Maanantai 10.12.2018

HS: Sinisen tulevaisuuden kannatus suli entisestään – selvittää vaaliliittoja lähes kaikkien puolueiden kanssa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.2.2018 14:38
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Sinisen tulevaisuuden kannatus on heikentynyt entisestään. Kuvassa puoluesihteeri Matti Torvinen ja ryhmäjohtaja Simon Elo eduskunnassa.
|

Hallituspuolue Sinisen tulevaisuuden puoluesihteeri Matti Torvinen kertoo Helsingin Sanomille, että puolue käy parhaillaan eri puolilla Suomea neuvotteluja vaaliliitoista useiden puolueiden kanssa.

Tarkemmin sanottuna Siniset käy neuvotteluja kaikkien muiden puolueiden paitsi perussuomalaisten kanssa. Syy toimiin on selvä: puolueen kannatus on tuoreessa HS-gallupissa enää 1,3 prosenttia. Kannatus on sulanut aiemminkin alhaisista luvuista ja loppuvuoden pieni noste hiipunut.

Politiikan piireissä huhutaan jopa, että keskusta ja Siniset olisivat jo sopineet valtakunnallisesta vaaliliitosta. Tätä vastaan kuitenkin puhuvat neuvottelut muiden puolueiden kanssa. Myös Torvinen kiistää väitteen HS:n kysyessä.

– Me voisimme hyvinkin tehdä yhteistyötä keskustan, kokoomuksen ja kristillisdemokraattien kanssa. En sulje mitään vaihtoehtoa pois, Torvinen sanoo HS:lle.

LUE MYÖS:

HS-gallup: Vihreät vajosi selvästi keskustan taakse – Vasemmistoliitto perussuomalaisia isompi

Riita syttyi eduskunnassa: ”Te olette joo joo -joukkue – Sopii mikä vain”

Ylen gallup: Nyt putosivatkin kokoomus ja SDP, Siniset nousee – ”Siitä tuleekin oikea puolue”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Kostet

Kun siniset ovat peesanneet muita hallituspuolueita päitään nyökytellen, olisi korkea aika hakea kepun tai kokoomksen jäsenkirjaa, jotta olisi edes teoreettisia mahdollisuuksia tulla valituksi. Omalla porukalla toiminta tuottaa katkeran loikkarin kohtalon.

Jarkko Kainulainen

Kuolinkorinaa sinisiltä näiden aatteensa myyjien ainoa toivo selvitä hengissä olisi että joku sattuisi heitä tarvitsemaan mutta tämän hallituskauden jälkeen heitä ei tarvitse kukaan eikä pettureihin voi kukaan luottaakaan eikä kukaan arvosta omansa pettäneitä niin paljoa että heittäisi pelastusrenkaan. Joten goodbye siniset.

Kauko Kaaresoja

Kaikki tahot kyllä ymmärtävät, että sinisten temppu oli väärin ja demokratiaa halveksiva. Mutta, kun laissa on tuohonkin porsaanreikä, niin porsas ( joka oli erikoista nahkansa luovaa käärmeensukuista lajia ) käytti sen. Vanhan presidentin valtaoikeuksilla ei olisi käynyt. Syyt ovat pallien säästäminen ja raha. Näillä valitettavasti mennään kenties seuraaviin vaaleihin.

Risto Jääskeläinen

Sinisethän on lähtökohtaisesti Suomen parhain puolue: ei mikän muu ole päässyt aloittmaan viidellä ministerillä vajaalla 20 kansanedustajalla.
RKP tuskin kärsii minkäänlaista vahinkoa, vaikka ottaisi Siniset vaaliliittoon kanssaan, kunhan edes yhdestä asiasta ollaan samaa mieltä.

Taisto Laine

Kestääköhän Soinin pokka asettua ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa?
Varma paikka mutta ehkä yksnäistä puolueen eduskuntaryhmässä.......

Vaaliliittoon periaatteessa minkä tahansa puolueen kanssa? Tämä ns puolueen ideologia?
Kunnon kuukausiliksat ja sopeutumiseläkkeet?

Taitaa Timppa löytää sen uuden duunin taloussektorilta; ei ehkä niin kivaa siinä puolueen eduskuntaryhmässä Arkadianmäeltä!

Aika vaihtaa puolueen nimi?
Sinisen tulevaisuuden sijasta Sumuinen tulevaisuus ...