Maanantai 20.5.2019

Sähkön hintaraippa iski kovaa Suomeen – TE: Hinta hyppäsi jopa +241 %

Luotu: 
28.2.2018 14:38
Päivitetty: 
28.2.2018 14:43
  • Kuva: Alma Media / Aleksanteri Pikkarainen
    Kuva
    Kovat pakkaset lähettivät sähkön pörssihinnat laukalle keskiviikkona.
|

Sähkön hintaraippa iski keskiviikkoaamuna todella kovaa Suomeen, Talouselämä kertoo.

Keskiviikko on ollut hieman lämpimämpi päivä kuin tiistai, mutta sähkön tuntihinnat kohosivat silti keskiviikkona kovemmin. Tiistaina pörssisähkön hintanousut olivat Suomessa vielä maltillisia.

Keskiviikkona aamulla kallein tunti maksoi Suomen aikaa kello 8-9 peräti 249,97 euroa megawattitunnilta. Se on peräti 241 prosenttia korkeampi hinta kuin eilisen tiistaipäivän korkein tuntihinta.

Sähkö oli huippukallista koko aamun: kello 6-12 välillä sähkö maksoi keskimäärin 210,19 euroa megawattitunnilta. Päivän keskihintakin kohoaa tämän vuoksi 90,22 euroon megawattitunnilta, kun vielä eilen hinta oli vähän päälle 51 euroa.

Ruotsissa hinnat ovat selvästi alemmat. Kun Suomen aamupäivän kuuden tunnin keskihinta on yli 210 euroa megawattitunnilta, Ruotsin keskeisillä hinta-alueilla hinta on 58 euroa megawattitunnilta.

Lue koko juttu Talouselämästä.

LUE MYÖS: Sähkölaskuun tulossa uusi tehomaksu: Näin pidät sen kurissa

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Ei ainakaan meitä kansalaisia voida syyttää, ettemmekö olisi tuoneet ongelmia sähkön saatavuudessa ja saamistavassa esiin ja ehdottaneet konkreettisesti toteuttamiskelpoisia ratkaisuja energiaomavaraisuuden ja laadun nostamiseksi.
Siis lisää maakassua ja LNG valtameriterminaali peliin sekä uutta moduuliydinvoimaa pitkin valtakunnan kalliota niin, että perussähköntuotantoa olisi ydinvoimalla pelkästään sellaiset 8 GW tuotannossa.
Tätä kuitenkin rajusti vastustavat Kepu, vihreät, punaiset ja muut metsällä rahastajat.
Ne mieluummin polttaisivat metsämme kuin antaisivat niiden kasvaa korkealaatuiseksi sahapuuksi tai kunnon sellupuuksi metsäteollisuuden alkuraaka aineena