Tiistai 11.12.2018

HS-gallup: Vihreät vajosi selvästi keskustan taakse – Vasemmistoliitto perussuomalaisia isompi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.2.2018 08:16
  • Kuva: Alma Media arkisto / Jenna Lehtonen
    Kuva
    Juha Sipilän keskustan kannatus on hieman petraantunut.
|

Pääministeripuolue keskustan kannatus on hieman noussut, mutta selkeästi suurin puolue on yhä sen hallituskumppani kokoomus, kertoo tuore HS-gallup.

Kokoomus on gallupissa suosituin puolue 21,7 prosentin kannatuksella. Toista paikkaa pitää oppositiopuolue Sdp 19 prosentin kannatuksella. Keskusta on kolmantena 16,3 prosentin kannatuksella, missä nousua on noin prosenttiyksikkö.

Vihreät on vajonnut selvästi keskustan taakse 14,4 prosenttiin. Sitä seuraavat Vasemmistoliitto ja perussuomalaiset, joiden suosio on molemmin puolin yhdeksää prosenttia. Vasemmistoliitto on hieman perussuomalaisia isompi, kuten on ollut viime mittauksissa.

HS-gallup on koottu 22.1.– 15.2.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Simonen

On mutta onpa Keskustalla takana maat ja mannut kaikki kehä kolmosen takana ja kyllä siellä joku ihminenkin asuu.
Ihan vain uteliaisuuttani kysäisen Pasilta kun Keskustapuolueelle kirkonkelloja soitatte niin viherpunavasemmistostako Kokoomus uuden kumppanin löytää.

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #9

Minulla se vasta poliittinen ongelma onkin, sillä kaipaisin vastuullisen markkinatalouden puoluetta, mutta sellaista ei nyt enää ole kokoomuksenkin nykyjohdallaan valitseman pörssirahastuslinjan eli vastuuttoman markkinatalouden vuoksi.
Ainoa toivoni on, että nykyisestä hallituspohjasta vielä jonain päivänä syntyisi vastuullinen eikä mulle sulle poliittinen liike. Liike joka kykenisi pitämään punavihreyden kurissa ja samalla rajoittamaan ja kontrolloimaan ehdotonta ahneutta ja harvain etua estämättä rehellistä yritystoimintaa.
Sellaista joka ensimmäiseksi lakkauttaisi tuet ja antaisi ihmisten ja yritysten näyttää mikä kannattaa ja mikä ei. Mutyta sellaisen mikä ei sallisi kaikkia metsiä ja vesiä tai ilmaa pilattavaksi vaan ymmärtäisi energiankin syyt ja seuraukset ja toimisi sen mukaan. Nyt ei toimi. Nyt toimii erittäin keopu edun mukaisesti.

Tapio Mäkeläinen

Kun lukee tämän pastan kirjoittajien Kokoomus kuvaa, niin voi päätellä että Kokomustankin kannatus on 30 kertainen perusjoukkoon eli multimiljonääreihin ja terveysalan yritysten omistajien määrään nähden.
Oikeasti: swedupettereiden kepu on 5% puolue. Vastaa elinkeinorakennetta. Heillähän ei ollut Yya- pelottelua ja harhaa 26 vuotta. Tosin SDP ja LO ( sw sak) olivat puikoissa käsittämättömän pitkään mutta siitä ei nyt ollut puhe.

Tarja Laakso

Minua on ihmetyttänyt aina se, miten noin 0,1%:n (lieko edes tuota) etuja ajavien puolueiden kannatus voi lähennellä puolia kaikista äänistä - no, tällä hetkellä tosin kannatus taitaa olla vain noin 40%, mutta kuitenkin.

Tapio Mäkeläinen

Näyttää sinänsä hyvältä mutta Virheät , Sdp ja vasemmistoliitto yhteensä ovat yli 40% .
Vihreistä ainakin puolet ovat lähempänä vasemmistoliittoa kuin sdp leiriä.
Saas nähdä millainen konklaavi istuu vaalien jälkeen. Puolustusministerinä Li A tai Emma Kari. Jes.

Seppo Simonen

Moni repii pelihousunsa kun isossapajassa kun monitoria siikaa että persiilleen meni tämäkin savota.
Suurin puolue on edelleen paljon parjattu keskusta yli 20 % kannatuksella ja kokoomus samoissa lukemissa RKP, KD ja siniset yhteensä pitkästi yli 10 % no tässä onkin seuraava hallitus pohja eikun ministerin paikkoja jakamaan.

Antti Rinne saa puhallella vaan ja Li Andersson viilailee rauhassa kynsiä sekä Touko Aalto saa ihmetellä ettei tässä näin pitänyt käydä. Jussi Halla-aho oikeistovoimaksi oppositioon.
Näin se menee katsoin tämän sillä silmällä Lidlin punaisesta tukimaidosta.

Esa Laitinen

Sininen Tulevaisuus puoluetta odottaa musta tulevaisuus. Loikkareiden puolueet ei ole koskaan aiemminkaan menestyneet. Ei minkään puolueen kannata ainakaan vaaliliittoa tehdä. Miten kävi persusta erotetulle Hirvisaaren ryhmälle. En ole kuullut mitään. Samoin käy "sinisille". Seuraavien eduskuntavaalien jälkeen muisto vain.