Tiistai 11.12.2018

Taas uusi lakko tulossa? ”Päivitä jäsentietosi työtaistelun varalta”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.2.2018 10:38
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Rakennusliitto neuvoo jäseniään päivittämään jäsen- ja tilitietonsa mahdollisen työtaistelun varalle.
|

Rakennusliitto neuvoo jäseniään päivittämään jäsen- ja tilitietonsa mahdollisen työtaistelun varalle.

– Päivitä jäsentietosi työtaistelun varalta, Rakennusliitto sanoo tiedotteessaan, jonka se julkaisi sen jälkeen, kun liiton hallitus keskusteli perjantaina rakennusalan sopimusneuvottelujen tilanteesta. 

Valtakunnansovittelija Minna Helle kertoo, että sovittelussa on tällä hetkellä neljä työriitaa: yksityinen sosiaalipalveluala, kiinteistöala, yliopistot ja rahoitusala.

Helle kertoo tiedotteessaan, että yksityistä sosiaalipalvelualaa koskevan työriidan sovittelu alkaa 21.2.2018. Yliopistojen ja kiinteistöpalvelualan sovittelut jatkuvat ensi viikolla. Myös rahoitusalan sovittelua jatketaan helmikuun lopussa.

Lisäksi ilmailualan Unioni IAU ry järjestää työnseisauksen Lassila&Tikanoja Oyj:n lentoasemapalveluissa 2.3.2018 klo 15-17. Työnseisaus koskee kenttäavustajien työtä. Lisäksi IAU ry on jo nyt ilmoittanut työnseisauksista samoja tehtäviä koskevista työnseisauksista 15.-17.5.2018 klo 15-17. Työriidan syynä on, että Lassila&Tikanoja ei ole suostunut neuvottelemaan kenttäavustajien työehdoista IAU:n kanssa. Työnantaja soveltaa töihin kiinteistöpalvelualan sopimusta. Valtakunnansovittelija ei ole toistaiseksi nähnyt edellytyksiä sovitella riitaa.

Palvelualojen ammattiliitto PAM päätti perjantaina aloittaa ylityökiellon kaupan alalla.

Lue myös:

Kaupan alalle ylityökielto – 250 000 työntekijän neuvottelut poikki

AL: Yliopistoväki antamassa lakkovaroituksen – kunta-alan sopu jäädytetään vipuvarreksi

Ay-pomon ulostulo liittokierroksesta: ”Minkään muun alan neuvotteluissa ei ole ollut tällaisia vaikeuksia”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Ollikainen

Suomessa onkin heikko ammattiyhditysliike. Mallia pitäisi hakea Saksasta. Siellä seisoo koko maa jos työläiset niin päättää.

Raksamiehille vaan lisää liksaa, raskasta ja vaarallista työtä pojilla.

Helppo se on konttorirottien huudella!!!

Risto Salonen

Mikä näitä neuvottelijoita vaivaa. Aikaa neuvotella useinkin kaksi-kolme vuotta. Sitten viime tingassa istutaan yötä päivää nokikkain. Ja lopuksi punasilmäiset sopii sinisilmäisten puolesta. Ja sitten ei oikeon tiedetä, mitä tulikaan sovituksi, vaan tulkitaan ja riidellään.
Tämäkö nykyaikaa. No sama peli eduskunnassa.
Molemmat voisivat tulla nykyaikaan.