Maanantai 20.5.2019

Paavo Väyryselle lähtö Kansalaispuolueesta? ”Hän on toiminnallaan vahingoittanut puoluetta”

Luotu: 
3.3.2018 11:18
Päivitetty: 
3.3.2018 14:19
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Paavo Väyrynen on erotettu perustamastaan Kansalaispuolueesta.
|

Kansalaispuolue on erottanut perustajansa europarlamentaarikko Paavo Väyrysen puolueesta tilinkäyttöön liittyvien väärinkäytösten ja vaaliraharikkomusten vuoksi.

– Kansalaispuolueen puoluehallitus on joutunut erottamaan puolueen perustajan Paavo Väyrysen, koska hän on toiminnallaan vahingoittanut puoluetta. Taloudellisten väärinkäytösten lisäksi luottamusaseman väärinkäyttö puoluehallituksen jäsenenä sekä pyrkiminen kilpailevan eduskuntapuolueen, keskustan, puheenjohtajaksi on yksi erottamisen peruste, Kansalaispuolue sanoo tiedotteessaan.

Kansalaispuolueen puoluehallitus pitää valitettavana ja surullisena, että Paavo Väyrynen ei ole sitoutunut perustamansa puolueen kehittämiseen.

–Keskustassa ollut ongelma Väyrysen kaksoisjäsenyydestä on tullut näin ratkaisua. Kansalaispuolueessa ratkaisemme asiat.  Voitte hyvillä mielin käydä vaalikamppailua keskenänne, puoluehallitus sanoo terveisinään keskustan puheenjohtajalle, pääministeri Juha Sipilälle.

Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen sanoo Helsingin Sanomien mukaan, että vaaliraharikkomus koskee presidentinvaalikampanjaa.

– Väyryselle on annettu useita viikkoja sitten toistuvasti mahdollisuus korjata epäselvyydet, mutta hän ei ole tehnyt asialle mitään. Vaaliraharikkomus koskee presidentinvaalikampanjaa, hän kertoo.

Kansalaispuolueen johto pitää puolueen virallisen tiedotustilaisuuden ensi keskiviikkona 7.3.2018 Helsingissä.

Väyrynen perusti Kansalaispuolueen kaksi vuotta sitten, mutta ei ole eronnut keskustan jäsenyydestä. Hän on keskustan kunniapuheenjohtaja.

–Oli käynyt ilmi, että en pystynyt enää keskustan kautta edistämään niitä tärkeimpiä tavoitteita, joiden puolesta olin jo lähes viiden vuosikymmenen ajan työskennellyt. Ryhdyin kokoamaan tavoitteitteni tueksi saman mielisiä ihmisiä yli puoluerajojen ja sitoutumattomien suomalaisten keskuudesta. Kehotin omia kannattajiani keskustassa pysymään puolueessa ja vaikuttamaan sen linjaan. Toivoin, että puolue palaisi aatteellisille juurilleen ja menestyisi, hän kommentoi ilmoittaessaan pyrkivänsä keskustan puheenjohtajaksi helmikuun alussa. 

Myöhemmin lauantaina Väyrynen tukijoineen kertoi pitäneensä lauantaina Kansalaispuolueen vuosikokouksen, jossa Kansalaispuolueen puoluehallitukseen on valittu Väyrysen itsensä lisäksi Seppo Hauta-aho ja Akseli Erkkilä. Samassa tiedotteessa he kertovat, että aikaisemmin julkisuuteen tullut Kansalaispuolueen puoluehallituksen kokous, jossa päätettiin Väyrysen erottamisesta, on laiton.

Päivitetty klo 14:19: Lisätty tieto Paavo Väyrysen ja hänen tukijoidensa tiedotteesta.

Lue myös:

Erikoinen käänne: Paavo Väyrysen Kansalaispuolue hajosi kahtia? ”Tässä vaiheessa ei lausuntoja”

Kuittailu Paavo Väyryselle alkoi heti: ”Putoaisin kärryiltä nyt, jos en olisi jo aiemmin pudonnut”

Nyt tuli Paavo Väyrysen ilmoitus: ”Asetun ehdolle keskustan puheenjohtajan vaaliin”

Keskusta linjasi Paavo Väyrysen ulos: ”Ei ole vaalikelpoinen”

Paavo Väyrynen tarttuisi professorin ehdotukseen: ”Puoluehallituksen päätös on epäviisas”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Hilkka Laronia

Ei voi olla, siis onko tämä joku Väyrysen oma projekti, joku vallan kaappaus, mitä jää Kansalaispuolueessen, mikhän se oiken on koko puolue! Vaikka kyllä vähän outoa ollukko Kansalaispuolueen ihmiset kirjotelleet, että on muutaki Väyrysen puolue. Onkohan tässä jotaki juurijuttua, jota en hoksaa.

Vesa Huhtanen

Eihän Paavolla ole koskaan ollut rahaa edes kahvikupposeen. On senkin maksattanut muilla. Ihmettelen vaan kuka hänen kampanjaansa on tukenut.
Ei ainakaan Paavo itse ole laittanut latin latia likoon. Jos tukijoiden rahoilla operoi, pitää tyytyä niiden asialliseen käyttöön. Siitä kai tässä on kysymys.