Maanantai 17.12.2018

Patria harmitteli salaliittoteoriaa: ”Suvi Lindénillä ja meillä ei ole yhteyttä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.2.2018 17:23
  • Kuva: Alma Talent / Karolina Vuorenmäki
    Kuva
    Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo antoi yksityiskohtaisen selvityksen tiedotustilaisuudessa liittyen Uganda-vyyhteen. Suomalaisen liikemiehen kuolemaa tutkitaan Ugandassa murhana.
|

Puolustusteollisuusyhtiö Patria korosti keskiviikkona tiedotustilaisuudessaan, että Uganda-vyyhdin kautta toisiinsa liitetyillä Patrialla ja ex-ministeri Suvi Lindénillä ei ole minkäänlaista yhteistä hanketta Ugandassa.

– On harmillista, että tämä elää salaliittoteoriana tuolla somessa, että meillä ja Suvi Lindénillä olisi yhteys, mutta tämmöistä yhteyttä ei tässä asiassa ole, toimitusjohtaja Olli Isotalo painotti tilaisuudessa.

– Suvi Lindén ei ole ollut siellä meidän asiallamme, eikä meillä ole tietoa, mikä Suvi Lindénin asia siellä on ollut.

Patrian myyntipäällikkö, joka nyt on joutunut eroamaan kolmantena tapaukseen liittyvänä yhtiön työntekijänä, oli kuullut epävirallisesti toisen käden tietona, että Suvi Lindén on mukana suomalaisliikemiehen Ugandan-matkalla. Isotalo korosti, että sittemmin Ugandassa kuollut liikemies oli kertonut tämän tiedon epävirallisesti myyntipäällikölle.

Patria selvensi tänään myyntipäällikkönsä ja liikemiehen yhteydenpidon määrää ja laatua. Yhtiö toisti näkemyksensä, että markkinointiluvan myöntäminen ja valtuutuskirjeen antaminen liikemiehelle olivat virheitä.

Isotalon mukaan virhe itsessään ei ollut suuri, sillä vaikka markkinointilupa oli annettu, ei Ugandaan tosiasiassa olisi todennäköisesti edes saatu vientilupaa valtiolta, eikä markkinointi näin ollen olisi johtanut mihinkään Kuitenkin syntynyt vahinko on Isotalon mukaan muodostunut suureksi, mikä johti asiasta vastuullisten johtajien eroihin.

Valtio-omisteinen yhtiö on myös ”tarkastellut omaa päätöksentekoprosessiaan konsulttisopimuksiin liittyen ja ryhtynyt korjaaviin toimenpiteisiin sisäisten prosessiensa osalta”. Yhtiön keskiviikkona julkaiseman materiaalin mukaan sisäiset prosessit ka ohjeet käydään ”vielä kerran” läpi. Esimerkiksi Land-liiketoiminnan maavalinnat ja konsulttien käyttö viedään yksikön johtoryhmään.

– Olemme nyt päättäneet, että tällaisia uusille markkinoille menemisiä ei päätetä pelkästään myynnin johdon toimesta, vaan kaikki päätetään Land-liiketoiminnan johtoryhmässä, Isotalo kertoi tilaisuudessa.

Lue Patrian infosta tarkemmin: Patria julkisti yhteydenpitonsa liikemiehen kanssa – toisenkin aseyhtiön esitteitä ”päätyi Ugandaan”

Patrian toimitusjohtaja myöntää: Ugandassa kuolleen kanssa keskusteltiin palkkiomallista

Lue myös: Ammusvalmistaja hämmästyi Patrian paljastuksesta: ”Luvaton temppu – kukaan ei tunne koko henkilöä”

Kokoomusministerille kipakka vastaus keskustasta: ”Vastuunpakoilua – Lindén on puhtaasti kokoomuksen ongelma”

Yle: Suomalaismiehen elimistöstä löytyi kokaiinia ja tuholaismyrkkyä – Ugandan poliisilta lisätietoa pidätetyistäkin

IL julkaisi sähköpostiviestin: Tätä Patria ei kertonut ministeriölle

Näkökulma: Suvi Lindénin touhut ovat keskisormea työttömille

Yle julkaisi Patrian selvityksen Uganda-jupakasta – ”Tapahtumien kulku on seuraavanlainen”

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Räsänen

Ihan vaan valistumaton arvaus: ex ministeri tuntee vanhastaan sopivia vaikuttajia eksoottisen maan hallinnossa ja lupaa toimia ovien aukojana sensitiivisessä busineksessa. Sitten homma leviää syliin jonkun iltaviihteen tuloksena. Äkkiä tulee hirmuinen kiire siivota sotku. Ja sitten käy kuten siivouksessa huonoilla välineillä - törky leviää uhkaavasti suuntaan ja toiseen. Esiin alkaa nousta ihan uusia vaikuttajia ja vaarana on, että näpit alkaa palamaan vähän turhan monella. Siis jossain agenttielokuvassa voisi mennä noin. Ei toki elävässä elämässä.

Jukka Mattsson

"Suvi Lindén ei ole ollut siellä meidän asiallamme, eikä meillä ole tietoa, mikä Suvi Lindénin asia siellä on ollut." Buahahhahhaaa...

No eipä tietenkään! Tämän selityksen arvasivat kaikki US lukijat jo ajat sitten.

Seuraavaksi voisivat tutkivat juornalistit selvittää saivatko yksikönjohtaja ja markkinointipäällikkö Ollilta ns. turpa kiinni sopimukset, ja millä hinnalla? ja mitäs se Suvi Lindén siellä sitten teki?

Eikö vieläkään Patriassa osata toimia oikein? Jos jäät kiinni niin kannattaa muistaa: Kerro totuus ettet saa potkuja joutuessasi selittelemään ja menetä mainettasi. Tässä jutussa on jo niin paljon tietoa että käry käy 100% varmasti jos selitysten pohja pettää.