Tiistai 22.1.2019

Uutta tietoa Ugandan tapahtumista – Suvi Lindén HS:n saamalla ääninauhalla: ”Olimme avaamassa ovia”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.2.2018 10:40
  • Suvi Lindén kertoo Helsingin Sanomien haltuunsa saamalla ääninauhalla, että Ugandan-matkan tarkoituksena oli selvittää, löytyykö maasta bisnesmahdollisuuksia.
|

Helsingin Sanomat uutisoi sunnuntaina haltuunsa saamasta ääninauhasta, jolla ex-ministeri Suvi Lindén kertoo Ugandan-matkan taustoista.

– Olimme avaamassa ovia. Tämä oli ensimmäinen matkamme tänne, ja meidän oli tarkoitus selvittää, löytyykö täältä bisnesmahdollisuuksia. Minun taustani on televiestintäalalla, ja hänen (liikemiehen) tausta on kyberturvallisuudessa. Hän edusti täällä muutamaa suomalaisyritystä, jotka työskentelevät, miten sen nyt sanoisi, turvallisuusalalla, Lindén sanoo HS:n mukaan.

Ääninauhan nauhoitti ugandalainen poliisiksi tekeytynyt toimittaja sen jälkeen, kun suomalainen liikemies löytyi kuolleena maan pääkaupungista Kampalasta viime viikolla. 

Liikemies oli saanut Patrialta luvan esitellä maassa Patrian tuotteita. Suvi Lindén kuului ugandalaisesta hotellista kuolleena löydetyn suomalaisen liikemiehen seurueeseen.

Lue myös:

Asejärjestelmäasiantuntija Patria-johtajien lähdöstä: ”Korjaus vai hämäys”

Ministeri Patria-potkuista IL:lle: ”Oli tarpeen tilanteen tasapainottamiseksi”

Uganda-virheen seuraus: Kaksi johtajaa lähtee Patriasta välittömästi

Suvi Lindén myöntää YK-pestinsä päättyneen – mutta: ”Sovimme kahden kesken pääsihteerin kanssa…”

Henkilöt: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

Eikö ex ministeri tiennyt että aseteknologian vientiin tarvitaan Suomen valtion lupa??? Mitä he olivat Ugandalle myymässä?

Kyllä Lintilän ja Patrian toimitusjohtajan kuuluisi erota, mutta turha toivo kun molemmilla on kalenteriin merkitty "hyvävelivientimatka".

Kari Kallio

"hänen (liikemiehen) tausta on kyberturvallisuudessa" - tarkoittanee vartiointiliiketoimintaa. Kyberturvallisuus on taas turvallisuuden osa-alue, jolla pyritään sähköisen ja verkotetun yhteiskunnan turvallisuuteen. En ole ihan varma, mutta se ei välttämättä vielä kuulu esim. yövartijoiden toimenkuvaan. Voin olla silti väärässäkin!

Kari Kallio

Suomen Sotilas- lehti pohti myös aihetta. Sen mukaan Lindénin yritys suunnitteli Oulu Seaway -nimisen merikaapeliyhteyden rakentamista. Kyseinen kaapeli kytkettäisiin puolestaan Itämeren kuitukaapeliin ja liikenne- ja viestintäministeriön selvityksen mukaan mahdollisesti myös Koillisväylällä kulkevaan ROTACSiin (Russian Optical Transport Cable System).
Puolustusvoimia saattaa aidosti kiinnostaa, kuka suunnittelee rakenvansa kaapeleita Suomesta ulospäin! Se ei ole siis vain business as usual -toimintaa ymmärtäisin.

Tapio Mäkeläinen

Lindenin touhut nyt on nähty mutta de facto hän on yksityishenkilö eikä mitenkään velvollinen kommentoimaan yhtikäs mitään ellei halua.
Miettikääs nyt mitä tapahtui? Yks ukko kuollut Afrikassa ja jotain esitteitä on ollut mukana. Aina sattuu ja tapahtuu. Koko media sekasin. Vähissä on uutisaiheet. Ei ole eka finski kun jää reissunpäälle. Eikä vika.
Kolmen toimihenkilön poistuminen vahvuudesta ei ole missään suhteessa tapahtuneeseen. Lintilän pisteenkeruuta. Patria kärsii siitä jatkossa rajusti ja henkilökunta näki ettei paljoa tartte mokata niin ovi käy. Tsemmpiä kundeille.