Maanantai 10.12.2018

Pikkukunta repäisi: Vauvaperheille verovapaus vuodeksi – ”stipendin” suuruus riippuu perheen tuloista

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.2.2018 14:50
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Parintuhannen asukkaan Sulkava haluaa olla houkutteleva lapsiperheille.

Eteläsavolaisen Sulkavan kunnanvaltuusto on hyväksynyt suunnitelman antaa kunnan vauvaperheille vapautus kunnallisverosta. Asiasta uutisoi ensin Länsi-Savo-lehti.

Valtuuston päätöksen mukaan kunnallisverosta saa vapautuksen sen vuoden ajaksi, jolloin vauva syntyy. Päätökseen sisältyy maininta, että kunnanhallitus määrittelee myöhemmin avustukselle ylärajan. Verovapaus on perheen tuloista riippuen eri suuruisen arvoinen.

Suunnitelman käytännön toteutus tapahtuu niin, että perheelle maksetaan stipendi palautuksena sen mukaan, mitä lapsen vanhemmat ovat maksaneet kunnallisveroa vauvan syntymävuonna, ilmenee kunnanvaltuuston pöytäkirjasta. Ehtona on, että perheen kotikunta on ollut Sulkava sekä lapsen syntymävuotta edeltäneen vuoden lopussa että stipendin maksamista edeltäneen vuoden lopussa.

Myös päätöksen laillisuus on vielä tarkoitus varmistaa. Verovapautuskäytäntö on tarkoitus ottaa käyttöön jo vuoden 2018 alusta lukien.

Lähde osin: Kauppalehti

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kim Floor

Hyvä, juuri näin. Verohelpotuksia niille jotka maksavat veroja. Antakaamme tukia niille jotka sen ansaitsevat, ei ainoastaan niille jotka sen haluavat.
Tämän saman ajatuksen voisi myös kokeilla työllistäville yrittäjille ja miksi ei yksinyrittäjille. Verohelpotuksia ei tukia. Se ei ole yhteiskunnalta ja muilta mitään pois, mutta panisi vipinää yrittämiseen ja työllistämiseen. Silla tavalla saamme lisää veronmaksajia.

Pasi Anttila

Kaikki yritykset työllistää ainakin omistajansa. Eli kaikille yrityksille verohelpotus/vapaus. Suomessa on jo nyt miljardien edestä (10-15 mrd.) verohelpotuksia ja tukia niin yrityksille kuin kansalaisille. Paljos pitäis vielä antaa?
Luovuttaisko koko verotuksesta ja jokainen olisi oman onnensa seppä?

Tehtäiskö se tässä suhdannetilanteessa, kertarysäyksellä? Saatais ainakin aikaan ylikuumennut talous ja vihdoin inflaatioon vauhtia?

Pasi Anttila

Ensin taisteltiin kuntien kesken yrityksistä nyt jotkut kunnat kilpailevat opiskelijoista maksamalla heidän opiskelunsa ja jopa ajokortin, toiset maksaa 10000 euroa per syntyvä lapsi ja nyt tämä verovapaus. Hulluksi menee ja varsinkin kun syntyvyys on saatu vihdoin todella alenemaan. Ilmastomuutoksen takia syntyvyttä pitääkin vähentää, kyllä, myös suomessa joka kuluttaa oman osansa luonnovaroista jo huhtikun alkuun mennessä.

Juha Hämäläinen

Oikea toimi. Lapsiperheet tarvitsevat helpotuksia tuloista riippumatta. Lapset ovat merkittävä kustannus vanhemmille ainakin 20 vuoden ajan. Ilman lapsia yhteiskunta ei toimi.

Lapsiperheiden saaman verohelpotuksen voi nähdä tukena tai palkkiona. Ei väliä kumpi se kullekin perheelle on.

Marja-Liisa Kalkela

Perusteleppa tämä. On yhä voimassa esim.työttömillä lapsiperheillä ja niillä ketkä saa toimeentulotukea. Pois on myös kotihoidontuki,vanheimpainraha,lapsiperheiden muut tuet.-94 lähtien.

Pääkirjoitukset 26.01.2011
SS
Lapsilisä ei kuulu köyhille !
-Ylen uutiset iski maanantaina suoraan suoneen muistuttamalla, että lapsilisä lasketaan yhä tuloksi toimeentulotukea saaville.
On laskettu pian 17 vuotta, vuodesta 1994 lähtien.

Toisin sanoen, kaikista köyhimmät perheet eivät saa lapsilisää, koska toimeentulotuesta vähennetään lapsilisän verran.
Käytäntö koskettaa monia, sillä lähes joka kymmenes lapsi eli noin 50 000 lasta jää vaille lapsilisäänsä. Suurin osa menettäjistä on yksinhuoltajaperheitä.

JK. Onko "tarkoitus" kuten kok nuoret taannoin esitti että köyhät ei saisi lisääntyä ja lapsilisät pois?
Vai onko ajateltu niin että köyhin ei tarvitse tukea lapsen elantoon.
Mutta tuloja saavat tarvitsee kaikki nuo etuudet tulojensa päälle?
Outoa logiikkaa porvaripuolueilla? (Ahon-hallitus-94)

Marja-Liisa Kalkela

Ei mitään uutta porvarihallitukselta:
VM/Stvm-budjetti-18
Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi lapsilisälain lapsilisän suuruutta koskevaa pykälää siten, että lapsilisän yksinhuoltajakorotuksen tasoa nostettaisiin 4,75 eurolla lasta kohden. Näin yksinhuoltajakorotus nousisi 48,55 eurosta 53,30 euroon lasta kohden kalenterikuukaudessa.

-Lapsilisä otetaan toimeentulotukilaskelmassa huomioon toimeentulotuen määrään vaikuttavana tulona.
Yksinhuoltajien työttömyys on kaksi kertaa yleisempää kuin muun väestön työttömyys.
Toimeentulotukea saavien kotitalouksien tuloja korotus ei siten lisää.

Timo Taipale

Nyt olaan oikealla tiellä.Itsekkin yrittäjänä olen vasta nyt,myöhemmällä iällä ,ja maturyntäyksen jälkeen tajunnut miten tärkeää on saada Suomessa Suomalaisten syntyvyys noussuun.Kaikki toimet millä nuoria lapsiperheitä nyt tuetaan ovat tervetulleita.Rahaa tuntuu kyllä "laiskoille"löytyvän niin kyllä sitä pitää löytyä myös ahkerille Suomalaisille perheille

Marja-Liisa Kalkela

Ketähän ne "laiskat" on?
Tarkoitatko osaa kansasta jotka saa myös perustuslain mukaan Kansan sosiaaliturvaa ,kuten yrittäjät,ansio ja pääomatuloja saavatkin saa Kelasta.
Eikö kansalaiset ole yhdenvertaisia . Kuten Niinistö sanoi:"Kaikki lapset on samanarvoisia
ja tärkeitä. Myös tulottomien ja köyhienkin?