Keskiviikko 12.12.2018

Ranska esitteli uudet, tiukat maahanmuuttolait – ”Milloin on Suomen vuoro?”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.2.2018 11:32
Päivitetty: 
23.2.2018 11:41
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Ranskan uudistusmielinen presidentti Emmanuel Macron tiukentaa maan maahanmuuttopolitiikkaa.
|

Perussuomalainen kansanedustaja Sami Savio toivoo Suomen ottavan mallia Ranskan presidentin Emmanuel Macronin hallituksen esittelemistä maahanmuuttopolitiikan kiristyksistä.

Savion mukaan Suomen maahanmuuttopolitiikka ”jää yhä enemmän ja enemmän jälkeen yleiseurooppalaisesta kehityksestä”. Hän huomauttaa, että maahanmuutto- ja turvapaikkalainsäädäntöään ovat viime aikoina tiukentaneet muutkin kuin Itä-Euroopan maat.

– Useat hallitukset Keski- ja Pohjois-Euroopassa ovat heränneet vaadittaviin kiristyksiin. Nyt Ranska tiukentaa tuntuvasti maahanmuuttolainsäädäntöään. Tämä nostaa luonnollisesti esiin seuraavan kysymyksen: Milloin on Suomen vuoro toimia vastaavasti? Savio kysyy Puheenvuoron blogissaan.

Ranskan hallitus kertoi keskiviikkona lakiesityksestään, joka muun muassa kaksinkertaistaa paperittomina maahan tulleiden säilöönottoajan 45 päivästä 90 päivään sekä lyhentää määräaikaa turvapaikan hakemiseen. Nykyinen 120 päivän ikkuna supistuu 90 päivään. Samalla laittomasta rajan ylityksestä on tulossa rangaistava teko, josta voi seurata vuosi vankeutta.  Turvapaikkahakemusten käsittelyaikoja on myös tarkoitus lyhentää tuntuvasti kuuteen kuukauteen, France 24 -kanava kertoo.

– Ranskassa esitetyt keinot ovat oikeansuuntaisia vastauksia hallitsemattomasta maahanmuutosta aiheutuvien ongelmien ennaltaehkäisyyn. Perussuomalaisten johdolla laadittu 80-kohtainen turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma tarjoaisi Sipilän hallitukselle erinomaiset työkalut tarpeellisten uudistusten tekemiseen myös Suomessa, Savio uskoo.

– Valitettavasti Sipilän hallitukselta ei ole odotettavissa konkreettisia tiukennuksia jatkossakaan. Se kävi turhankin selväksi viimeistään Sipilän ja Orpon 12.6.2017 pitämässä yhteisessä tiedotustilaisuudessa. Kansakunnan toivo paremmasta maahanmuuttopolitiikasta lepääkin seuraavien hallitusten hartioilla, elleivät Sipilä ja Orpo lopulta rohkaistu suurella kansansuosiolla virkaansa valitun Macronin ja hänen hallituksensa osoittamasta esimerkistä, hän jatkaa.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat kritisoineet Macronin hallituksen uudistuksia. Niiden mukaan esimerkiksi käsittelyaikojen lyhentäminen heikentää turvapaikanhakijoiden oikeusturvan toteutumista. Järjestöjen mukaan uuden lait rikkovat Ranskan turvapaikkapolitiikan perinteitä.

– Me olemme normalisoimassa ihmisten vangitsemisen, kritisoi myös Macronin puoluetoveri Florence Granjus France24:n mukaan.

Sen sijaan kansan enemmistö saattaa tukea lakiesityksiä. Tuoreen kyselyn mukaan 63 prosenttia ranskalaisista katsoo, että maassa on liikaa maahanmuuttajia.

Sisäministeri Gerard Collomb perusteli uusia lakeja muun muassa sillä, että lyhennetty käsittelyaika on sekä Ranskan että turvapaikanhakijoiden etu.

– Niiden, joille turvapaikka myönnetään, on parempi alkaa integroitua ranskalaiseen yhteiskuntaan niin aikaisin kuin mahdollista. Sen sijaan ne, jotka käännytetään, eivät kuudessa kuukaudessa menetä perhesiteitään eivätkä kosketustaan omaan maahansa, Collomb sanoo.

LUE LISÄÄ:

Jussi Halla-aho kehuu Emmanuel Macronin pakolaisehdotusta: ”Ensimmäisenä askeleena erinomainen ratkaisu”

Macron: ”Välimerellä otetaan hulluja riskejä” – Ranska perustaa käsittelykeskuksia Libyaan

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Oetaan ensin Ranskasta mallia .

Le Monden haastattelussa asiaa kommentoineen työministeri Muriel Pénicaudin mukaan tavoitteena on muuttaa työmarkkinoiden ”pelin sääntöjä”.

Macronin hallinto on kertonut valmistelevansa laajaa uudistusta Ranskan työlakiin, joka nykyisellään muun muassa määrää ankaria sakkorangaistuksia työntekijöiden laittomista irtisanomisista.

Ministerin mukaan suunnittelupöydällä ovat myös sosiaaliturvauudistus sekä sosiaalisten turvaverkkojen merkittävä laajentaminen.

– Ammattiliitoille jää tärkeä erityisasema ja erityisiä oikeuksia sektorikohtaisesti.
VU-17

Persutjan teki päinvastoin tuolloin hallituksessa,mitä Ranska .

Marja-Liisa Kalkela

Eikö oman maan työttömien asiat pitäisi ensin hoitaa kuntoon? Kun otetaan malleja ,otetaan siten siitäkin mallia miten tuo hoidetaan.
Vai onko tempputyöllistäminen ,Aktiivitoimet mielestäsi oikeat toimet valtion velanhoitoa varten ?
Mistähän löytyisi puolue ketä kiinnostaisi kansalaisten asiat?
Persut itse otti vastaan pakolaiset.
Saivatko ne mitään aikaan hallituksessa 28.5.2015-16.6.2017?

Kauan kansa katsoo kun sosiaaliturvaa leikataan,veroluonteisia maksuja korotetaan ,kun ilmaistyöstä ei tule veroja valtion kirstuun . n.600 000 työttömältä.
Hoidetaanko huoltosuhde tulevaisudessa velalla? Luulisi sen kiinnostavan enemmän .
Maahanmuutosta kun päättää EU kuten tähäkin asti. Ei 27 muusta EU-maasta yksin Suomi.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #14

22.2-18
KL
Lisäksi Suomi haluaa kehittää EU:n puolustusulottuvuutta ja maahanmuuttopolitiikkaa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) joutuu lähtemään Brysseliin sekavin eväin. Tiukka pitäisi olla, mutta samalla pitäisi saada lisää.
-Suomen tavoitteet ovat niin ristiriitaisia, että niitä kaikkia on mahdotonta toteuttaa.
(Ainakin jos joutuu valitsemaan maataloustukien ja maahanmuuton välillä.)
Kumpaan veikkaat porvarihallituksen kallistuvan?

EU:n budjettia täytyy modernisoida, sillä valtaosa EU:n rahoista menee tällä hetkellä maatalouteen ja aluepolitiikkaan.

Jussi Sarén
Vastaus kommenttiin #6

Miten tämäkään kommentti liittyi a) alkuperäiseen uutiseen ja b) suoraan kysymykseen joka sinulle esitettiin edellisestä epämääräisestä kommentistasi?

Oletko siis sitä mieltä, että päätöksenteossa kannattaa keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan ja unohtaa muut asiat kunnes se yksi asia on hoidettu? Eli juuri siihen ainoaan asiaan joka sinulle sattuu olemaan tärkeää. Olet kovasti morkkaamassa nykyisen hallituksen tapaa hoitaa asioita. Silti peräänkuulutat, että hoidetaanko huoltosuhde velalla. Tämä on nähdäkseni ensimmäinen hallitus liki kymmeneen vuoteen, joka pyrkii paikkaamaan velaksi elämistä. Toisinaan se johtaa kurjiin päätöksiin. Voisit myös ilmeisessä suuressa viisaudessasi edes kerran ehdottaa kuinka jokin (mikä tahansa) asia tulisi oikeasti hoitaa sen sijaan että latelet tehtyjä päätöksiä vuosilukuineen tiskiin vailla mitään tarkoitusperää.

Unohdat myös sen tosiasian, että niitä keskituloisia, jotka etenkin tulevaisuudessa prosentuaalisesti eniten taakkaa kantavat, ei voi verottaa loputtomiin.

Kerrankin on niin kylmä että kaltaisesi sosialistit pitävät kätensä ihan vaan omissa taskuissaan.

Tapio Mäkeläinen
Vastaus kommenttiin #21

Aika harva kommentti tällä palstalla liittyy itse aiheeseen vaan lähinnä tähtien välisessä avaruudessa lilluviin käsittelisiin
M ” miten pitäisi olla jos sdp ja kokoomus 90- luvulla olis sitä ja tättää tehneet tai eivät•

Mitä maahan muuttoon tulee , niin meidän pysähtyneestä hiihtoniilo maasta muuttaa pois koulutettuja nuoria aikuisia kaksi kertaa enemmän kuin tulee pakolaisia: 5000/ 2700. Tulijoiden hoitoon on budjetissa 270 miljoonaa mikä on 10% vähemmän kuin kepulaisten lelliman tuulivoiman tuki, joka valuu suoraan kv- sijoittajien fickaan. Siis 270 milliä eikä miljardeja, eikä massoittain laumoja ihmisiä.
Nämä luvut ovat virallisia eikä Luhtasaaren muistivihkosta.

Jaakko Karki

Ranskan uusi lakiesitys on hyvä lähtökohta ja esimerkki myös Suomelle. Nyt on korkea aika myös Suomen poliitiikkojen tehdä vastaavia (Ranskan, Tanskan ja monien muiden EU maiden) lakiesityksiä, muutoin saamme taas koko joukon opportunistisia maahanpyrkijöitä.

Kimmo Tallqvist

Macron ehdotti myös hotspot vastaanottokeskuksia Libyan rannikolle karsimaan härskeimmät, pelkästään elintasoperusteiset onnenonkijat heti alkuunsa todellisten perusteltujen turvapaikanhakijoiden joukosta.
Stop turvapaikkaturismille.

Milli Maja

Jos seuraavassa hallituksessa on vihervassarit vallankahvassa, älytön turvapaikkapolitiikka sen kun pahenee...onneksi sdp on ainakin gallupeissa hienoisessa alamäessä. Kokkarit ja kepu tekee jotakin asian hyväksi vasta sitten kun muut maat ovat jo edellä tehneet uudistuksia ja vasta sitten kun ongelmia alkaa kasaantua...

Marja-Liisa Kalkela

Perusteleppa tuo jotenkin.
Kun porvaripääministerit on johtanut maata -03-19
Porvari sisäministerit ja pääministeri vastaa maahanmuutosta.
-07-19
Holmlund (kok) Vanhasen hallitus.
Räsänen (krst) Kataisen hallitus
Stub/Risikko (kok) Sipilän hallitus

SDP/Vasuri-hallitus viimeeksi -99-03
SDP sisäministeri Rajamäki-03-07/Vanhasen I-hallitus (maahanmuutto ei ollut vielä ongelma.)

Jarmo Makkonen
Vastaus kommenttiin #17

SDP ja Vasemmistoliitto vaatii vielä suurempaa haittamaahanmuuttoa koska luulevat vielä että EU on solidaarisuusunioni raskaan työn raatajille. Ainoa solidaarisuus mitä EU toteuttaa on pankkien ja suursijoittajien tukeminen.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #18

Höpö,höpö- Kyllä se porvarienemmistö eduskunta joka on sopinut EU:sa Valtio Suomen sopimukset "haittamuutosta" joutuu yhä pitämään sopimuksistaan kiinni.
Ei sieltä noukita vain rusinoita pullasta ,haitat tulee "boonuksena" päälle.
Kuten tuli Kreikka-vipitkin kun EU kerran ollaan 1.1-95 lähtien.

Tapio Mäkeläinen
Vastaus kommenttiin #17

Johtuisiko hallituskokoonpanot siitä , että suurin osa kansasta ei ole vasemmistolaisia. Samoin ylivoimainen enemmistö kannattaa myös Euroa ja eu- jäsenyyttä.
Emme tietenkään elä täydellisessä maailmassa .
Mä vaan en ymmärrä ketä nämä maahanmuuttajat niin nyppii? Omissa oloissahan ne luuraa.
Täällä Tapiolassakin pyörittävät lukuisia ravintoloita . Eilen kävin intialaisessa ja oli niin viimoosen päälle ruuat ja palvelu. 13€.
Ei mitää aaapeesee mättöä.
Nämä meidän määrät on niin marginaalisia ettei kannata valittaa.

Jari Kaisla

Saksa ja Ranska ovat menneet viimeaikoina entistä enemmän suuntaan jossa työntekijöillä ja vähäosaisilla olisi oikeasti ihmisarvoa. Meillä Suomessa otetaan edelleen mallia jostain 1400-1600 luvun historiasta jossa työntekijöitä sekä vähäosaisia johdettiin ruoskan ja painostuskeinojen avulla. Molemmat mallit tuottavat kyllä tulosta, mutta vievät yhteiskuntaa täysin erilaiseen suuntaan missä lopputulos on hyvin erilainen.

Matti Loikkanen

”Milloin on Suomen vuoro?”
Ennenmin tai myöhemmin (mieluiten ennemin) Suomenkin on pakko lopettaa nuorien raavaiden, työkykyisten mamujen passaaminen. Ensin tietysti vihervasurit kylvävät lukemattomia miljoonia suomalaisen veronmaksajan rahoja taivaan tuuliin, mutta kun rahat loppuvat ja velkahanat sulkeutuvat, Ranskasta, Tanskasta, jne haetaan mallia maahanmuuttoasioissa.

Henri Toivonen

Olet kyllä oikeassa, niinhän nuo vaativat. Jopa SAK vaati meille lisää ”työvoimaa”.

Ovatko vihervassarit hallituksessa päättämässä?

Kuka meistä olisi korkeakoulutettu ilman vasemmiston vaikutusta, muutkin kuin rahasuvut. Tekisimmekö nyt 8 tuntista työpäivää ja viisi päiväistä työ viikkoa. Toisin kuin mainostetaan, porvarit sitä eivät ole sitä saaneet aikaiseksi. Valitan, tutustu lähihistoriaan.

Irma Asikainen

"Kuka meistä olisi korkeakoulutettu ilman vasemmiston vaikutusta, muutkin kuin rahasuvut."
Hmm.... Ehkä vasemistolla on oma osansa tämän kehityksen alkuun panijana, mutta ahneuksissaan ja kateuksissaan se on vienyt tämän(kin) suuntaisen kehityksen jo niin pitkälle, että nyt on alkamassa oikeiston (tosin jokseenkin hallitsematon) vastaisku, joka vie meitä toisaalle väärään suuntaan. Kukahan keksisi perustaa sellaisen puolueen, joka näkisi komprmissin tässä sekavassa tilanteessa.
Onhan luonnon laki, että meille kaikille ei ole annettu saman kokoisella kauhalla, ei mammonaa, ekä hengen lahjoja, mutta nyt tämä vasemmiston vaatimus kaiken tasapäistämisestä on johtanut siihen, että ne vähemmän saaneet eivä pysy kelkassa ja ne enemmän saaneet turhautuvat, kun niille ei anneta madollisuutta kehittyä tasolleen, eikä käyttää resurssejaan ilman, että vasemmiston pitkä karvainen käsi käy kukkarolla ta itaskulla. Nyt ollaan tultu kulminaatiopisteeseen ja demokraattinen maailmanjärjestys sekoaa.
Uutena ulottuvuutena olemme saaneet kimppuumme kehittymättömien maiden huonosti voivat ihmiset, joille kehitysavun sivutuotteena olemme jakaneet sen verran omastamme, että he tietävät asioiden meillä olevan paremmin ja hamuavat nyt vuorostaan osansa siitä kakusta.
No, (viher)vasemmistohan oli jo saanut länsimaisen porvariston nujerrettua ja saavuttanut jokseenkin hyvän elintason, joten ei kun auttamaan näitä reppanoita tuolta matkojen takaa. Ja mikäs siinä, heidänhän ei tarvitse itse sitä maksaa, vaan panna tämä kirottu ihmisryhmä, porvarit, maksamaan tämä hyväntekeväisyys heidän puolestaan. Nyt, kun monet Eurooppalaiset valtiot ovat olleet höveleitä (lue monien maiden vasemmistolaiset päättäjät) ja avanneet ovansa näille kaukaa tulleille, on saatu maailmankirjat niin sekaisin, että terrorismi ja suurtyöttömyys vallitsevat lähes kaikkialla läntisissä demokratioissa. Noin karkeasti pyöristäen. Oikeisto on nostanut päätään, mutta vuosikymmeniä liian myöhään, sillä vahinko on jo tapahatunut, maito on jo maassa. Nyt halutaan sulkea rajat, mutta lait ja asetukset ovat jarruna, sillä ne ovat vielä siltä ajalta, kun lakki kourassa kumarrettiin tänne tulijoiden suuntaan ja avattiin portit fanfaarit soiden.
Turha tästä on syytellä Soinia tai Kokoomusta, vaan Kalkelankin lienee pakko tunnustaa, että vasemmalta on tuullut ja tuullut liian pitkään.
Olisikohan se se Väyrysen Paven uusi tuleminenkaan pelastus tähän hätään. Tuskinpa vaan.

Tapio Mäkeläinen
Vastaus kommenttiin #29

Väyrysen uusi tuleminen. Sehän nähtiin taas.
Paavon jäälautta alkoi sulaa ensin kun manu valittiin ja valtaosa irtos kun ikuinen
( 74v) Neuvostoliitto kaatui.
Oli mielenkiintoista ja huvittavaakin kun Esko Aho kertoi viikolla Paavon hetkellisestä dispoon laittamisesta Viron tunnistamisen yhteydessä. Syyn saa jokainen itse päätellä. Sama jatkuu.

Jussi Keskinen

Suomen vuoro olisi tänään, mutta koska kohta on jo huomen, olemme auttamattomasti myöhässä.

Joku sanoi, että migri päättää ,niin kyllä se päättää sen minkä EU sanelee.
Valitettavasti 1995 suomi menetti itsemääräämisoikeudestaan 80% , ja ei siis ole satavuotias vaan 23- vuotias EU vasallivaltio.

veli leppäjuuri

On todella harmillista että ne perussuomalaiset jotka Timo Soinin johdolla valittiin eduskuntaan ja sittemmin muuttuivat sinisiksi, ovat pitäneet turpansa kiinni hallituksessa, sillä juuri näissä kysymyksissä joidenka vuoksi heidät sinne pääsääntöisesti äänestettiin.

Marja-Liisa Kalkela

29.5.2015.
Hallitusohjelma
"Hallitusohjelma ja sen liitteet sisältävät kaiken sen, mistä hallitusneuvotteluissa on sovittu kolmen puolueen kesken . (Kepu 49,PS 38,KOK 37)

Maahanmuuttopolitiikka
Hallitus edistää Suomen työllisyyttä ja julkistaloutta vahvistavaa, huoltosuhdetta kohentavaa sekä talouden
kansainvälistymistä edistävää työperäistä maahanmuuttoa. Koko Eurooppa ikääntyy ja joutuu ratkomaan
siitä johtuvia julkistalouden alijäämäongelmia. Maahanmuuttajat vahvistavat Suomen innovaatiokykyä
ja osaamista tuomalla oman kulttuurinsa vahvuuksia osaksi suomalaista yhteiskuntaa

JUSSI HALLA-AHO HERKISTYY PAKOLAISTEN HÄDÄSTÄ - "EI KUKAAN PYSTY KUIVIN SILMIN KATSOMAAN"
Keskiviikko 20.9.2017
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo
IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa .

PS puolesta vai vastaan?