Keskiviikko 19.12.2018

”Suomalaiset ovat saaneet tarpeekseen hallituksen epäinhimillisestä turvapaikkapolitiikasta”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.3.2018 10:59
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Anna-Maja Henrikssonin mukaan Loviisan tapaus näyttää selvästi, että hallituksen turvapaikkapolitiikka on epäonnistunut.
|

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson vaatii suunnanmuutosta hallituksen turvapaikkapolitiikkaan.

–Humanitäärinen suojelu pitää palauttaa oleskeluluvan saamisen perusteeksi, jonka nykyinen hallitus poisti. Parannetaan turvapaikkaprosessia niin, että turvapaikanhakijoiden oikeus oikeusavustajaan heti prosessin alussa vahvistetaan. Sen lisäksi tulorajoja oleskelulupien saamiseksi pitää tarkistaa, kun kyseessä on työperäinen maahanmuutto, hän linjaa.

Henriksson sanoo Loviisan tapauksen osoittavan selvästi, että Juha Sipilän (kesk.) hallituksen turvapaikkapolitiikka on epäonnistunut. Helsingin hallinto-oikeus keskeytti Loviisassa asuvan seitsenlapsisen irakilaisperheen karkotuspäätöksen perjantaina.

– On helpotus, että hallinto-oikeus pysäytti karkotuksen eilen, mutta vielä perhe ei voi hengähtää helpotuksesta, Henriksson kommentoi.

–Loviisan tapaus näyttää selvästi, että hallituksen turvapaikkapolitiikka on epäonnistunut. Emme voi lähettää lapsia eikä muita ihmisiä takaisin epävarmoihin olosuhteisiin. Hallituksen on otettava tosissaan UNHCR:n ilmaisema huoli siitä, että Suomi lähettää turvapaikanhakijoita takaisin kotimaihin joista he ovat paenneet- siitä huolimatta, että he tarvitsevat suojaa, hän jatkaa. 

Loviisan kaupunki otti viikolla julkisesti kantaa perheen puolesta. Kaupungin tiedotteen mukaan lapsista viisi puhuu suomea ja kolme nuorinta on syntynyt Suomessa. Kaupunki kertoi lisäksi, että yli 3500 ihmistä on järjestäytynyt vastustaakseen seitsenlapsisen perheen karkottamista.

–Loviisassa syntynyt hieno kansanliike on selvä merkki siitä, että suomalaiset ovat saaneet tarpeekseen hallituksen epäinhimillisestä turvapaikkapolitiikasta. Iloitsen kansanliikkeen kiinnostuksesta, inhimillisyydestä ja halusta auttaa hädässä olevia ihmisiä. Samanaikaisesti hallituksen pitäisi vetää johtopäätöksensä. Toivon uuden sisäministerin Kai Mykkäsen toimivan nyt, Henriksson sanoo.

Lue lisää: 7-lapsista perhettä uhkaa karkotus Suomesta – kaupunki vastustaa: “Perhe on juurtunut Loviisaan”

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Hietanen

Vihreät, Demarit, RKP ja Vasemmisto ym. - puhutte ja tuotte monessa käänteessä
esille ns. eurooppalaiset arvot ja ihmisoikeudet. Nykyinen turvapaikkasirkus muis-
tuttaa monelta osin sodankäyntiä ! Sodassa joudutaan joskus uhraamaan satoja,
jopa tuhansia ihmishenkiä, jotta säilytettäisiin asemat, poterot, saataisiin pidettyä
linjat, ei saa perääntyä. Tarkoitus pyhittää likaisetkin keinot.
Miksi unohdatte kiimaisen maailman parantamisen ohessa "omat lapsenne" ?
Kuinka paljon meidän suomalaisten tai ylipäänsä EU-kansalaisten pitää "joustaa"
omista ihmisoikeuksistamme, suorina tai välillisinä uhreina, joita väistämättä
turvapaikka- ja ihmisoikeussopimusten noudattaminen on aiheuttanut esim.
viimeisten 4 vuoden aikana, kahden erilaisen maailman kohtaamisesta ?

Mikko Toivonen

Henrikssonin ainoa strategia ja tehtävä on ajaa ruotsinkielisen väestön privilegioita ja kielen pakottamista 95% enemmistölle. He ottavat mielellään vastaan kaiiki ruotsia puhumaan oppivat pakolaiset joista sitten saadaan mahdollisesti uutta kaannattajajoukkoa vähenevällä alkuperäis ruotsinkieliselle populaatiolle.

Mitä tulee koko valtakunnan koko ulkomaalaispolitiikkaan niin sitä olisi radikaalisti uudistettava niin että maahan sallitaan määräaikaisella työluvilla helpommin suoraan työnantajan tilaamiin toimiin tulevia ja pakolaisia ainoastaan EU ulkopuolisilta leireiltä kiintiöinä otettuna. Tässä myös EU pitää tehokkaasti sulkea ulkorajansa laittomalta ja ostospakolaisuudelta.

Mitä taas tulee meidän ruotsinkielisiin, niin he ovat erittäin tervetulleita ylläpitämään ruotsinkieltä ja tapoja omissa enemmistökunnissaan ja jonkin verran kaksikielisissä kunnissa. Tosin se asukasosuus mikä määrrää virallisen kaksikielisyyden kunnassa on paremmin harkittava. Koko maan kattava virkamiespakkoruotsi sensijaan on purettava täysin perusteettoman haitta painolastina ja korvattava vaikka hälytystulkkipalvelulla kaksikielisen kunnan virkahommissa

Vesa Invenius

Toivottavasti tästä tuleekin seuraavien EK vaalien teema. Löysennetäänkö vai kiristetäänkö turvapaikkapolitiikkaa? Seuraava hallitus tekee sitten kansan enemmistön haluamat muutokset. Voi tosin olla, että kansan haluamat muutokset eivät ole Henrikssonin mieleen.

Kimmo Tallqvist

Kyllä.
Nykyinen turvapaikkapolitiikka on täysin epäinhimillinen suomalaiselle veronmaksajalle ja erityisesti pääkaupunkiseudun asunnon tarvitsijoille.
Maakunnissa kun on ensin rahastettu valtiolta muhkeat vastaanottorahat niin turvapaikanhakijat pikkuhiljaa aloittavat vaelluksen Suur- Helsingin alueelle pahentamaan jo nykyistä olemassa olevaa asuntopulaa.
Säilöönottoyksiköt pohjois-afrikkaan ja hotspot käsittelykeskukset viereen.
Sipilän ja orpon aloittamat avoimien ovien päivät äkkiä kiinni.

Kari Kulju

Henrikssonille: Minä olen saanut puolestani tarpeekseni tästä turvapaikkateatterista ja hippasleikistä. Tämä ei ole pelkästään erittäin kallista humanismileikkiä, tämä on myös rajusti eriarvoistavaa ja tämä syö tavallisen veronmaksajan, kansalaisen moraalia.

Turvapaikkalainsäädäntö on laadittu alunperin yksittäisten henkilöiden ja pienten ryhmien suojeluun (vrt. toisinajattelijat tai Chileläiset 70-luvulla). Sitä laadittaessa ei oltu ajateltukaan, että maahan saapuu kymmeniä tuhansia, jotka täytyy ylläpitää toisten työllä/ velalla.

Irakilaisperheellä oli neljä lasta jo tullessaan. Ilman että on varmuutta tulevasta tehdään kolme lisää, jotta oletettavasti oleskelu varmistettaisiin. Irakilaisperhe sai ilmaisen asunnon, vaatteet, ruoan, koulutuksen, terveydenhuollon, harrastusrahaa ja viranomaisten huomion ja palvelun. Ei tarvitse kuin antaa ajan kulua ja oleskella. Kyllä tietenkin siinä itku ja huuto pääsee, kun joutuisi lähtemään takaisin huonommalle passaukselle.

Esim. Loviisassa tällaisesta perheestä tulee lemmikkejä, pandoja, joiden kohdalla unohdetaan, että tämä pariskunta ei todennäköisesti koskaan halua muuta kuin oleskella palveltavana ja nauraa sisäänpäin palveleville hölmöille.

Poliitikolle on mukavaa ja helppoa ratsastaa inhimillisyydellä. Ikäviä päätöksiä ei tarvitse tehdä, rahoituksen voi olettaa aina löytyvän sekä poliitikko tuntee saavansa hyväksyntää, arvonantoa ja huomiota.

Odotan Henrikssonin ottavan irakilaisperheen omaan talouteensa palveltavaksi, ilman veronmaksajien rahallista tukea. Tätä ällistyttävää, historiallista ilmoitusta odotan ensi viikon aikana.

Milli Maja

Siis seitsemän lasta joista kolme syntynyt Suomessa! Nämä sikiävät nopeammin kuin kaniinit ja kaikki tietty suomalaisten pussista. Menee 20v ennen kuin nämä maksavat veroja...tuskin sittenkään kun heidän kulttuurinsa komentaa hellan ääreen.

Risto Salonen

Ei taida Rkp:lla 2.9 prosentin gallup-tuloksella olla paljon sanansijaa ja kansa on samaa mieltä.
Rkp voisi kertoa ihan ruåtsinkielellä naapurimaalle, mitä tarkoittaa turvapaikan hakeminen ensimmäisestä turvallisesta maasta. Se ei tarkoita suinkaan bussi- ja junakuljetusta naapurimaahan.

Seppo Simonen

Pitäisi sanoa ilkeästi näin karjalan evakon poikana mutta en sano. Toivon RKP-en Puheenjohtaja Anna-Maja Henriksonilta anteeksipyynnö esittämistä evakkosiirtolaisten asuttamisen kieltämisestä ruotsinkielisellä rannikolla. Anteeksipyynnön voi esittää vaikka seuraavissa Karjalan-Liiton juhlissa.

Mikko Toivonen

Tuopa oli hyvä blogiote. Sen sisältö pitää kirjaimellisesti paikkansa. Minä olen ollut vuosikymmeniä ulkomailla ympäri maailmaa, mutta siitä huomattavan osan kauko-ja lähi-idässä ja joutunut haastattelemaan monista maista siltä suunnalta, mukaan lukien Etelä aasian kansalaisia.
Lähes jokainen valehtelee lähes kaiken ja melkein kaikkien työpaikkapaperit ja todistukset ovat väärennettyjä. Ihan parhaimmissa tapauksissa ostotutkintoja.

Samoin kun niillä alueilla on tekemisissä muiden siviili-ihmisten kanssa niin ensimmäinen toteamius on että kaikesta valehdellaa ja tarinat ovat joskus suorastaan taidetta.

Meikäläisillä kokemattomilla ulkomaalais tai sosiaalivirtanomaisilla ei ole mitään mahdollisuutta ymmärtää valehtelun todellisuutta. Jo pelkästään se, että tänne asti on tultu monen turvallisen maan kautta pitäisi kertoa että jokainen sellainen tulija on automaattisesti valehtelumatkalla. Jokainen.

Harri Tapani

RKP:läiset ovat olleet tervettulleita koska tahansa Suomeen hakemaan turvapaikkaa, jopa ahvenanamaalaiset joita arvostan erityisesti monista hyvistä syistä.

Humanitäärisiä katastrofeja aiheuttaa nimenomaan EU:n ja RKP:n ja sen ystäväpuolueiden/veljespuolueiden ja vastaavien kehitysmaihin pakottama (mm. Epa -sopimukset) politiikka, lopulta se aiheuttaa humanitaarisen katastrofin myös Suomeen. Miten Anna-Maja Henriksson korjaisi asiaa?

Kari Laakkonen

Käsittääkseni Suomessa ovat voimassa tietyt perusoikeudet jokaiselle maassa oleskelevalle myös pakolaisella. Näitä perusoikeuksia pitäisi ainakin viranomaisten kunnioittaa. Oikeudet ovat periaatteessa samankal-taiset olipa sitten kysymyksessä suomalainen tai joku muu. Vain vaaliti-lanteissa kansalaisilla on vähän enemmän oikeuksia.

Kauko Aalto

Vastaus 22. Suomessa ei ole kaikille voimassa samat perusoikeudet. ”Vähemmistöt” ovat asemansa johdosta kantaväestöä paremmassa asemassa kaikilla elämän aloilla. Ajatellaanpa vaikkapa positiivista syrjintää, se on suorastaan pöyristyttävää. Rasismin vastainen lainsäädäntö luotiin rasimin kitkemiseksi, nyt rasismilla ratsastetaan kun haetaan itselle kuulumattomia etuja. Kantasuomalainen ei voi rasismiin vedoten vaatia mitään, mutta positiivisesti syrjitty voi vaatia mitä vain.
On mieletöntä, että ”turvapaikkaa” tuleville järjestetään kaikki palvelut, käsittelyn ajaksi, joka kestää vuosikausia, jolloin he kotiutuvat.

Kari Laakkonen

Anna Maija Henrikson puhuu asiaa Suomen tulisi lopettaa järjettömät palautukset alueille joissa soditaan tai muuten uhataan ihmisten turvallisuutta. Pelkuruus pois päätöksen teosta ja inhimillisyys tilalle.
Pakolaisongelma on syntynyt pääosin Eurooppalais/Amerikkalaisen ahneuden ja pommituspolitiikan seurauksena.

Kimmo Tallqvist

Päinvastoin, Järjetön turvapaikkahakemusten vastaanotto Suomessa tulee lopettaa turvallisten maiden kautta tulevilta pääosin elintasoperusteisilta rikollisten salakuljettamilta paremman elämän etsijöiltä ja keskittää hotspotteihin EU;n ulkopuolelle.
Siellä erotellaan ja kiintiöidään sitten oikeat pakolaiset erotuksena turvapaikkaturisteista
Jos pelkkä turvallisuusuhka olisi pakolais-statuksen myöntämisperuste niin EU;n tulisi ottaa 50-100 miljoonaa pakolaista ja Suomenkin 1-5 miljoonaa.
Montako Väänänen ottaa kotiinsa asumaan 10 vai 20 ?
Paljonko annat nettotuloistasi turvallisuusuhka pakolaisille 75% vai 90% ?
Helppo huudella humanismihöttöä ilman mitään käsitystä reaalikustannuksista.
Samaa arkitodellisuuteen ymmärtämättömyyttä edustaa RKP.

Irma Asikainen

Olen Seppo Simosen kanssa samaa mieltä siitä, että Henriksonin kannattaisi mennä historian tunnnille ja muistella vähän Suomenruotsalaisten suhtautumista evakkoon joutuneiden Suomen kansalaisten asuttamisessa heidän asuttamilleen alueille. Oletteko te tosiaan unohtaneet ne ajat, vai oletteko niin "fiiniä" porukkaa, että teille eivät kelvanneet "ryssän syötit" Venäjän rajalta? Ja, mahtaako se rouva olla koskaan miettinyt, kenen persnahasta ne rahat näiden mamujen elättämiseen nyhdetään? Vanhukset, työttömät, lapsiperheet, joiden etuuksistä tingitään joka saumassa eivät taida olla nekään rouvalle mieleen, kun en ole hänen koskaan kuullut puhuvan omien käyhiemme asemasta, vaan aina ovat etusijan saaneet nämä tänne loisimaan tunkeutuneet elintasopakolaiset.
Kansa tosiaan ei ole huomannut, että on tarpeen huolehtia näistä, vaan kansa näkee mieluummin omiensa voivan hyvin.

Harri Tapani

"vai oletteko niin "fiiniä" porukkaa, että teille eivät kelvanneet "ryssän syötit" Venäjän rajalta?"

Heh, eihän siitä nyt niin kovin kauaa ole, toki jo vuosia, kun uutiset kertoivat miten ahvanamaalaiset nuoret suhtautuivat suomalaisiin sinnemuuttajiin, uutinen levisi melko laajalti ja taisi olla TV;ssäkin, kunnes ihka oikea sensuurin raskas käsi poisti uutisen ja maininnatkin siitä jopa netistä aika takkaa..joskin jotain aina jää:

"16:00"

http://keskustelu.jatkoaika.com/threads/ty%C3%B6p%C3%A4iv%C3%A4ni-suomen...

Tuonnekin jäi jotain.

https://www.tiede.fi/comment/752116#comment-752116

Päivi Suikkanen

Eipäs! Suomalaiset ovat lopen kyllästyneitä tähän idioottimaiseen ja sinisilmäiseen hyysäämiseen. Yksikään hengenvaarassa ja ilman lopullista turvapaikkaa oleva nainen ei tule prosessin aikana raskaaksi. Hän ei riskeeraa lapsensa henkeä. Joskus tämä touhu tuntuu ihan epätodelliselta! Niin hullua se on!