Tiistai 18.12.2018

IL julkaisi sähköpostiviestin: Tätä Patria ei kertonut ministeriölle

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.2.2018 11:19
|

Iltalehden haltuunsa saaman sähköpostikirjeenvaihdon perusteella Patrian ja liikemiehen yhteydenpito on ollut nyt elinkeinoministeri Mika Lintilälle (kesk.) kerrottua aktiivisempaa ja monipuolisempaa. 

Patria toimitti yhtiön omistajaohjauksesta vastaavalle Lintilälle viime viikolla selvityksen yhtiön ja Ugandassa kuolleen suomalaisen liikemiehen välisistä yhteyksistä.

Selvityksen mukaan suomalaismies oli ollut yhteydessä asetarvikeyhtiö Patriaan marraskuussa 2016, jonka jälkeen oli myös järjestetty ensimmäinen tapaaminen. Sen jälkeen Patria kertoo olleensa suomalaismieheen yhteydessä seuraavan kerran vasta joulukuussa 2017.

Iltalehti julkisti tiistaina muun muassa sähköpostiviestin, jossa Patria lähetti Ugandassa kuolleelle suomalaisliikemiehelle salassapitosopimuksen jo viime vuoden huhtikuussa.

Sopimuksessa mainitaan erityisesti Patrian mahdollinen AMV 8 x 8 -panssariajoneuvokauppa Romaniaan. Yhtiö ilmoittikin saman vuoden kesäkuussa, vain pari kuukautta NDA-sopimuksen lähettämisestä, jättäneensä Romanialle tarjouksen AMV-ajoneuvoistaan.

Lue myös:

Yle julkaisi Patrian selvityksen Uganda-jupakasta – ”Tapahtumien kulku on seuraavanlainen”

Uutta tietoa Ugandan tapahtumista – Suvi Lindén HS:n saamalla ääninauhalla: ”Olimme avaamassa ovia”

Asejärjestelmäasiantuntija Patria-johtajien lähdöstä: ”Korjaus vai hämäys”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

Miten tämä tieto liittuu Ugandan kauppaan? Oltiinko sinne muka myymässä AMV 8x8 panssariajoneuvoja? Tuskin, mutta tutkivat juornalistit sitä voisi vielä kerran kysyä Patrialta,... tai Lindéniltä ;-)

Patrian johto töppäilee kerta toisensa jälkeen vaikka Lintilä yrittää muuta vakuuttaa.

Mikko Räsänen

Puhutaan höpöjä, korjataan nopealla pienellä valheella, joka paljastuu. Sitten uutta tarinaa kehiin ja sekin osoittautuu huuhaaksi. Sen jälkeen ei kukaan enää usko vaikka kuinka puhuisit totta. Että semmosta menoa tällä hyvin sensitiivisellä toimialalla.