Maanantai 10.12.2018

Kokoomusministerille kipakka vastaus keskustasta: ”Vastuunpakoilua – Lindén on puhtaasti kokoomuksen ongelma”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.2.2018 13:55
  • Kuva: Joel Maisalmi
    Kuva
    Kokoomuksen ministerinä Lipposen, Vanhasen ja Kiviniemen hallituksissa toiminut Suvi Lindén on joutunut kohun keskelle Ugandassa kuolleen suomalaisliikemiehen tapauksen vuoksi. Myös Lindénin sopeutumiseläkkeestä on kohistu.
|

Kokoomusministeri Anne-Mari Virolainen vaati tiistaina hallitusta käymään ex-ministereihin liittyvän ”pelisääntökeskustelun” puoluetoverinsa, ex-ministeri Suvi Lindénin toimien johdosta. Kokoomuksen hallituskumppania keskustaa edustava kansanedustaja Mikko Kärnä ihmettelee Virolaisen avausta.

– Virolaisen puheenvuorossa on kyse vastuunpakoilusta ja kokoomukselle kuuluvan taakan työntämisestä hallituksen syliin, Kärnä kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Kärnän mukaan ”Suvi Lindénin, Laura Rädyn, Lasse Männistön, Joonas Turusen ja nyt myös viimeisimpänä Sanna Lauslahden toiminta on rapauttanut monen kansalaisen uskoa demokratiaan”.

Kärnän mielestä vaikutusvaltaisten kokoomuslaisten sotkeutuminen sote-lobbaukseen, kuten myös Lindénin epäselvät bisneskuviot Ugandassa, ovat puhtaasti kokoomuksen oma ongelma. Hän muistuttaa Lindénin nauttimasta sopeutumiseläkkeestä sekä tämän yhteistyöstä asekauppaa tehneen, Ugandassa kuolleen liikemiehen kanssa.

– Kokoomuksen on nyt kannettava vastuunsa omista sotkuistaan ja lopetettava asian ympärillä kaarteleminen. Eduskunnan puolestaan on poistettava sopeutumiseläkejärjestelmä, mikäli se vain on perustuslakiasiantuntijoiden mukaan mahdollista. Poliisilla, syyttäjänlaitoksella ja tuomioistuimilla puolestaan tullee olemaan vielä paljon tekemistä tapaus Lindénin ympärillä, Kärnä kirjoittaa blogissaan.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok.) ilmoitti tiistaina odottavansa, että hallitus käy tapaus Lindénin vuoksi ”pelisääntökeskustelun siitä, minkälaista vienninedistämistyötä entiset ministerit voivat tehdä”, Kaleva kertoi.

Katso Patrian tiedotustilaisuus Uganda-vyyhdestä: Patrian tiedotustilaisuus Uganda-sotkusta käynnissä – katso livenä IL-TV:stä

Lue myös:

Yle: Suomalaismiehen elimistöstä löytyi kokaiinia ja tuholaismyrkkyä – Ugandan poliisilta lisätietoa pidätetyistäkin

IL julkaisi sähköpostiviestin: Tätä Patria ei kertonut ministeriölle

Näkökulma: Suvi Lindénin touhut ovat keskisormea työttömille

Yle julkaisi Patrian selvityksen Uganda-jupakasta – ”Tapahtumien kulku on seuraavanlainen”

Uutta tietoa Ugandan tapahtumista – Suvi Lindén HS:n saamalla ääninauhalla: ”Olimme avaamassa ovia”

Asejärjestelmäasiantuntija Patria-johtajien lähdöstä: ”Korjaus vai hämäys”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Virtanen

Ei ole nähtävästi Lapin perukoille Kärnälle saakka kantautunut tieto siitä, että Esko Aho (kepu) vieläkin esittäytyy tittelillä ex pääministeri ihan virallisissa yhteyksissä (taitaa olla
tosin nyt Putinin hallinnoiman pankin palveluksessa Moskovassa) ja myös Paavo Lipponen (SDP) "konsultoi" kaasuputkiasioita samoin ex pääministerin tittelillä. Tässä pari esimerkkiä. Varmaan löytyy näitä enemmänkin, jos etsimään aletaan. Siis, miksi he voivat käyttää hyväkseen entistä asemaansa ihan omissa bisnes hommissaan ? Taidatkos Kärnä sen kertoa ? Ja Ollikainen myös ?

Matti Hemmi

Kokoomus on entistä enemmän kerännyt omia ongelmia toimintansa kivirekeen. Sitä kivirekeä on hävytöntä sälyttää hallituksessa muun kolmikon niskoille. Orpo osoittaa yhä törkeämmin tyypillistä muiden syyttelyä omiensa toilailuista.

Tällainen on tyypillistä kokoomuksen huijausta. Katainen ja Stub yhä edelleen kyttäilevät suomalaisen kehittämisen takana. Se peli tulee varmuudella heidän omille silmilleen tulevissa lukuisissa vaaleissa.

Markku Lehto

"... kuten myös Lindénin epäselvät bisneskuviot Ugandassa, ovat puhtaasti kokoomuksen oma ongelma."

Mitä olivat ne "epäselvät Lindénin kuviot" jotka ovat kokoomuksen ongelma ?
Mitäs laitonta Suvi Lindén on tehnyt ? Matkustanut Ugandaan ? Onkos se kiellettyä ?
Vai tekikö samalla matkalla kuolleen konsultin epämääräinen kuolema Lindénin matkasta "epäselvän" ja tuomittavan ?

Ja jokainenhan joka näihin kommenttisivujen moraalisoiviin "kansantuomioistuimiin" osallistuu, voi lähteä yrittämään "rahakkaalle" kansanedustajauralle. Siinä voi varautua aikakin kahteen yritykseen ennen kuin onnistuu pääsemään kansanedustajan rahavirtojen ääreen. Keskimäärin jokaiseen yritykseen voi varautua laittamaan vähintään 25 000 - 30 000 € omaa rahaa.

Samalla voi varautua melkoiseen reissaamiseen. Ja jos sattuu pääsemään kansanedustajaksi , niin sitten sitä vasta reissataan ja paperipinoja luetaan. Niin helppoa se on.

Toinen juttu on sitten ne kansanedustajat tai ministerit, jotka luistavat äänestäjien heille luovuttamista luottamustehtävistä kesken vaalikauden ja lähtevät suoraan yrityselämän palvelukseen. Tässä voidaan sitten pohtia niitä jääviys- , karenssikysymyksiä sekä äänestäjien kannalta moraalikysymyksiä. Mutta niitähän olisi voitu pohtia jo ainakin kymmenen vuotta aikaisemmin. Miksi juuri vasta nyt ja Lindénin kohdalla ?

Lindéniähän eivät nämä pohdinnat koske. Ei hän ole jättänyt kansanedustajatehtäväänsä kesken. Kerran on itse eronnut ministerin tehtävästä, kun meni huolimattomuuttaan laittamaan nimensä paperiin, johon liittyi jääviyskysymys. Moniko muu ministeri on eronnut itse, kun on tullut mokattua. Ai niin Ike Kanervalle annettiin puolueen johdosta ymmärtää, että kun tekstareita on tullut julki, niin ministeri voi lähteä. Onkos muita esimerkkejä, vaikka yhdellä sun toisella ministerillä on ollut yhtä sun toista, ainakin median mielestä.

Toisaalta: "Jos kansanedustaja pyytää itse eroa tehtävästään, täytyy pyyntö käsitellä eduskunnassa joka harkitsee, onko eroamiselle hyväksyttävä syy. Lopullinen ratkaisu tehdään täysistunnossa."
ks. esim. : http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/kansanedustajan-ero-tai-erottaminen...

Eikös keskustalla ole melkoinen osuus eduskunnassa. Mitenkäs siellä keskusta on osallistunut näihin kansanedustajien eroamisien käsittelyyn ? Päivitelty ja voivoteltu ja sitten ero myönnetty ?

Kari Kallio

HS:n toimittajan tuoreen jutun mukaan, liikemies oli Ugandassa kauppaamassa ns. valvontatekniikkaa - aivan kuten SL:kin hieman sievistellen asian ilmaisi, että kaupan kohteena on "laajakaista" - kuitenkin ugandalaisten valvontaan tarkoitettu tekniikka.
Patrian esitteet ovat olleet mukana vain rekvisiittana "vientimiehen" uskottavuudesta. Tämä pitää Patrian ottaa huomioon, ennen kuin se nielaisee koko tarinan kokonaisena. Patriaa on tällä tavalla ehkä huijattu!

Jari Kaisla

Suvi nauttii jo uusista maisemista.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005577097.html

Kylläpä on mukavaa reissata luxusmatkoilla muhkealla sopeutumiseläkkeellä. Samaan aikaan hallituksemme lisännee resursseja valvontaan, jotta tavalliset työttömät jotka 500+ euron kuukausitulojen lisäksi ovat ehkä syyllistyneet pullojen keräykseen, marjan poimintaan jne. ansaitakseen juustoa leivän päälle saataisiin edesvastuusteen röyhkeistä tukirahojen väärinkäytöksistä.

Markku Lehto

Siitä vaan jokainen kriittinen yrittämään kansanedustajaksi ja ministeriksi. Varmasti jokaiselle löytyy sopiva puolue.

Siinä sitten valituksi tulleet altistuvat median raatelukoirien riepoteltavaksi ja "kansantuomioistuimien" sekä poliittisia irtopisteitä kalastelevien poliitikkojen uhreiksi.

Ja se, että on toiminut jo yksityishenkilönä vuosia, ei vaikuta mitään. Toisaalta on paljon niitä poliitikkoja, joita kaikesta huolimatta mediakin käsittelee silkkihansikkain. Sellaisia poliitikkoja löytyy mm. niiden joukosta, jotka ylläpitävät sekä kehittävät yritystukijärjestelmää, joka maksaa veronmaksajille joka vuosi n. 4 000 miljoonaa euroa.

Tapio Mäkeläinen

Kohta kortistoon joutuva varasijavarakansanedustaja Kärnä on kommentoinut kaikkea muuta kuin Saamen kielen kielioppia. En tiedä lukeeko hän kirjoitelmiaan itse ennen julkaisua mutta ei nähtävästi käytä sen enempää faktantarkistusta kuin tolkuntarkistajaa. Linden on yksityishenkilö.Piste.
Teillä on siellä pohjolassa entinen ja nykyinen ja toisenkin puolueen kepulainen ulkoministeri , jota ei voitu ottaa kertomaan Presidentti Koiviston kanssa Suomen tuesta ja hyväksynnästä Viron itsenäistymiseen . Aho ja manu pitävät häntä epäluotettavana tunnetusta ja yhä jatkuvasta syystä joka oli pikkasen hippasen isompi kuin entisen ministerin matka Afrikkaan.
Aho hoiti homman Manun kanssa. Aho kertoi TV:ssa eilen illalla.
Eli hoidapa Kärnä oma maalinedustasi ensin. Te ette pysty edes jäsenrekisteriänne klaaraamaan.

Se maakuntahallinto ei kepun lopullista syöksyä estä. Kalliilla ja ikävällä tavalla hidastaa.

Pekka Suomi

Outoa kuurupiiloa uhrin nimen ympärillä! Jokainenhan voi mennä lukemaan Ugandalaista nettilehteä englanniksi -vai onko sekin jo sensuroitu? Ex-ministerillä tuskin on pelkoa joutua KRP:n koppiin kovin moneksi viikoksi. Ihmetyttää vaan, että joku Janitsikin on kopissa kuukausitolkulla asiattomuuksien kirjoittelusta. Tässä on kuitenkin kyse murhatutkinnasta. Ai niin- onhan J. loukannut myös tekijänoikeuksia!