Tiistai 11.12.2018

Paavo Väyrynen väläyttää uutta allianssia – Tutkain: ”On paljon niitä, jotka saattaisivat lähteä mukaan”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.3.2018 11:35
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Paavo Väyrynen.
|

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen ei toistaiseksi ole tullut julkisuuteen vastaamaan syytöksiin väärinkäytöksistä tai lauantaiseen ilmoitukseen, jonka mukaan hänet on erotettu perustamastaan Kansalaispuolueesta. Sen sijaan Väyrynen jakoi lauantai-iltana henkilökohtaisella Twitter-tilillään linkin tuoreeseen valtiotieteelliseen ylioppilaslehti Tutkaimeen, jonka haastattelussa hän puhuu uudenlaisesta poliittisesta allianssista Suomessa.

Väyrynen toivoo, että Suomeen syntyisi ”alkiolainen allianssi”, joka kokoaisi keskustalaisten, perussuomalaisten ja sinisten voimia yhteen.

–En tiedä, onko poliitikkojen kohdalla kiinnostusta alkiolaiseen allianssin, mutta kannattajien tasolla varmasti on. On paljon niitä, jotka eivät usko sinisiin, ovat tyytymättömiä perussuomalaisiin ja saattaisivat lähteä mukaan tällaiseen vahvaan uuteen keskustaan, Väyrynen kommentoi.

Hän ottaa haastattelussa niukkasanaisesti kantaa myös keskustan puheenjohtajavaaliin.

– Uskon, että olemme kypsiä käymään keskustassa sivistyneen keskustelun ja sitten puoluekokous päättää, mikä on puolueen linja. Se on sitten ratkaistu.

Väyrynen tukijoineen kertoi lauantaina pitäneensä Kansalaispuolueen vuosikokouksen, jossa Kansalaispuolueen puoluehallitukseen on valittu Väyrysen itsensä lisäksi Seppo Hauta-aho ja Akseli Erkkilä. Samassa tiedotteessa he kertovat, että aikaisemmin julkisuuteen tullut Kansalaispuolueen puoluehallituksen kokous, jossa päätettiin Paavo Väyrysen erottamisesta, on laiton. Väyrynen on luvannut pitää tiedotustilaisuuden asiasta huomenna maanantaina.

Lue myös:

 Paavo Väyryselle lähtö Kansalaispuolueesta? ”Hän on toiminnallaan vahingoittanut puoluetta”

Erikoinen käänne: Paavo Väyrysen Kansalaispuolue hajosi kahtia? ”Tässä vaiheessa ei lausuntoja”

Hässäkkä Paavo Väyrysen ympärillä hämmensi keskustan puoluesihteerin: ”Puoluekokous päättää”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kari Kallio

Luin jostakin mielipidekirjoituksen, jossa ao. henkilö väitti tuntevansa alkiolaisen ideologian kuin omat taskunsa. Hän väitti ja epäili, että PV ei tuntisi ko. oppia lainkaan tai ainakin hän tulkitsee sitä aivan väärin! Mene ja tiedä. Onko täällä Alkionsa lukeneita, jotka voisivat asiaa selventää!