Maanantai 10.12.2018

Timo Soinilta suorat sanat Ville Niinistölle: ”Vakava paikka, jota ei kannata somesoosilla aliarvioida”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.2.2018 09:37
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Timo Soini tapasi viikolla Etelä-Korean ulkoministerin Kang Kyung-whan.
|

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) tyrmää tylyin sanoin vihreiden kansanedustajan Ville Niinistön arvostelun.

–Ville Niinistö räkyttää sosiaalisessa mediassa hommistani. Ikävä kyllä Ville mölisee, kun ei tiedä, ei välitä ottaa selvää tai ei tunne asioita tai ei ole paikalla, kun niistä puhutaan ja keskustellaan, Soini kuittaa blogissaan.

Niinistö on ihmetellyt Facebookissa ja Twitterissä, miksi Soini ei ole ottanut kantaa Turkin hyökkäykseen Luoteis-Syyriaan kurdivähemmistön hallitsemalle alueelle eikä humanitaariseen katastrofiin itä-Ghoutan kaupungissa.

– Miksi ulkoministeri Soini(käy kyllä rukousaamiaisilla USA:ssa ja olympialaisissa Etelä-Koreassa, mutta ei kanna vastuuta töistään? Missä kannanotot Turkin hyökkäyksen tuomitsemiseksi kurdeja vastaan Afrinissa tai Itä-Ghoutan lasten pelastamiseksi Syyrian sotarikoksilta, Niinistö tviittasi lauantai-iltana.

Soini sanoo ottaneensa voimakkaasti kantaa sekä Turkin että Syyrian tilanteeseen.

–Keskiviikkona 14.2.2018 olin sekä eduskunnan ulkoasianvaliokunnassa että suuressa valiokunnassa kuultavana. Kerroin selkeästi omat ja Suomen kannat Turkin ja Syyrian järkyttävin tilanteisiin. Kerroin ne myös julki EU: n ulkoministerien Gymnich- kokouksessa. En tiedä, eikö Villeä kiinnosta kyseisten valiokuntien jäsenyys vai mistä johtuu, ettei entinen puolueensa puheenjohtaja välitä olla tiedon lähteillä.

Soinin mukaan Niinistö puhuu lisäksi hänen Korean-vierailustaan tosiasiat unohtaen.

–Kävin Koreoiden välisellä rajalla, Soulissa tapasin muun muassa kenraali Vincent Brooksin, joka käytännössä suurelta osin vastaa Etelä- Korean turvallisuudesta. Tapasin myös ulkoministerikollegani. Nämä asiat kiinnostavat suuresti myös Suomessa. Suosittelen Villelle käyntiä Koreoiden rajalla. Se on maailman suurin jännitelinja, jossa molemmin puolin rajaa sadat tuhannet sotilaat ovat valmiina joka hetki. Se on vakava paikka, jota ei kannata somesoosilla aliarvioida.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Henri Toivonen

Näinhän se on. Tuntien osan hänen äänestäjä populaatiosta, jota jotenkin ymmärsin. Lopputuloksena kuitenkin syntyi ”hämärä sekaannusmelska”, yhden asian vuoksi häntä äänestäneille.

Siksi ”varjoihin” ymmärrettävästi.

Poliittiset asiat eivät milloinkaan voi pyöriä yhden asian ympärillä. Päätöksiä pitää tehdä joskus perehtymättäkin ja luottaa toisten antamiin tiedoksiantoihin. Se on omasta mielestäni ongelma.

Tulee tästä mieleen kunnan valtuustossa oleva nuorehko ainisilmäinen (ent.kaavoitusinsinööri), joka teki valtavan työn kertoessaan miltä mikäkin näyttää toteuessaan kaavassa. Tarkoituksena vain esittää toisille sen tuotos. Hänellä ei ollut näkökantoja, ainoastaan tarve kertoa ymmärrettävästi (mummuille?) kaavojen vaikutuksen.
Jälkeenpäin tuli joku, omalta puolueelta, kertomaan (eläkeläinen) hänelle ”kyllä tuolta pääsee”.
Mummulla ei ollut tiedostettuna mittakaavoja, eikä kartanlukutaitoa, (monet eivät osaa edes purjehtia siksi) puhuttiin monien kilometrien kevytliikeenteen loikkauksia. (2,5 km).

Kaava lukittiin (jo etukäteen, todella) ja tuohon valtuusto olisi voinut vaikuttaa, edes hieman ymmärtäessään lukemiaan asioita.

Olemmeko tyhmiä? Pitääkö äänestäessään ymmärtää lukemansa? Pitääkö vaatia äänestäjiltä jonkinmoinen älykkyystesti?

Markku Koivisto

Kyllä kotimaassa elämöiminen Turkin tai Syyrian tolkuttomuuksista, niin kansaan menevää kuin se varmaan olisikin, on täysin hyödytöntä. Suomen kannan esittämisestä kansainvälisissä yhteyksissä saattaa sentään edes jotakin vaikuttaa. Sitä paitsi se on ulkoministerin virka.