Maanantai 10.12.2018

Juha Sipilä: ”Tulos tai ulos – Nyt voin sanoa että tulos on saavutettu”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.2.2018 08:50
  • Kuva: Alma Media arkisto / Matti Hautalahti
    Kuva
    Pääministeri Juha Sipilä on tyytyväinen hallituksensa 1000. päivänä.
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) katsoo hallituksensa saavuttaneen tavoitteensa kiitettävällä tavalla. Sipilä kirjoittaa hallituksen 1000 päivästä puoluelehti Suomenmaassa otsikolla ”tulokset puhuvat puolestaan”.

– Hallituksen tu­hat en­sim­mäis­tä päi­vää ja hen­ki­lö­koh­tai­ses­ti pää­mi­nis­te­ri­nä ovat ol­leet ras­kaat. Mut­ta saa­vu­te­tut tu­lok­set pal­kit­se­vat ja an­ta­vat us­koa eteen­päin, Sipilä toteaa kirjoituksessaan.

– Olen täs­sä työs­sä mu­ka­na tu­los tai ulos -hen­ges­sä. Nyt voin sa­noa, et­tä tu­lok­set on saa­vu­tet­tu tai saa­vu­te­taan. Täl­lä pe­rus­teel­la tein pää­tök­sen ol­la ke­säl­lä puo­lu­e­ko­kouk­sen käy­tet­tä­vis­sä.

Sipilän mukaan hänen stra­te­gi­nen hal­li­tu­soh­jel­mansa on osoit­ta­nut toi­mi­vuu­ten­sa.

– Eri­tyi­sen iloi­nen olen eri­no­mai­ses­ta työl­li­syys­ke­hi­tyk­ses­tä. Nyt työl­li­syy­sas­te (70,9 %) on jo yli ta­voi­teu­ran, joka joh­taa hal­li­tu­soh­jel­man ta­voit­tee­seen 72 % vaa­li­kau­den lo­pus­sa. Lu­vut ovat kor­keim­mal­la ta­sol­la 27 vuo­teen. Vuosi sit­ten mi­nua hiil­los­tet­tiin, et­tä vie­lä­kö us­kon työl­li­syys­ta­voit­tei­siin, kun ku­kaan asi­an­tun­ti­ja ei sii­hen us­ko. Vas­ta­sin, et­tä kuka sii­hen us­koo el­len minä, pääministeri kirjoittaa.

– Em­me pel­käs­tään pääs­seet Eu­roo­pan ta­lous­kas­vuun mu­kaan, vaan olem­me nyt Eu­roo­pan kär­ki­kas­tis­sa.

Sipilä listaa, että julkisen talouden vel­kaan­tu­mi­nen ”on jo tait­tu­nut, ve­ro­as­te las­ke­nut ja suu­ret uu­dis­tuk­set ete­ne­vät”.

– Ve­lak­si elä­mi­nen jul­ki­ses­sa ta­lou­des­sa lop­puu suun­ni­tel­man mu­kai­ses­ti. Pa­ran­tu­nut ti­lan­ne al­kaa nä­kyä pik­ku hil­jaa myös suo­ma­lais­ten ar­jes­sa, hän uskoo.

LUE MYÖS:

Sipilän hallitus sijalle 12 – katso lista pisimpään istuneista hallituksista

Jari Lindström vastaa TE-virkailijalle aktiivimallista: ”Meillä oli kiire”

Työllisyys kasvaa kuin itsestään – Video: Mihin aktiivimallia tarvitaan, Jari Lindström?

Aktiivimalli näkyy jo tilastoissa? Ekonomisti: ”Hallitus voisi nostaa työllisyystavoitteen riman korkeammalle”

Juha Sipilä iloitsee työllisyysluvusta: ”Johtaa hallituksen 72 %:n tavoitteeseen vaalikauden lopussa”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Martikainen

Sirkka-Juhani huomaa sen kyllä ilman mainostustakin ja kääntää kaiken onnistumisen Stubbin voitoksi ja muistaa että Katainen oli se joka tämän kaiken hyvän alkujaan laittoi alulle. Ilman Kataisen rötöstelyjä ei Suomen tilanne nyt olisi kohentumassa jyrkällä kulmalla. Kunnia sinne minne se luuluu vai mitä ?

Juha Koponen

..tänks! TRUMP!
hahahaa, näin se on. Jenkit saivat nostetta talouteen. Suomessa Saksa, tuo veljeskansamme on auttanut! Olemme saaneet tuhansia työpaikkoja laivanrakennuksesta, autojenrakentamisista. Paperitehtaat ovat nostaneet saldoa.
Sairaanhoitajien, koulusihteereiden, keittäjien jne. palkkoihin koskeminen ei ole tuonut apua. Ainoastaan laskeneet palkansaajien ostovoimaa ja sitä kautta pienentäneet talouden nousua.
Sipilän hallitus joka tapauksessa nostaneet työllisyyttä, kiitos siitä. Opposition valittaminen kaatuu omaan häpeäänsä. Sipilä ja kepulit saattavat vielä nousta ensi vaaleissa...

Marja-Liisa Kalkela

Ei ole aihetta kehuihin.

Ennätyksellisen alhaisten korkojen aika on ilmeisesti ohi ja keskuspankit
- lopettelevat setelielvytystä.
-Kansalaisen kannattaa varautua luottoa mitoittaessaan taannoista korkeampiin korkoihin, vaikka 1990-luvun tappokorot eivät uhkaakaan.
- Valtion ja kuntien korkomenot nousevat
-- Suomen valtion velkaantuessa jatkuvasti.
Harmaantuvan väestön hoivamenoista selviytyminen vaikeutuu tällä menolla.
IL 21.2 Pääkirjoitus

Tempputyöllistämisellä ja ilmaistöillä ei noita makseta. Velkaa on otettava rajusti jatkossakin ellei palkallista työtä ala löytyä. Niin monelle työikäiselle kuin mahdollista.

Pasi Anttila

Ahon kohdalle osui kaatuva ja velkaantuva kansantalous, idän vienti loppui kuin seinään, edellisen hallituksen vahvan markan politiikka ja avaamat pääomamarkkinat ulkomaisine velanottoineen ,kohoava korkotaso ja lopulta pakkodevalvaation aiheuttama yritysten konkurssitko oli tämä Ahon hyvä onni talouden suhteen.

Aho ja Viinanen kyllä tekivät miehen työn kääntäessään kurssin oikeaksi mutta en puhuisi mistään onnesta heidän kohdallaan. Onne ehkä oli Nokian erinomainen ja oikeaan aikaan alkanut kasvu ja kännyköiden yleistyminen joka toki auttoi suomea ulos siitä suosta mihin edellisen hallituksen toimesta oli jouduttu.

Sipilän kohdalla osittain voidan puhua onnestakin.

Juha Koponen

..niin olisihan se kauheaa kun jonnot poistuisivat terveydenhuollosta ja saisimme kunnollista ja vastuullista hoitoa. Meneeköhän ne terveyskeskus lääkärit afrikkaan hoitaman ihmisiä? kukaanhan ei käy siellä jatkossa.
Terveyskeskuslääkäri kuulee bongo rummuilla viesti; pam pum pam. Nopeasti ottaa gini tonicin ja käskee Abu Daban vastaamaan rummuilla: pim pum pam;" Ei ole tarpeelista tulla juuri nyt hoitoon"....

Seppo Simonen

Kokoomus sotilailla on huoli jos kuitenkin Sipilälle kertyy papukaija merkkejä kun merkit on valuneet useasti Orpon laariin.
Eilisten uutisten mukaan yli 100000 työttöntä työllistyy ja se tuo miljardin verotulot kohentaen myös itse työttömän aivan toiseen tasoon.
Totta on että sote/maakuntauudistus on vielä vaiheessa eikä Jan Vapaavuori ole öykäröinnillään mitenkään edistänyt sitä.

Harri Kovala

Syntyneet työpaikat ovat olleet enimmäkseen osa-aikaisa, joista verotuloja ei juurikaan synny mutta edellyttävät avustuksia työntekijöiden hengenpitimiksi. Vuodesta 2014 tähän päivään kokoaikaisten työpaikkojen määrä on vähentynyt.

Pasi Anttila

Miksei osa-aikaisita synny verotuloja. Jos he eivät olisi edes osa-aikaisia olisi julkiset tuet isompia. Sitäkö haluat?

Ruotsissakin suurin osa uusista työpaikoista on osa-aikaisia, sehän se nykyajan trendi on ihan joka puolella.

Harri Tapani
Vastaus kommenttiin #23

"Miksei osa-aikaisita synny verotuloja"

Pienet palkat, ei synny paljoa veroja, pieni ostovoima, ei kulutuveroja, sen mitä verot vie osalla, sen sossu maksaa takaisin...

Nytkyajan trendi on toisaan että noin 20 prosenttia lopulta riittää pyöritämään taloutta, loput 80 prosenttia pitää saada puuhatelemaan joutavia ja muutenkin oloutettua tavalla tai toisella hiljaisiksi...Takavuosina tuosta olouttamisesta oli jopa lehtijuttuja, Hesarissa yksi parhaista (taitaa olla maksumuurin takan?), mutta tuo linkin juttukin kuva samaa asiaa :P

https://www.uusisuomi.fi/comment/453866#comment-453866

Jaakko Karki

Sipilä, arvosana voisi olla välttävä enintäin kun on ollut niin paljon soutamista ja huopaamista, puoilivillaisia lakiesityksiä ja asiatonta uhoamista.
Sitäpaitsi, yhdessä Orpon ja Soinin kanssa laskitte ilman mitään järjellistä syytä maahan yli 40 000 haittamaahanmuuttajaa Ruotsin rajan yli, nämä terveet nuoret miehet eivät ole eivätkä tule olemaan mihinkään pakolaisstatukseen oikeutettuja. Tekonne jakoi koko kansa kahtia vaikeammin kuin milloinkaan sitten vapaussodan. Kustannukset näistä veronmaksajilla ovat jo hyvin monia miljardeja Euroja mutta hallituksesi ei ole suostunut julkaisemaan todellisia kustannuksia. Onko tämä sitä avointa tiedottamista ja toimintaa jota aikaisemmin mainostit hallituksesi harjoittavan?
Ei näistä saa kiitettävää arvosanaa tekemälläkään, ei edes tyydyttävää Elon laskuopin mukaan.

Marja-Liisa Kalkela

Voihan sitä "saavutuksena" pitää jos ex-palkansaajien,aikuisten,äänestäjien sosiaaliturvaa on saanut heikennettyä muuttamalla lakeja -15-17 aikana. Kiristämällä ehtoja tuen saamisessa ilmaistyötä vastaan.

Leipäjonot ja toimeentulotuen kasvu on ne saavutukset jossa on onnistuttu kyllä hyvin.
3Milj.ilmaista työtuntia,Kikyllä ja 9e/pv matkoihin+ toimeentulotuki.
Siinä on tämän hallituksen "saavutukset"!

JK. TEM (video)asiantuntijan mukaan pitkäaikaistyöttömyys on kasvanut ja on samalla tasolla kuin Ahon aikana-90 luvulla.Eikä tule laskemaankaan lähivuosinakaan.

Pasi Anttila

Kumpaa haluat. Sosiaaliturvaa vai työpaikkoja ihmisille, edes niitä osa-aikaisia.
Yleensä muuten on niin että kun menot ylittävät tulot pitää jossain vaiheessa supistaa menoja, eikö totta. Sosiaali, terveys ja opetus menot kattavat leijonan osan valtion ja kuntien menoista joten jos halutaan oikeasti supistaa menoja tarkottaa se nimenomaan koskemista noihin ed.mainituihin menoihin. Se on vain ikävä tosiasia.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
edes niitä osa-aikaisia.

Tarkoitatko lisää nyt jo olevien osa-aika,pätkätyötä tekevien lisäksi? Jotka saa palkanerotuksen Kelasta tukina?
Kerrotko miten se veronmaksajia helpottaa?
Katsos kun noista töistä ei niitä verojakaan heru juuri mitään palkoista.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
– Eri­tyi­sen iloi­nen olen eri­no­mai­ses­ta työl­li­syys­ke­hi­tyk­ses­tä. Nyt työl­li­syy­sas­te (70,9 %) on jo yli ta­voi­teu­ran, joka joh­taa hal­li­tu­soh­jel­man ta­voit­tee­seen 72 % vaa­li­kau­den lo­pus­sa. Lu­vut ovat kor­keim­mal­la ta­sol­la 27 vuo­teen

No nythän sitten perhevapaaudistus saadaankin aikaiseksi nopsaan.Kotihoidontuilla oleville kun löytyykin työtä. Sekään ei enää ole esteenä . Kotihoidontuen kestoa vain pienemmäksi kuten SAK ja Vartiainen on esittänyt. Naisetkin pääsee ansaitsemaan omaa työeläkettä ,palkallisessa työssä.

13.2-18
HS
Politiikka
Pääministeri Juha Sipilä: Perhevapaauudistus toi liian vähän työpaikkoja.

Noin tämä maailma muuttuu jopa yhdessä kuukaudessa "valoisemmaksi" tulevaisuuden näkökulmasta.

Seppo Simonen

Täältä löytyy Sipilän sarjamurskaajia taasen aimo joukko. Minä annan hevosen murehtia kun sillä on niin iso pää, mieluummin kuin itse aina olisin ainainen pesimisti.
En oikein jaksa uskoa että vihersosivasemmisto autuutta meille tuo, oletettavasti syömävelka vaan kasvaisi ja veronmaksajan kurjuus vain kasvaisi.

Harri Tapani

Ajattele positiivisesti, pessimisti ei juurikaan pety, veronamaksajien kurjuus kyllä kasavaa ihan ilman niitä merkillisiä vihervasureitakin.

Samaa mitä nyt Suomessa tehdään nimittäin on kokeiltu ulkomaillakin ja sielläkin homma meni mönkään, useimmissa kohdemaissa, jopa USA triplasi valtionvelkansa, muuttui maailman suurimmasta velkojasta maailman suurimmaksi velalliseksi tuolloin. Myös kehitysmaat ovat testanneet näitä juttuja ja siksi sieltä paetaankin, Venäjäkin tekaisi vastaavia uudistuksia jo aiemmin aivan amerikkalaisten oppien mukaan ja neuvonnassa, sen seurauksena alettiin puhua Pietarin ja Moskovan katulapsista jotka asuvat viemäreissä jne.

Marja-Liisa Kalkela

Syömävelalla kai nuo "navettojen" maalausrahat ja maitotuet on annettu? On lapioitu urakalla rahaa köyhimpien tukien leikkauksista. Maataloustukienkin päälle vielä?
Ei ole kepu köyhä silloin kun verovaroista saa jakaa toisten kustannuksella.

”Tämä ei ole oikeudenmukaista”
Keskiviikko 14.2.2018
IL
Sosiaali- ja terveysalan kattojärjestön Sosten tekemän selvityksen mukaan leikkaukset ovat kohdistuneet etenkin työttömiin, lapsiperheisiin ja opiskelijoihin.

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset pitävät kehitystä huolestuttavan.

- Politiikkaan tarvitaan selkeä suunnanmuutos.

Myös työttömät ovat saaneet kohdata leikkurin voiman.

Kurittaminen ei kuitenkaan jää Sosten mukaan pelkästään tähän: myös työttömyysturvaa ja muita sosiaalietuuksia verotetaan ankarimmin, lisäksi asumistuki on pienentynyt.

- Perusturvan leikkaukset ovat heikentäneet yhteiskunnassa heikommassa asemassa olevien henkilöiden tilannetta. Tämä ei ole oikeudenmukaista. Leikkausten perusteena ja oikeutuksena käytettiin valtion talouden heikkoa tilannetta ja näkymää.

MAATALOUS
Hallitus tukee märästä syksystä kärsineitä maatiloja 25 miljoonalla - EU:lta miljoona lisää
19.1.2018
TE

Esa Väyrynen

Voisiko Sipilä kertoa, että kuinka moni näistä työllistyneistä saa jotain valtion tukea esim. asumistukea, toimeentulotukea jne.
Siitä tiedosta olisi helppo päätellä oikea asianlaita.
Tuskin tuo HÄRSKI valehtelija koskaan totuutta kehtaa sanoa.

Marja-Liisa Kalkela

Kelan johtajan mukaan 200 000 työtöntä.
Työmarkkinatuki/peruspäiväraha -verot on niin pieni että on haettava toimeentulo ja asumistukea. (yksi aktiivimallin kiristys )
Toimeentulotuessa lasketaan tuloksi
työmarkkinatuki
asumistuki
muut kelan etuudet
Maksetaan asumiskulut-omavastuu osuus,sähkö,terveyd.hoitomenot lääkärin määräämät.
Käteen kk elantoon: 491e. Normaalit menot-14%-24% Alv päälle. Hinnat samat kuin muillakin.
Eli Kela "säästää" tuossa kun saa vähentää muita etuuksia jotka muille tulee tulojen päälle.
Vain toimeentulotuessa on työtä vastaan tuki työttömillä. Ei muilla jotka saa Kelasta etuuksia tulojensa päälle.
Loukku luotiin -94 Aho/Viinasen-hallitus.kepu,kok,rkp,krst.

Simoko Kuronen

Eipä taida olla saavutettu kuin yhdeltä kantilta katsottuna. Jos tämä ns tulos saavutetaan osa aika työsopimuksilla niin se ei ole sitä mitä pitäisi olla. Kyse on kikkailusta aivan samalla tavoin kuin aktiivimallissa. Tilastoja kaunistellaan mutta kuka kuvittelee että näillä joku tulisi toimeen. Sipilä ei ole koskaan ajatellut kansan parasta vaan aivan jotain muuta.

Marja-Liisa Kalkela

OSINGOT
KL: Tiedossa historiallinen osinkokevät - Nyt tehdään uusi ennätys!
4.2.2018
KL
Olkaamme iloisi että KIKY ja ilmaiset työtunnit on tuonut tulosta. Näkyy auttaneen yritykset pois "alhosta" jonka vuoksi on huonosti mennyt jo "vuosia"!
Mikäli uskomme EK ja hallituksen palkkamaltti ja nolla-sopimusten aneluihin.

Jussi Keskinen

Onnea Juha Sipilä.

Olet onnistunut tuhoamaan Suomen ja seuraavaksi; "Globalismi ei ole ainoastaan taloudellinen vallankaappaus, vaan kaikilla yhteiskunnan tasoilla vaikuttava nihilismi. Sen päämääränä on lakkautta kansallisvaltiot ja kaikki olemassa olevat järjestelmät, synkretisoida uskonnot ja muuttaa perheinstituutio.", kiitos tästä Suomen tuhoamisesta ja liittämisestä Unioniin, saatanan unioniin.

Jussi Keskinen

Niin aikaan voi saada sekä hyvää, että pahaa, ja Sipilä on kokonaisvaltaisesti saanut aikaa korjaamatonta vahinkoa.

On käsittämätöntä, että Suomessa voi pääministerinä toimia tuollainen pinokkio; tämä on tietysti vain minun ja niiden ihmisten mielipide jotka näkevät verhon taakse.

Harri Tapani

"kokonaisvaltaisesti saanut aikaa korjaamatonta vahinkoa."

Heh, no ehkei sentään ihan niin kovin vakavasti...globalisaatio nyt vaan tulee, ei ole vaihtoehtoa kuten Thatcher sanoi, se on paras uusi ystävämme vasalliensa kanssa rapakon takaa joka sitä ajaa, joskin Trump hiukka yski asian kanssa.

"2 muutoin aiheutetaan Suomelle erityisen suurta vahinkoa"

https://fi.wikipedia.org/wiki/Maanpetos

Kyllähän taustalla on ollut jo muutaman vuosikymmen hallitukset globalisaationaivismeineen ja Washingtonin konsensuksineen, tottelua ja nöyristelyä siitä mitä USA sanoo:

”Valtionyritysten myyntivaihe alkoi kymmenisen vuotta sitten, kun EU-innostus ja globalisaationaivismi olivat huipussaan. Suomen poliittinen eliitti hyväksyi kritiikittä Washingtonin konsensuksen”, Kiander kommentoi.

Washingtonin konsensus tarkoitti kymmenen kohdan talousohjelmaa, jota Kansainvälinen valuuttarahasto, Maailmanpankki, OECD ja Yhdysvaltain valtiovarainministeriö tuputtivat kaikkialle. Markkinat vapautetaan, valtionyhtiöt yksityistetään, säätelyä puretaan, yksityistä omistusoikeutta ja markkinamekanismeja vahvistetaan.

”Suomalaiset ovat olleet näissä asioissa partiopoikamaisen kilttejä nenästä vedettäviä. Ruotsi on ollut näissä asioissa itsekkäämpi ja tarkempi”, Kiander kritisoi."

http://voima.fi/blog/arkisto-voima/saatanan-tunarit-2/

"..osakkeiden myynti on aiheuttanut valtiolle noin 15 miljardin euron laskennallisen tappion verrattuna siihen, että osakkeista ei olisi luovuttu. Niillä rahoilla hoidettaisiin kuntoon vaikkapa kuntatalous. Nyt suljetaan kouluja ja nostetaan kunnallisveroa."

Lauri Kiiski

Totuuden nimissä, tämä hallitus ei ole tehnyt juurikaan yhtään mitään suhteessa maan suuriinn rakenteellisiin ongelmiin. Meillä on edelleen valtavan kokoinen julkinen sektori, jäykät työmarkkinat, julkinen velkaantuminen, jättityöttömyys ja alati paheneva huoltosuhdeongelma.

Hallituksen aikana suurimmat meriitit ovat olleet maahantunkeutumisen salliminen v. 2015 ja sote-sekasotku, jotka ovat edelleen ratkaisematta. Hallituksen lupaamat normienpurkutalkootkin ovat muuttuneet normien lisäyksiksi.

Nykyinen, vain vuoden mittainen talouskasvu on pian ohi ja samat ongelmat, kuten oli v. 2014, palaavat sitten eteen seuraavalle hallitukselle v. 2019 alkaen. Suomen rakenneuudistukset käynnistyvät aikanaan vasta aivan viimeisen pakon sanelemana ja ulkoisten lainahanojen mentyä kiinnin. Suomen poliittisista päättäjistä ei tähän vastuuseen löydy halukkuutta mistään puolueesta.

Anja Koppinen-Niemi

Tämäkin omakehu osoittaa sen, että Sipilän tavoite on ollut koko hallituskautensa ajan pelata omaan pussiin. Nyt hän paljastaa sen, että hänen päätavoitteensa on ollut ainoastaan oma menestyminen, ja mielessä on ainoastaan jatkopaikka keskustan johdossa.

Markus Vuorivirta

Voi voi ... Katsotaanpa uudestaan sitten kun tämä INFLAATIO alkaa tässä taas ihan just kohta laukkaamaan, eli nämä ennestään maailman törkysimmät hinnat alkaa nousta... Sen lisäksi alkaa KOROT nousta, voi tulla monille kolmen miljoonan markan velallisille aikast pikkasen kuumat paikat kun prosentti tai pari tulee korkoa...

Tuo on vähän niin kuin ne keisarin uudet vaatteet... Pelkkää illuusiota tämä koko mukamas hyvinvointi. Todellisuudessa kansa on köyhää ja kurjaa ja kohta se ei saa niin ruokaa kuin pidettyä sitä kattoa päänsä päällä...

Sitten nähdään kuinka hyvin täällä menee.

Tapio Mäkinen

Tämä työllisyysaste, se on höpöin kaikista hallituksen keksimistä kikkailuista saada työnsä näyttämään hyvältä. Aktiivimalli työllistää juuri tunniksi haastatteluviikolla monia, mutta mikä on on se hinta, minkä (koko) kansantalous maksaa Sipilän hallituksen 'menestyksestä' lisävelkana?

Kai Ruonala

Potilas parani hoidosta huolimatta?

Maailman talous kasvoi ja työttömyystilastoista siivottiin kuolleet, jo eläkkeellä olevat ja eläkelöityvät + otettiin käyttöön muut tilastolliset kepulikonstit?

Kylläpä meillä onkin hyvä hallitus.

Heikki Rosti

Kun silmäilemällä luin yo kommentteja,tuli mieleeni eräs kolmannen sektorin erityisosaajan maininta ,että lähimmäisimmista joka seitsemäs on piriste/huume/alkoaddikti.Niin ,että joka toinen ylläolevien juttujen vääntäjä kirjoittaessaan oli addiktisessa tilassa.Joten lämmintä kesää ja pikaista paranemista.Uusi päivä kaiken muuttaa,eikä tarvita edes hallituksen vaihdosta.