Seuraavissa vaaleissa kansanedustajat panttaavat kahden vuoden palkkansa ottamalla henkilökohtaista vaalivelkaa 50 000 € - 70 000 € rahoittaen itseään epävarmalla kansanedustajuudella. Kun huhtikuussa 2008 on vaali-ilmoitukset tehty, lahjoittaa joku rahoja aivan jostain muusta kuin vaalisyystä, jolla velka saadaan kuitattua ennen 2012 vaalien velkoja.

Kallikin voi saada 40 000 € takaisin jostain muualta, joltain muulta ja myöhemmin.

On surullista, että köyhä-Kalli joutuu maksamaan miljonääreille...

Paula Lehtomäki on ollut jo riittävästi ministerinä. Hänet voisi panna johonkin lääninhallintoon.

Future is here

Summat ovat jo niin suuria että niistä syntyy velvoitesuhde, ja hyvin on Paula herrojaan totellut mm. Pallastunturin pilaaminen.

Varmaan tulee lisää mukavia herra-seuroille, kyllä Paula-tyttö järjestää.

Paulasta tullee jossain vaiheessa pääministeri, joten nyt jo kannattaa vahtia ko. naisen toimia.

Harmaasusi

...lahjusta tuossa jengissä, se olisi heti ulkona
kun punatulkku. Epäluotettava. Riski.

Tehtyä ei saa tekemättömäksi. Se siitä.

Tärkeintä tässä savotassa on että rupusakki
alkaa taas uskomaan itseensä. Iät ja ajathan
tämä korruptio ja lahjonta on ollut tiedossa.

pekka jarvinen

Nyt näkyy jo ihan eri valossa tämä hotellihanke luonnonsuojelualueella. Oli ihan erilainen käsitys P.Lehtomäestä, mutta sinne meni kevätjäiden perään. Hän ajaa nyt käärmettä pulloon tämän luonnonsuojelualueen mitätöimisen kanssa. Kyllä suu käy, jotta tulisi kuva, että ollaan terveellä asialla, mutta mitä vielä, nyt taitaa jäädä suunvuoro toisillekin osapuolille, taitaa olla lähtölaskenta meneillään.

Penttijuhani

Brysseliin, tai ainakin ns. "marakattiekspressiin," jolla EU:n parlamentaarikot matkustavat pääkauopunkiensa välillä ja täyttävät kulukaavakkeita. Suomi on niin pieni maa ja sen resurssit niin rajatut, että kaikki kyvyt tulisi käyttää tarkkaan. Onhan aina suuri mahdllisuus, että osa noista Euroista tulsi takaisin nälkämaalle Paula neitosen mukana. Eikä hän ole luonut sitä tilannetta, että lahjuksista kieltaytyvät diskreditoidaan epäluotettavina. Se syntyi jo Juho Kustin ja Urkin aikana.

pekka jarvinen

Luulisi, että oltaisiin yhtä aktiivisia meidän veronmaksajien kanssa, koska meidän pussista se palkka heille tulee, vai ollaanko me vain välillisiä, ikäviä tapauksia, ei niin seksikkäitä ongelmiemme kanssa, joita heidän pitäisi ensisijaisesti ajaa. Tämä kaikki alkaa puolustaa enemmän sitä tosiasiaa, että koko eduskunta lakkautetaan ja ollaan sitten todella Brysselin ohjauksessa, eihän näiden korruptoituneiden torvien kanssa mikään veronmaksajan asia etene, ainoastaan jos maksat ylimääräistä, niin saat hotelleja ja kauppakeskuksia rakentaa mihin haluat, välittämättä ilman ja ympäristön saastumisesta. Olisi kirveellä töitä, mutta tuli saha ostettua!
Tuppo rahaa käteen, ja muistathan sitten meidän projekteja.

TSV

Lehtomäestä tulee ilman mitään "skandaaleja" seuraava keskustan johtaja ja yksi mahdollisista PMstä.

Voitelu pitää aloittaa hyvissä ajoin, mahtaa kismittää kun nyt niitä tullaan seuraamaan tarkkaan.

Se hyvä puoli punaisilla on, että heitä ei tarvitse hirveästi voidella, pitää huolta vaan, että voittavat vaalit ja vot ollaan takaisin hyvässä kunnon sosiaali"demokraattisessa" valtiossa.

OL

"Poliittinen tilanne on Vanhasen mukaan jo vakava. Hän sanoi tänään Helsingin Sanomien verkkosivuilla, että Suomessa on olemassa ainekset poliittisen järjestelmän laillisuus- tai hyväksyttävyyskriisiin, koska moni kansanedustaja on rikkonut lakia jättämällä ilmoittamatta vaalirahoittajiaan."

Kun on pukki kaalimaan vartijana, puolustelee vielä Sukarin tekemisiä. Niin eipä haittaisi edes uuden vaalit, tyhjentäisi kunnolla koko pajatson. Kepu saa mennä, ja toivottavasti kauas.

jussilaari

Vanhasen "vakava poliittinen kriisi" tarkoittaa sitä, että Vanhanen on huomannut joutuneensa itse taas julkisuuden keskiöön tässäkin asiassa. Hänen Vihdin Ideapark-puolustuksensa sattui vähän huonoon aikaan, kun kävi ilmi hänen saaneen vaalirahaa Ideaparkin puuhamiehiltä.

Puhumalla yleisestä poliittisesta kriisistä Vanhanen yrittää vain suunnata keskustelua rahoitusasiaan yleisesti, pois hänen henkilöstään.

Ei tämä vielä tässä mitassa mikään poliittinen kriisi ole.

Ja "poliittista vastuuta" ei Suomessa ole tarvinnut koskaan kantaa, koska Johannes Virolaista lainatakseni "Suomen kansan poliittinen muisti on kaksi viikkoa".

apollo

nyt puhutaan innokkaasti vain vaalitukiyhdistysten kirjanpidoista. Entäs se tuki joka tulee ohi kirjanpidon, ruskeissa kirjekuorissa. Saattaa olla niin, etteivät "viralliset" tue pärjää näille epävirallisille.
Suurilla liikeyrityksillähän on näitä ohivirtauskassoja tiettyjen asioiden luonnikkaammaksi hoitamiseksi. Niistä maksetaan muun muassa pimeitä bonuksia, ja yleistä hyvän miehen lisää.
Kun joku politiikan "Kyrö" tulee pettyneenä julkisuuteen, alkaa hämmennys, jonka vertaista ei ole nähty. Odotellaan...

rolleruusunen

Tämä super-Paula on onnistunut luomaan itsestään mielikuvan eli imagon kilttinä ja ahkerana "tyttönä".
Hänen lahjakkuutensa ja taitavuutensa poliitikkona on noteerattu siten, että häntä on yleisesti pidetty Kepun seuraavana puheenjohtajana ja pääministeriehdokkaana.
Mutta valitettavasti nyt on saatu näyttö siitä, että Paula ei ole vain lahjakas, vaan myös lahjottavissa. Hyi Paulaa!
Uskottavuus ja taitavuuskin himmeni huomattavasti, kun nyt on osoittautunut, että super-Paula onkin vain tavallinen keskiverto poliitikko, joka on valmis mihin vain "kepulikonsteihin", päästäkseen kansakunnan kaapin päälle.