Maanantai 10.12.2018

Puheenjohtaja tyrmää oudon väitteen Väyrysen Kansalaispuolueesta: ”Johto toimii sääntöjen ja lakien mukaan”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.2.2018 15:33
  • Kuva: Olli Waris / Iltalehti / Alma Media
    Kuva
    Kansalaispuolueen puheenjohtajaa Sami Kilpeläistä ja varapuheenjohtajaa Piia Kattelusta on arvosteltu puolueen "kaappauksesta".
|

Paavo Väyrysen perustaman Kansalaispuolueen sisällä kuohuu. Puolueen ”asiantuntijajäseneksi” itseään tituleeraava Kari Arvola syytti lauantaina Facebookissa puoluejohtoa Kansalaispuolueen ”kaappauksesta”.

–Kansalaispuolue r.p:n vuosikokous on päätetty pitää Oulussa 3.3.2018. Kutsua kokoukseen ei ole tullut jäsenille sääntöjen edellyttämällä tavalla eikä hallituksen päätökseen perustuen. Tämä tarkoittaa suomeksi sitä, että Sami Kilpeläinen ja Piia Kattelus ovat lähteneet puolueen kaappauksen tielle. Se on valitettavaa, koska näyttää ilmeiseltä, että he ovat rakentaneet jo kuukausia Kansalaispuolueelle sen säännöistä poikkeavaa organisaatiota, joka on suoraan (tynkä)puoluehallituksen alainen, Arvola kirjoitti.

Hän viittasi viestissään myös natsi-Saksaan.

– Historiassa tällaiselle menettelylle löytyy kuvaava nimitys. Se on Nacht und Nebel - politiikkaa. Kovin lyhyt oli Kansalaispuolueen taival uuden tyyppisenä, suoran parlamentaarisen demokratian puolueena, Arvola sanoi.

Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen vastaa, ettei tiedä, mistä Arvola puhuu.

–En tiedä mistä Arvola puhuu. Hänen viittauksensa natsi-Saksaan täyttävät kunnianloukkauksen tunnusmerkistön. Puolueen johto toimii sääntöjen ja lakien mukaan, Kilpeläinen kommentoi Uudelle Suomelle.

Arvola arvosteli Kansalaispuolueen johtoa myös aikaisemmin tässä kuussa, jolloin puolue kertoi perustavansa puolueosastoja alueille, joissa toimii myös sääntöjen mukainen tukiryhmä. Arvolan mukaan puolueen johto on ymmärtänyt ”väärin tai vaillinaisesti” koko uuden puolueen idean.

Sami Kilpeläinen vastasi tuolloin kritiikkiin sanomalla Talouselämälle, ettei osastohanke ole sääntöjen vastainen, koska osastoja ei rekisteröidä.

Lue myös: Keskustan pelot turhia? – Väyrysen Kansalaispuolue: ”Paavo on meidän pääministeriehdokas”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kaija Olin-Arvola

Uutisessa kerrotaan, että tituleeraan itseäni Kansalaispuolueen "asiantuntijajäseneksi". En tituleeraa, mutta kuulun todella ensimmäisiin tähän tehtävään kutsuttujen joukkoon.

On mahdollista, että en kuulu enää. Kansalaispuolueen nettisivujen tätä kohtaa päivitetään. Johto on hyvinkin voinut minut erottaa sen takia, että olen kiinnittänyt huomiota mielestäni sääntöjen vastaiseen toimintaan. Säännöt eivät osastoja tai piirijärjestöjä tunne. Kansalaispuolue on suoran parlamentarismin puolue.

Kirjoitan kommenttini tässä, koska kirjautuminen ei onnistunut.
Kari Arvola